Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Με τον Τσίπρα παραλίγο τα Σκόπια να κατέβουν στο Euro ως “Μεικτή Θεσσαλονίκης”

Σφάζει με το βαμβάκι ο Γιάννης Πρετεντέρης τον Αλέξη Τσίπρα. 
Στο σημερινό του άρθρο του στα “Νέα” γράφει, μεταξύ άλλων, ότι «την τελευταία φορά που ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ασχολήθηκε με τα εξωτερικά ήταν στις Πρέσπες και παραλίγο τα Σκόπια να κατέβουν στο Euro ως “Μεικτή Θεσσαλονίκης”».
Αναλυτικά το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα “Νέα”:...
Στρίμωγμα
«Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ δεν αξιοποιεί το θετικό μομέντουμ γιο να στριμώξει την Τουρκία” παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τηλεοπτικά συνέντευξη (Star, 14/6).
ΥΠΟΘΕΤΩ ότι η παρατήρηση είναι καλοπροαίρετη και εντελώς ρητορική.
ΔΙΟΤΙ την τελευταία φορά που ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ασχολήθηκε με τα εξωτερικά ήταν στις Πρέσπες και παραλίγο τα Σκόπια να κατέβουν στο Euro ως “Μεικτή Θεσσαλονίκης”.
ΑΛΛΩΣΤΕ είναι γνωστό πως οι κατεξοχήν χειριστές της εξωτερικής πολιτικής επί πρωθυπουργίας του όταν ο Κοτζιάς και ο Κατρούγκαλος, κάτι που δεν εγγυάται ακριβώς τη χρησιμότητα των συμβουλών που παρέχει σήμερα στην κυβέρνηση.
ΑΛΛΑ δεν πειράξει. Κανείς δεν τα ξέρει όλα.
Ο ΙΔΙΟΣ άλλωστε έχει εντίμως προειδοποιήσει ότι -το δυνατό σημείο-του είναι η οικονομία και όχι η εξωτερική πολιτική. Εξ ου και έκανε υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη.
ΙΣΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ο αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι απασχολημένος με τα δάνεια της ΝΔ και δεν αντελήφθη ότι ο Ερντογάν είναι ήδη στριμωγμένος. Για ποιον λόγο άραγε περιφέρεται στις Βρυξέλλες να πιάνει κουβέντα και με τις καθαρίστριες;
ΚΑΤΟΠΙΝ αυτού η παρότρυνση του στον Μητσοτάκη “να στριμώξει” τον Ερντογάν είναι μάλλον εκ του περισσού. Εκτός αν εννοεί να τον στριμώξει όπως εκείνος στρίμωξε τη Μέρκελ όταν θα της έκανε μια πρόταση “την οποία δεν θα μπορούσε να αρνηθεί”.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν την έκανε τελικά, ούτε αν την αρνήθηκε η Μέρκελ. Από το πολύ στρίμωγμα πάντως παραλίγο η χώρα μας να ακολουθήσει τον δρόμο υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας που διεθνώς χαράσσει η Μπουργκίνα Φάσο.
ΑΛΛΑ τι θα έκανε ο Τσίπρας στη θέση του Μητσοτάκη είναι μάλλον ο λόγος που δεν βρίσκεται στη θέση του Μητσοτάκη.
“ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΦΕΥΓΑ να θέσω επί της ουσίας τα μεγάλα ζητήματα και την προοπτική της επίλυσης της διαφοράς μας για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ στη Χάγη” εξήγησε.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ. Αλλά ποια είναι τα “μεγάλα ζητήματα” που θα έθετε στον Ερντογάν και μάλιστα “επί της ουσίας”;
ΔΙΟΤΙ, από ό,τι έχουμε καταλάβει, ο Ερντογάν θα είχε ήδη πάει στη Χάγη αν ήθελε να πάει.
ΚΙ ΑΝ ΠΑΕΙ, τελικά δεν θα πάει μόνο και για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, αλλά και για -τα “μεγάλα ζητήματα” που θα έχουμε ήδη κουβεντιάσει “επί της ουσίας” -σύμφωνα με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης…
Η ΙΔΕΑ μοιάζει λίγα μπερδεμένη, αλλά δεν είναι κακή.

ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ απλώς μήπως στο επόμενο Euro εκτός από τη “Μεικτή Θεσσαλονίκης” κατέβει και καμία «Μεικτή Αιγαίου”.

Πηγή

1 σχόλιο:

aik είπε...

Αμα βαζετε και Πρετεντερη,σημαινει οτι εχετε πεταξει ματωμενη πετσετα.Η αποθεωση του ευτελισμου.