Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Η ώρα της αλήθειας για τη σκευωρία Novartis

Τα γραπτά μένουν. Κι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος…

Λίγες ώρες πριν την έναρξη των ουσιαστικών εργασιών της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τη σκευωρία Novartis, θεωρώ χρέος μου να επισημάνω, μέσω εγγράφων που ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ το φως της δημοσιότητας, ότι μερικές «λεπτομέρειες» αποκαλύπτουν πλήρως τη σκοτεινή αυτή υπόθεση. Κι επιβεβαιώνουν απόλυτα, -με τα δικά τους λόγια, δυστυχώς για τους σκευωρούς- τις καταγγελίες του πρώην πρωθυπουργού κ.Αντώνη Σαμαρά το ρόλο και τις κινήσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Οι δημόσιες κινήσεις και αναφορές δε της κ.Τουλουπάκη, δημιουργούν νέα ερωτήματα τα οποία χρήζουν απαντήσεων.
Ειδικότερα:

Πρώτον. Η Εισαγγελία Διαφθοράς, ο κ.Παπαγγελόπουλος, συγκεκριμένα ΜΜΕ, και -προπαντός- ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή της υποθέσεως αυτής (σε ότι αφορά στα πολιτικά πρόσωπα πάντοτε), δηλ. από το 2017,προκειμένου να καταστήσουν «αξιόπιστους» τους χειρισμούς τους αλλά και τις καταθέσεις των «κουκουλοφόρων», χρησιμοποίησαν το επιχείρημα ότι τα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στην έρευνα που διεξάγεται στις ΗΠΑ για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis διεθνώς. Επομένως, διερωτώντο δήθεν «αθώα», «διέπραξε σκευωρία και το FBI, και οι Αμερικανικές αρχές;». 
Αντιθέτως, από την πρώτη στιγμή, δηλ Φεβρουάριο του 2018, που η Δικογραφία για την εμπλοκή των 10 πολιτικών προσώπων διαβιβάστηκε στη Βουλή και τέθηκε υπόψιν των εμπλεκομένων, τόσο ο κ.Σαμαράς όσο και οι υπόλοιποι 9, διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε απολύτως τίποτα από το FBI στα έγγραφα που προσκόμισε στη Βουλή η κ.Τουλουπάκη. Εκτός από 1 χαρτί, παντελώς τυπικό και αρκούντως «περίεργο». 
Επ’ αυτού όμως θα επανέλθω διεξοδικότατα, κι ελπίζω να υπάρξουν απαντήσεις… 
Οι μόνες λοιπόν μαρτυρικές καταθέσεις στη δικογραφία που ενέπλεκαν τους πολιτικούς ήταν των Ελλήνων «κουκουλοφόρων», οι οποίες ως γνωστόν προκάλεσαν θυμηδία. Επρόκειτο για «καταθέσεις» που δεν βασίζονταν σε κανένα στοιχείο, αλλά σε εικασίες, εκτιμήσεις, θεωρίες. Εξ’ ου και τέθηκαν στο αρχείο για τους 7 από τους 10 εμπλεκόμενους. Έτερον ουδέν!

Στις 2 Νοεμβρίου 2019 η δημοσιογράφος κ.Ι.Μάνδρου αποκάλυψε στην «Καθημερινή» ότι στη δικογραφία για τον κ.Δ.Παπαγγελόπουλο και τη σκευωρία Novartis, που διερευνά η παρούσα Βουλή, υπήρξε έγγραφο της κ.Τουλουπάκη προς τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Σοφουλάκη, στον οποίον παρείχε εξηγήσεις για τους «κουκουλοφόρους», ήτοι τους «προστατευόμενους μάρτυρες» «Μάξιμο Σαράφη» κι «Αικατερίνη Κελέση». Η αποκάλυψη του εγγράφου, αλλά και η ερμηνεία του από την κ.Μάνδρου, προκάλεσε την αντίδραση της κ.Τουλουπάκη με εξώδικη διαμαρτυρία. Θα επανέλθω και επ’ αυτού.. Όμως: Μια προσεκτική ανάγνωση του εξωδίκου της κ.Τουλουπάκη, αναδεικνύει την ΟΜΟΛΟΓΙΑ – ΒΟΜΒΑ της κ.Εισαγγελέως. Τι απαντά λοιπόν στην «Καθημερινή» η κ.Τουλουπάκη, υπεραμυνόμενη των πράξεων της; Παραθέτω ΑΥΤΟΥΣΙΟ το σχετικό απόσπασμα από το εξώδικο. Πρόκειται γι απόσπασμα από την παράγραφο ιι του εξωδίκου της κ.Τουλουπάκη στις 4 Νοεμβρίου 2019:

«Είναι δε κρίσιμο το γεγονός ότι η υπηρεσία μας απευθύνθηκε με δύο αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις αμερικανικές αρχές και ζήτησε να μας αποσταλούν στοιχεία από την έρευνά τους (τυχόν καταθέσεις ή όποια άλλα στοιχεία των μαρτύρων τους) που κατά την κρίση τους ενδεχομένως να ενδιέφεραν τις ελληνικές αρχές και ουδέποτε λάβαμε σχετική απάντηση».

Η κ.Τουλουπάκη είναι απολύτως σαφής: Σε δύο αιτήματα δικαστικής συνδρομής οι αρχές των ΗΠΑ ουδέποτε καν απάντησαν!! Κι εδώ γεννώνται -εύλογα θεωρώ- πάρα πολλά ερωτήματα, όπως λ.χ: Πώς βρέθηκαν στη δικογραφία Novartis έγγραφα αμερικανικών αρχών; Είναι γνήσια; Πως αποκτήθηκαν; Νομίμως; Υπάρχει αριθμός πρωτοκόλλου παραλαβής; Ποιος έκανε και που τα αιτήματα, με ποιο ερώτημα; Ή μήπως ατύπως; Όπως δηλαδή έχει καταγγείλει ο κ.Αγγελής.. Κι ακόμη:
Γιατί φθάσαμε τέλη του 2019 για να πληροφορηθούμε, με αυτόν τον τρόπο έστω, ότι ουδέποτε υπήρξε δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ; Γιατί επί 2 χρόνια γιατί το απέκρυψε η Εισαγγελία Διαφθοράς από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, των εμπλεκομένων προσώπων αλλά και των πολιτών;

Δεύτερον. Η Εφημερίδα των Συντακτών στις 11 Νοεμβρίου δημοσιοποίησε -επιλεκτικά- αποσπάσματα από την αρχειοθέτηση για τον κ.Αντώνη Σαμαρά, μάλιστα με τίτλο -συκοφαντικό, κατά την άποψή μου- «χάθηκαν στο Μαξίμου τα λεφτά της Novartis». Ξεπερνώ το γεγονός ότι πρόκειται για την υιοθέτηση της πιο αντιδημοκρατικής αντίληψης στον δυτικό κόσμο, η οποία καταργεί κυνικά το τεκμήριο της αθωότητας. Συγκεκριμένο έγγραφο ήταν στα χέρια μόνο του κ.Σαμαρά και της Εισαγγελίας Διαφθοράς -η οποία «θίγεται», πολύ επιλεκτικά βεβαίως εδώ και χρόνια, για τις διαρροές εγγράφων… Ξεπερνώ και το γεγονός, εντελώς συμπτωματικό είμαι βέβαιος, ότι τη δημοσιοποίηση των αρχειοθετήσεων είχαν ζητήσει και προαναγγείλει δημόσια ο κ.Παπαγγελόπουλος κι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ.Ραγκούση να λέει στον ΑΝΤ1 την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι «αποκαλύψεις θα είναι συγκλονιστικές». 
Ξεπερνώ και το γεγονός ότι η δημοσιογράφος κ.Παπαδάκου από την πρώτη στιγμή της αρχειοθέτησης είχε εκφράσει την άποψη «πώς το γεγονός ότι οι υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο δε σημαίνει ότι οι μάρτυρες είναι αναξιόπιστοι», θέση με την οποία ταυτίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Όλες αυτές οι συμπτώσεις, πολλές είναι η αλήθεια, ξεπερνιούνται, παρότι εκτιμώ ότι δείχνουν μια «κοινή αντίληψη» μεταξύ των εμπλεκομένων στη σκευωρία Novartis.

Πάμε λοιπόν στην ουσία, που άθελά της ανέδειξε η ΕΦΣΥΝ, έστω κι αν προσπάθησε το αντίθετο. Στην 42 σελίδων Πορισματική Αναφορά της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς, που υπογράφεται από τους συνεργάτες της κ.Τουλουπάκη, κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η παραμικρή αναφορά σε στοιχείο, μαρτυρία, έγγραφο, κατάθεση ή οτιδήποτε άλλο που να έχει αποσταλεί από τις ΗΠΑ, το FBI ή οποιαδήποτε άλλη ξένη αρχή και να αφορά στον κ.Σαμαρά! Η δημοσιογράφος κ.Αντα Ψαρρά που υπογράφει το ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ με υπότιτλο «Καταθέσεις από το FBI» αναφέρει τα εξής: «Προκειμένου να φθάσουν οι εισαγγελείς στα συμπεράσματα τους εξέτασαν εκτός από τις μαρτυρικές καταθέσεις κι εκείνες που απεστάλησαν από το FBI». Πρόκειται για ψέμα! Δεν αποδίδω σκοπιμότητα, αλλά εσφαλμένη πληροφόρηση ή ανάγνωση του πορίσματος. Και πιστεύω ότι η εφημερίδα θα το αναγνωρίσει. Παρά ταύτα η εφημερίδα διαψεύδει στην πράξη την κυρία Τουλουπάκη που στο εξώδικο της προς την καθημερινή δήλωσε ότι δεν έλαβε απάντηση από τις αμερικανικές αρχές!

Γιατί αν έχει δίκιο τελικά η εφημερίδα, τότε αποδεικνύεται ότι η κυρία Τουλουπάκη λέει ψέματα και πρέπει να δώσει εξηγήσεις και για το γεγονός ότι, στην περίπτωση αυτή, απέκρυψε και δεν συμπεριέλαβε στην δικογραφία τις κρίσιμες αυτές καταθέσεις!!

Αντιθέτως, όταν η Βουλή, με απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, επέστρεψε την έρευνα στην κ. Τουλουπάκη, η Εισαγγελέας -όπως προκύπτει από την πράξη Αρχειοθέτησης για τον κ.Σαμαρά- ερεύνησε και πάλι τη ΜΟΝΗ και ΜΙΑ πηγή της: την «μάρτυρα» Αικατερίνη Κελέση!!!!! Στο πόρισμα της υπάρχουν επίσης και κάποια έγγραφα από τη Novartis, το ημερολόγιο Φρουζή, τα οποία έχουν δει όλα το φως της δημοσιότητας. Οι Εισαγγελείς λοιπόν -οι ίδιοι που χαρακτήρισαν την «Κελέση» αξιόπιστη κι ως εκ τούτου προστατευόμενη μάρτυρα- αφού επικαλούνται την …κατάθεσή της «Κελέση» ώστε να δικαιολογήσουν ότι ….υπήρξαν επαρκείς ενδείξεις για τον κ.Σαμαρά, τον ερευνούν εξονυχιστικά και καταλήγουν, επί λέξει:

«Κατόπιν της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης και ειδικότερα με την Αναφορά προς εμάς του (σ.σ παραλείπω το όνομα) Ειδικού Επιστήμονα που υπηρετεί στο γραφείο μας, με περιεχόμενο «…Από την μέχρι τώρα έρευνα μας, που αφορούσε έλεγχο εικονικότητας των συναλλαγών της εταιρίας Novartis με άλλες εταιρίες ή φυσικά πρόσωπα, καθώς κι από την έρευνα μας που αφορούσε κινήσεις Τραπεζικών λογαριασμών των ερευνώμενων φυσικών και νομικών προσώπων, προκύπτει ότι το φυσικό πρόσωπο Σαμαράς Αντώνιος δεν εμπλέκεται σε καμία περίπτωση με τα ερευνώμενα φυσικά ή νομικά πρόσωπα…», παρέλκει κατά την άποψή μας η συνέχιση της προκαταρκτικής εξέτασης.

Κατόπιν των ανωτέρω δεν προέκυψαν οι απαιτούμενες κατά το άρθρο 43 του ΚΠΔ ενδείξεις για άσκηση δίωξης περί του ότι ο τέως Πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, τέλεσε τις διερευνώμενες πράξεις της δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή άλλη συναφή αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη και ειδικότερα ότι με την ιδιότητα του πρωθυπουργού συμφώνησε, ζήτησε ή έλαβε χρήματα ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό αντάλλαγμα προκειμένου με ενέργειες του να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Novartis.»

Ας απαντήσουν λοιπόν η κ. Τουλουπάκη, ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο ΣΥΡΙΖΑ: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ «ΤΑ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΑ», «ΤΑ ΠΟΛΥΘΡΥΛΗΤΑ» ΣΤΟΙΧΕΙΑ του FBI τα οποία, δήθεν, ενέπλεξαν τον κ.Σαμαρά κι επί 2,5 χρόνια συνεχώς και ψευδώς επικαλούνται; 
Μόνο οι Έλληνες κουκουλοφόροι υπάρχουν! 
Προκύπτει εξάλλου από τα έγγραφα της ιδίας της κ.Τουλουπάκη!


Του Νίκου Τσιούτσια*

*Ο κ. Νίκος Τσιούτσιας είναι διευθυντής του γραφείου τύπου του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: