Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Η μέριμνα Μητσοτάκη για τους μη προνομιούχους

Ένα νέο κοινωνικό προφίλ για την Παράταξη του χτίζει μεθοδικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδίδοντας μεγάλη σημασία σε πολιτικές που έχουν επίκεντρο τον εργαζόμενο και τις κοινωνικές ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. 
Οι στρατηγικές κινήσεις με ανθρώπινο χαρακτήρα όπως συνέβη με το εργασιακό μπορεί να εξέπληξαν ένα κομμάτι της κοινής γνώμης που είχε συνδέσει μέχρι σήμερα το κυβερνών κόμμα με την οικονομία της αγοράς και μόνο...
Αλλά σίγουρα οι επίμαχες διατάξεις έφεραν σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση που παρά τους υψηλούς τόνους και τις τζάμπα μαγκιές αναγκάστηκε να ψηφίσει σχεδόν τα μισά άρθρα προκειμένου να μην εκτεθεί στα μάτια της κοινής γνώμης.
Δεν είναι μόνο το εργασιακό που έχει αλλάξει άρδην την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας στα μάτια ενός ακροατηρίου το οποίο διαχρονικά μονοπωλούσε η Αριστερά, αλλά και άλλες πρωτοβουλίες που φέρουν την σφραγίδα του πρωθυπουργού και δημιουργούν ένα δίχτυ προστασίας σε ευπαθείς ομάδες.

Αξιοσημείωτη είναι η δουλειά που γίνεται στο υπουργείο Εργασίας υπό τις οδηγίες της Δόμνας Μιχαηλίδου στον τομέα της πρόνοιας, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει από την εποχή της αντιπολίτευσης ο γενικός γραμματέας Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος πέτυχε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με ακροατήρια άγνωστα μέχρι πρότινος στη γαλάζια κομματική γραφειοκρατία.
Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε από το ξεκίνημα της δικής του θητείας ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις του κόμματος και της κοινωνίας και μέσα από αυτή τη διαδικασία έκανε πράξη το εγχείρημα της διεύρυνσης που του έδωσε πόντους για να κατακτήσει την αυτοδυναμία.
Η διείσδυση της Κυβέρνησης στη συγκεκριμένη δεξαμενή ψηφοφόρων της δίνει σαφώς ένα σαφές πλεονέκτημα σε σχέση με την Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία πληρώνει σήμερα την ασυνέπεια λόγων και έργων όταν επί των ημερών της καταργούσε το ΕΚΑΣ, εξαφάνιζε τις επικουρικές συντάξεις, μείωνε τις συντάξεις χηρείας και αύξανε τις ασφαλιστικές εισφορές στα χωριά κάτω των 2000 κατοίκων.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Το αλλο ανεκδοτο με τη σερβιεττα που κολυμπαει το ξερετε;