Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Ο «φερετζές» καταγγελιών για αστυνομοκρατία, δεν θα καλύψει τη Novartis

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε στα αστικά «εφημερίδες τοίχου» που λέγαμε παλιά με το σύνθημα «Χρυσοχοίδη μασκαρά» σε μια ανίερη απομίμηση της χουντικής εποχής του 73 όπου οι φοιτητές αναρτούσαν τη φράση «Μαρκεζίνη μασκαρά». 
Η βουλευτής Ελένη Αυλωνίτου παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με κουτί σοκολατάκια για να γιορτάσει με τους παρουσιαστές «την επιστροφή στη κανονικότητα της Δεξιάς, που μας κάνει να θυμηθούμε τις μέρες του 60».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό μπορεί, αυτό κάνει... 
Καταβυθίζεται στο παρελθόν να βρει ιδεολογικά στηρίγματα και πολιτικά επιχειρήματα να αντιμετωπίσει το σήμερα. 
Επί μνημονίου άνοιξε τα μνήματα και ανέσυρε από την σκόνη του χρόνου τους γερμανοτσολιάδες και τους Ττσολάκογλου για να τυλίξει ανιστόρητα και ανέντιμα όσους είχαν το μυαλό στους ώμους και τα πόδια στη γη. Το γελοιωδέστερο ήταν πως όταν έκανε την κωλοτούμπα, εξακολουθούσε να τους βρίζει με τις ίδιες φράσεις, αλλά με αύξουσα ένταση, για να καλύψει την συνθηκολόγηση, χωρίς να ζητήσει συγγνώμη.

Τώρα, μέρες που’ ναι, ανακάλυψε τη χούντα. 
Προβαίνει σε ανιστόρητες αντιδημοκρατικές συγκρίσεις για να καλύψει τις εντυπώσεις που δημιουργούν οι καταιγιστικές αποκαλύψεις για την σκευωρία της Novartis, καταγγέλλοντας κυβερνητικές συμπεριφορές για τις οποίες η κυβέρνηση όχι μόνο έχει πάρει λαϊκή εντολή αλλά συσπειρώνει ευρύτερη - του εκλογικού της ποσοστού - πλειοψηφία αποδοχής. Όπως ας πούμε ο νόμος γα το άσυλο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο «περιβάλλον χώρος» του αξιοποιούν κάποιες ενδεχόμενες, αήθεις συμπεριφορές των αστυνομικών οργάνων (επί των οποίων ο Χρυσοχοΐδης πρέπει να επιληφθεί άμεσα), για να τις γενικεύσει προκειμένου να απορρίψει δράσεις τις οποίες επικροτεί ο λαός. Έτσι ελέω Πολυτεχνείου θυμηθήκαμε την αστυνομία της χούντας, ενώ ο Ραγκούσης χωρίς αιδώ ανέφερε τον Γρηγορόπουλο.
Όταν έκαναν προληπτικές προσαγωγές έξω από το Μέγαρο Μουσικής πολιτών που αντιτίθεντο στις Πρέσπες, όταν έκαναν τα ίδια στα Γιαννιτσά και στη Θεσσαλονίκη για τον ίδιο λόγο, τότε η αστυνομία ήταν του λαού, και οι ευαίσθητοι αντιαυταρχικοί ποιούσαν την νήσσαν, αφού η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γινόταν εναντίον «εθνικιστών». Α λα καρτ ευαισθησία.
Οι επόμενες λίγες ημέρες μπορεί να αποβούν εκρηκτικές, καθώς η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη και εμφιλοχωρεί ο κίνδυνος να πυροδοτηθούν καταστάσεις από κάθε είδους προβοκάτσια. Γι αυτό η ψυχραιμία των κρατικών οργάνων είναι εκ των ων ουκ άνευ. Ο πολύς κόσμος αδιαφορεί, αλλά υπάρχει ένα εύπλαστο κοινό ανιστόρητων θερμοκέφαλων που εύκολα πείθεται ότι μια κυβέρνηση (έστω δεξιά, έστω σκληρή – για να τους κάνουμε το χατίρι), που εξελέγη από το λαό πριν μόλις 4,5 μήνες είναι χούντα.
Αυτό φυσικά είναι προσβολή στους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και ακραία περιφρόνηση στην απόφαση του λαού (και αυτό είναι το σημαίνον), αλλά για ανθρώπους που έχουν γαλουχηθεί με τις ιδέες ότι η αστική δημοκρατία είναι η δικτατορία των κυρίαρχων τάξεων επί του καταπιεζόμενου λαού (επί των καταπιεζόμενων Σταθάκη, Τσακαλώτου, Παπαδημούλη δηλαδή, με τα εκατομμύρια ευρώ και τα ακίνητα που χάνουν και οι ίδιοι το λογαριασμό και τα ξεχνούν στο «πόθεν «έσχες»), μια τέτοια δημοκρατία θα πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε μέσον, χωρίς αστικές αβρότητες.
Ωστόσο ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα περάσει και ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τις μεθοδεύσεις του για την σκευωρία της Novartis. 
Ο Φρουζής στην Προανανακριτική αποκάλυψε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ο τζίρος της Novartis εκτοξεύτηκε. Όπως είπε «από το 2015 ως το 2019 ήταν αλματώδης -το 2014 ήταν 330 εκ. και έφτασε τα 400-420 επί ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα απεκάλυψε διαλόγους με την Τουλουπάκη, όπως και επισκέψεις σε Κουμουνδούρου και εξυπηρετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα αιτήματά του.

Μα θα πει κάποιος τον Φρουζή πιστεύετε; Η απάντηση είναι όχι και κανέναν δεν πιστεύουμε. Αλλά: αφενός τα νούμερα που παρέθεσε είναι ελέγξιμα, αφετέρου δημιουργεί μεγίστη υποψία το γεγονός ότι ως βασικό πρόσωπο της υπόθεσης Novartis (και ενώ διαπόμπευαν σημαντικά στελέχη της αντιπολίτευσης), δεν είχε κληθεί ο ίδιος για εξέταση. Ασκούσαν ποινικές διώξεις για παθητική δωροδοκία αλλά δεν κλήθηκε να καταθέσει ο φερόμενος ως δωροδοκών!

Ο φερετζές της αστυνομοκρατίας δεν θα δεν θα καλύψει τις αποκαλύψεις για τη Novartis.



Του Γιάννη Σιδέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: