Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Το απόλυτο Βατερλώ του Αλέξη Τσίπρα

Kαταγγέλλει το εργασιακό, αλλά ψηφίζει 55 άρθρα του!
Σε απόλυτο βέρτιγκο βρίσκονται ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα, εγκλωβισμένοι σε μία αδιέξοδη στρατηγική και σε νοοτροπίες του χθες που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική και ηθική χρεοκοπία.
Τα όσα διαδραματίστηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής για το εργασιακό νομοσχέδιο καταδεικνύουν το μέγεθος της υποκρισίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης που από... τη μία πλευρά κατακεραύνωνε την Κυβέρνηση για τις δήθεν ανάλγητες διατάξεις και πρωταγωνιστούσε σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής στις πορείες και από την άλλη πλευρά έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε πενήντα πέντε άρθρα αποθεώνοντας ουσιαστικά τις επιλογές της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.
Μπορεί στην πολιτική να μην τα καταφέρνουν καλά, αλλά οι επιδόσεις τους στην υποκριτική σίγουρα είναι αξιοσημείωτες.
Ωστόσο, χρειάζεται να καταλάβουν οι ταραξίες του γλυκού νερού ότι ο κόσμος δεν τρώει πλέον κουτόχορτο, τους έχει πάρει χαμπάρι και απογοητεύεται όταν βλέπει έναν από τους πυλώνες του κοινοβουλευτικού συστήματος να τοποθετείται πολιτικά με απαξιωτικό τρόπο απέναντι στην κοινή γνώμη και να γελοιοποιεί μια παράταξη την οποία υπηρέτησαν σημαντικές προσωπικότητες όπως οι αείμνηστοι Λεωνίδας Κύρκος και Μιχάλης Παπαγιαννάκης.
Η χθεσινή ημέρα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των πολιτών ως το απόλυτο Βατερλώ της σημερινής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που έχασε πλέον και το τελευταίο ψήγμα αξιοπιστίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ακούστηκε κουβέντα από τα χείλη των λαλίστατων βουλευτών του Σύριζα για την ψηφιακή κάρτα, την άδεια πατρότητας, την προστασία από τη βία στο χώρο της εργασίας και για τόσες άλλες διατάξεις με κοινωνικό πρόσημο.
Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίθεται ακόμη περισσότερο από τις αντιεμβολιαστικές κορώνες του κ. Πολάκη και πλήττεται από τη διαρκή καταστροφολογία που προκαλεί απογοήτευση ακόμη και στο κομματικό του ακροατήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: