Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Κακά τα μαντάτα τους

Ειλικρινά απορώ. 
Όταν κάποιος πάρει φόρα, δώσει μια, δυο και τρεις κουτουλιές σ' ένα τοίχο σπάζοντας το κεφάλι του, θα το ξανακάνει άραγε; 
Όχι αν είναι άνθρωπος με κοινή λογική, ναι αν είναι Αλέξης Τσίπρας. 
Για κάποιο ακατανόητο λόγο, ενώ το κεφάλι του είναι μπαταρισμένο από τις απανωτές κουτουλιές στον τοίχο της κοινής γνώμης, αυτός αντί ν' αλλάξει ρότα παίρνει ακόμα μεγαλύτερη φόρα και... ξαναορμά.
Τώρα ποιος του φταίει εκτός απ’ το κακό του το κεφάλι; 
Όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την απόλυτη καθήλωση τους, τόσο εκεί στην Κουμουνδούρου το αγριεύουν το πράγμα. Το «σκληρό ροκ» το ‘χουν κάνει ψωμοτύρι, δίχως να βλέπουν οι άμοιροι ότι είναι ανίκανοι να χορέψουν ούτε τον χορό των μπαμπόγερων. Πήγαν να το αγριέψουν στους δρόμους με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, αλλά τους έμεινε η αγριάδα στο χέρι.
Πήγε ο Τσίπρας αν το αγριέψει στην Βουλή κι έπεσε πάνω στο δούλεμα του Τασούλα. 
Μα καλά, πέραν της αδυναμίας του να τα βάλει μ’ έναν πνευματώδη και μορφωμένο άνθρωπο σαν τον Τασούλα, πέραν της ανοησίας του να στηρίξει μια κοινοβουλευτική -δήθεν- εξέγερση σε μια κατάφωρη παραβίαση του κανονισμού, δεν σκέφτηκε αλήθεια και κάτι άλλο ο Αλέξης;
Ότι είναι πολιτικό ξεφτιλίκι για κάποιον επαναστάτη παγκόσμιας εμβέλειας που κάποτε θα άλλαζε την Ευρώπη και τον κόσμο ολάκερο με τα λαϊκά και τα μαζικά κινήματα, να καταλήγει ένας εσώκλειστος στην Βουλή ταραξίας που διαπληκτίζεται με τον Πρόεδρο του Σώματος για τον τάδε κανονισμό και την δείνα παράγραφο.

Αυτός που κάποτε φλέρταρε με την σκιά του Τσε Γκεβάρα, αυτός που ήταν αδύνατο να σταματήσουν την θυελλώδη του άνοδο όλες οι συστημικές δυνάμεις της οικουμένης, σήμερα να καταδέχεται να καταγγέλλει ότι φιμώνεται διότι δεν τον άφησε ο τάδε άγνωστος αντιπρόεδρος να μιλήσει σε κάποια ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ντροπής πράγματα, αν μπούμε στα παλιότερα επαναστατικά παπούτσια του.

Κι όλο ψάχνει βήμα στην Βουλή σε Πετσωμένο κανάλι να καταγγείλει την κυβερνητική χρεωκοπία, δηλαδή ένα πράγμα που μόνο αυτός βλέπει, άντε και ο Παύλος. 
Όλοι οι υπόλοιποι, είτε γελάνε μ’ αυτά που ακούνε, είτε αν είναι δικοί του κουνάνε το κεφάλι τους απογοητευμένοι με την κατάντια τους. 
Για πρώτη φορά όμως –κι ας το προσέξει αυτό ο Τσίπρας- κουνάνε το κεφάλι τους και με την κατάντια του αρχηγού τους. Κακά τα μαντάτα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: