Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019

Κυρ. Μητσοτάκης: Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την χθεσινή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.  

«Αργά αλλά σταθερά αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στη χώρα. Ήδη έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο οποίος συνεχάρη την αντιτρομοκρατική υπηρεσία που εξάρθρωσε ένα εκτελεστικό βραχίονα της νέας τρομοκρατίας... όπως είπε.
«Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων εντός των πανεπιστημίων και τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους χρήστες τους. Οι παρεμβάσεις γίνονται όταν είμαστε απολύτως σίγουροι», ανάφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
«Η πρόσληψη 1500 νέων αστυνομικών προχωρά και οι πρώτοι θα βγουν στην Αθήνα εντός των επόμενων εβδομάδων. Δε χρειάζεται παρά να πάτε μία βόλτα στην Αθήνα, εξω από την Νομική, εξώ από την ΑΣΟΕΕ , η Αθήνα αποδίδεται στους κατοίκους της.Είναι μια πολιτική που δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή», επεσήμανε πρωθυπουργός κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στα Εξάρχεια.

«Θα γίνονται παρεμβάσεις εντός των Εξαρχείων, ώστε τα Εξάρχεια να έχουν κοινωνική ζωή. Φιλοδοξώ με την εμβληματική αναβάθμιση του αρχαιολογικού μουσείου, όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας να αποκτήσει μία νέα ζωή» σημείωσε.
Σε σχέση με το μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στην πολιτική είμαστε αναγκασμένοι να διαχειριζόμαστε το απρόοπτο. «Απαντάμε στο ζήτημα αυτό και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν διαπραγματευόμαστε με τσαμπουκάδες», είπε ο πρωθυπουργός για το μεταναστευτικό και σημείωσε πως και οι Ευρωπαίοι αλλάζουν σταδιακά τις θέσεις τους για το άσυλο.
«Η Κυβέρνηση αυτή έχει άλλη πολιτική από την προηγούμενη. Με το καινούργιο νόμο περί ασύλου θα αλλάξουν τα δεδομένα. Υπήρχε μία μεγάλη χαλαρότητα, το σύστημα σφίγγει. Όποιος δικαιούται άσυλο θα το παίρνει αλλιώς θα επιστρέφει. Θα δημιουργούνται κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Και η Ευρώπη χρειάζεται μία ενιαία πολιτική ασύλου» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.
Στο κρίσιμο πεδίο της οικονομίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι μειώσεις φόρων γίνονται εν πλήρη γνώση των θεσμών και προανήγγειλε νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ.
«Εμείς δεν κάνουμε διαπράγματευση με τσαμπουκάδες. Αυτή η στρατηγική υλοποιείται. Θα έχουμε μείωση ΕΝΦΙΑ και του χρόνου. Μέσα από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα έχουμε και νέα μείωση. Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ, το είπαμε και το κάναμε. Το πόσο υπερπλεόνασμα θα υπάρχει θα το δούμε. Θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Δε θα σας πω κάτι παραπάνω. Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις πολιτικές μας. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο» τόνισε.

«Εμείς μειώνουμε τους φόρους και καλούμε τις επιχειρήσεις να κάνουν αυτό που τους αναλογεί. Η μισή οικονομία είναι ψυχολογία, είναι κλίμα. Όλα αυτά μας βάζουν σε έναν ενάρετο κύκλο. Οι φόροι επιτηδεύματος και ο φόρος αλληλεγγύης εντός της τετραετίας θα είναι παρελθόν» σημείωσε ο πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα στους εργοδότες ότι θα πρέπει να προσέχουν τους υπαλλήλους της.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφορικά με το ασφαλιστικό άσκησε κριτική για μία ακόμα φορά στον νόμο Κατρούγκαλου σε σχέση με την ανταποδοτικότητα. 
«Θα προσαρμοστούμε στις δικαστικές αποφάσεις. Η απόφαση του ΣΤΕ μας δικαίωσε. Το νέο ασφαλιστικό θα είναι απλό και δίκαιο», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Θα κινηθούμε όσον το δυνατό πιο γρήγορα για να αντιμετωπίσουμε το θέμα των απλήρωτων συντάξεων σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.

«Εκλογές το 2023, είμαστε κυβέρνηση τετραετίας και θέλω να αναλογιστούν οι πολίτες αυτά που έχουμε πετύχει σε τέσσερις μήνες. Το σχέδιό μας είναι πολύ σοβαρό και πολύπλευρο» είπε συμπληρώνοντας ότι υπάρχει το σύστημα ΜΑΖΙ , το οποίο και παρακολουθεί τις επιδόσεις των μελών του υπουργικού συμβουλίου. «Σε κάθε υπουργείο έχουμε αντένες και βλέπουμε την πορεία. Το ερώτημα για μένα είναι γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρχε ένα τέτοιο σύστημα που δεν είχαν πρόσβαση στο έργο των υπουργών» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.
«Αυτή η υπόθεση αφορά στη βουλή, δεν έχω ανακατευθεί . Αφορά στην νομοθετική εξουσία και όχι της εκτελεστικής. Εδώ και δύο εβδομάδες περιμένει στη βουλή ο κ.Φρουζής να καταθέσει.Αν συνεχίσουν στο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την κωλυσιεργεία , τότε θα καταλάβουν όλοι ποια είναι η τακτική του» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης, ερωτώμενος για τις εξελίξεις στη Νοvartis.
«Θα έχουμε ανακοινώσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν γνωρίζαμε και καλώς δεν γνωρίζαμε την έρευνα της επιτροπής ανταγωνισμού, αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο που αλλάξαμε την ηγεσία της επιτροπής ανταγωνισμού» ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης.
«Ο,τι είπαμε το κάναμε, εκδώσαμε τις υπουργικές αποφάσεις. Η εταιρία προχωράει σε μεγάλη αύξηση κεφαλαίου και από τις αρχές του 2020 περιμένουμε από την εταιρία να κάνει αυτό που έχει δεσμευθεί» τόνισε σε σχέση με το Ελληνικό.
Θέλουμε ειλικρινή σχέση με την Τουρκία ,επιμένω ότι με την Τουρκία πρέπει να μιλάμε παρά τις δυσκολίες και θα μιλάμε σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο πρωθυπουργός δε θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και προανήγγειλε ότι την μεθεπόμενη εβδομάδα οι συζητήσεις στη Βουλή θα είναι αφιερωμένες στην συνταγματική αναθεώρηση.
«Το βασικό είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, που αποσυνδέεται η διάλυση της Βουλής από την προεδρική εκλογή. Έχω δώσει σχετικό χρονοδιάγραμμα για το θέμα» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: