Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Οι φωτιές αναζωπυρώνουν τις μνήμες του Τσίπρα

Οι τελευταίες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες έγιναν από τον «κρανίου τόπο» της Εύβοιας, αποπνέουν ακραίο κυνισμό, άκρατο λαϊκισμό και ενέχουν απύθμενη υστεροβουλία, με αποτέλεσμα να προκαλούν απορία και προβληματισμό, για το μέχρι που φτάνουν τα όρια της πολιτικής ιδιοτέλειας και του τυφλού φανατισμού.
Εκτός, όμως, όλων αυτών οι δηλώσεις εκείνες απεκάλυψαν τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τον Αλέξη με τον καθοδηγητή και μέντορά του αψύ κρητικό Παύλο Πολάκη, τους φετφάδες του οποίου ακολουθεί κατά γράμμα...
Τί ακριβώς είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;
«Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους, σε αυτούς που αγνόησαν τις πολλές φορές ακόμα και τις εντολές να απομακρυνθούν, με κίνδυνο της ζωής τους για να σώσουν ότι μπορούσε να σωθεί…».
Τί είχε πει προ ημερών ο Πολάκης; 
«Όσο θα καθίζει η στάχτη της φωτιάς τόσο θα φαίνεται το γιατί αφέθηκε να εξελιχτεί αυτό σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια ιδιαίτερα, θα το πληρώσετε ακριβά το σχέδιο “εκκενώστε και ας καεί το σύμπαν” για να έρθουν οι επενδυτές του real estate στο Τατόι και οι ανεμογεννήτριες (και) στη Βόρεια Εύβοια!!!».

Προκαλεί πραγματικά σοκ αυτή η θέση, ότι κάηκαν αυτές οι εκτάσεις για να μπουν ανεμογεννήτριες, όμως, την ίδια ώρα καταγγέλλεται, ότι υπήρχε ένα σχέδιο εκκένωσης, για να μην καούν άνθρωποι και γι’ αυτό δίδονται έπαινοι σε αυτούς που έμειναν πίσω, για να σβήσουν τον πύρινο εφιάλτη. 
Πράγματι, θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες ξεπερνούν ακόμα και τα όρια της πιο νοσηρής επιστημονικής φαντασίας.
Τί μας λένε, Τσίπρας – Πολάκης τυφλωμένοι από την ανόητη αφέλειά τους. Έπρεπε να μην υπάρχει σχέδιο εκκένωσης ακόμα και για τις εσκεμμένες πυρκαϊές, γι’ αυτό «μπράβο σε όσους έμειναν πίσω».
Δεν λένε, όμως, ότι σαν λυκόρνια περίμεναν στην γωνία και εάν υπήρχε έστω και ένας νεκρός, τότε θα έβγαιναν στο μεϊντάνι για να κραυγάζουν ότι ο Μητσοτάκης εγκλημάτησε.
Αυτή είναι η αλήθεια η οποία κρύβεται πίσω από τα «μπράβο» του Αλέξη. Εάν κουβαλάει κάποιο βάρος στην συνείδησή του από τους νεκρούς στο Μάτι, είναι βέβαιον ότι δεν θα αποκαθαρθεί ποτέ από εκείνες τις ευθύνες του και να γνωρίζει ότι συμψηφισμοί πάνω σε ερείπια και θύματα δεν μπορεί να γίνουν.

Η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά όλο τον τελευταίο αιώνα το μίσος και τον διχασμό. Όσοι θα συνεχίσουν να βαδίζουν σε τέτοιο ολισθηρό δρόμο, να είναι σίγουροι ότι θα παραμείνουν ουραγοί στην πορεία της… χώρας.

Του Γιάννη Μιχαήλ


Δεν υπάρχουν σχόλια: