Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Καταιγιστικές εξελίξεις στη σκευωρία Novartis: Βγαίνουν οι κουκούλες

Καταιγιστικές εξελίξεις στην κατεύθυνση της αποκάλυψης της άθλιας σκευωρίας που στήθηκε με τη Novartis δρομολογούνται στην Προανακριτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Προανακριτική Επιτροπή πρόκειται να αποφασίσει την άρση προστασίας των μαρτύρων, ενώ παράλληλα θα τους καλέσει να καταθέσουν κατ΄ αντιπαράσταση και να... τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς που προέβαλαν τόσο στην αμερικανική δικαιοσύνη όσο και στους εισαγγελείς που διερευνούν το σκάνδαλο.
Την απόφαση για άρση της προστασίας πρόκειται να υποστηρίξει τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΚΙΝΑΛ, ενώ το ΚΚΕ θα επαναλάβει την πάγια αντίθεσή του σε κουκουλοφόρους μάρτυρες.

Στο φως όλη η αλήθεια για τη στοχοποίηση πολιτικών


Η άρση της προστασίας των μαρτύρων και η κλήτευσή τους να καταθέσουν στην επιτροπή καθίσταται επιβεβλημένη για τους ακόλουθους λόγους.
Οι καταθέσεις τους στους αρμόδιους εισαγγελείς αποδείχτηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ψευδείς και κατασκευασμένες.
Τα παραμύθια για δήθεν τροχήλατες βαλίτσες με τις οποίες μετέφεραν στελέχη της Novartis τεράστια ποσά στο Μαξίμου και τα περιβόητα βίντεο που αποδείχτηκαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας βρίσκονται ήδη στο καλάθι των αχρήστων.
Η επιτροπή έχει χρέος να ανακαλύψει την αλήθεια για τα κίνητρα που οδήγησαν τους προστατευόμενους μάρτυρες να καταθέτουν ασύστολα ψέματα με στόχο την ενοχοποίηση κορυφαίων πολιτικών.
Τα μέλη της επιτροπής είναι αποφασισμένα να ξετινάξουν τους κουκουλοφόρους μάρτυρες τόσο σε σχέση με τις ψεύτικες καταθέσεις που έδωσαν στην ελληνική δικαιοσύνη όσο και γι΄ αυτά που είπαν στις αμερικανικές αρχές.

Πώς και γιατί στήθηκε η σκευωρία


Για να αποκαλυφθεί η σκευωρία είναι αναγκαίο η επιτροπή να σχηματίσει καθαρή εικόνα για το ποιος οδήγησε τους μάρτυρες στην αμερικανική δικαιοσύνη.
Ποια συμφωνία και με ποια ανταλλάγματα έκαναν με το FBI.
Γιατί κατέθεσαν στις ελληνικές αρχές αφού γνώριζαν ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τη στιγμή κατά την οποία δέχτηκαν έναντι ανταλλάγματος να βοηθήσουν τις αμερικανικές αρχές στη διαμάχη που είχαν με τη Novartis.
Όπως αντιλαμβάνεστε η προανακριτική επιτροπή είναι αποφασισμένη να βγάλει τις κουκούλες από τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες αναδεικνύοντας παράλληλα τις ποινικές τους ευθύνες για όσα ψεύδη κατέθεσαν στους Έλληνες εισαγγελείς.
Για να αρθεί η προστασία των μαρτύρων απαιτείται απόφαση του Αρείου Πάγου ή της Προανακριτικής Επιτροπής.
Με δεδομένο ότι υφίστανται οι λόγοι άρσης της προστασίας η Προανακριτική Επιτροπή θα πάρει τις αποφάσεις της μέσα στο προσεχές δεκαπενθήμερο και στη συνέχεια θα καλέσει τους δύο μάρτυρες σε κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με πρόσωπα τα οποία επιχείρησαν να εμπλέξουν στην υπόθεση.
Την εξέλιξη αυτή τρέμει στην κυριολεξία ο ΣΥΡΙΖΑ και γι΄ αυτό επιχειρεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα και τη στρατηγική της έντασης να απαξιώσει την επιτροπή.
Οι τσαμπουκάδες του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη έχουν στόχο να ρίξουν κουρνιαχτό στις καταιγιστικές εξελίξεις που δρομολογούνται για την αποκάλυψη της σκευωρίας.

Με χειροπέδες στη Βουλή


Να σημειωθεί ότι υπέρ της άρσης της προστασίας των μαρτύρων τάσσεται και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος μάλιστα τεκμηριώνει και νομικά αυτή την πρωτοβουλία.
Ο Θάνος Πλεύρης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης της προστασίας των μαρτύρων θεωρώντας παράλληλα επιβεβλημένη την κλήτευσή τους στην προανακριτική επιτροπή.
Σε περίπτωση κατά την οποία αρνηθούν να προσέλθουν για να καταθέσουν, τότε η προανακριτική επιτροπή θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης και θα οδηγηθούν με χειροπέδες στη Βουλή.

Αν αρχίσουν να κελαηδάνε τα πουλάκια…


Oι καταιγιστικές εξελίξεις προς την κατεύθυνση αποκάλυψης της άθλιας σκευωρίας έχουν τρομοκρατήσει την Κουμουνδούρου.
Αυτό που τρέμει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είναι το ενδεχόμενο οι προστατευόμενοι μάρτυρες αφού απωλέσουν την προστασία να αρχίσουν να κελαηδάνε, αποκαλύπτοντας αυτούς που τους χρησιμοποίησαν για να στηθεί η σκευωρία.
Δεν αποκλείεται να βρεθούμε μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά τον προσανατολισμό της προανακριτικής επιτροπής.
Γιατί δεν μπορεί ο μοναδικός που ελέγχεται για σκευωρία να είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Μία τέτοιου μεγέθους σκευωρία που είχε στρατηγικό στόχο να θέσει σε καθεστώς δικαστικής ομηρίας τα δύο κόμματα της τότε αντιπολίτευσης χρειάζεται οργάνωση και καθοδήγηση από την κορυφή της κυβερνητικής πυραμίδας.
Δεν αποκλείεται ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να βρεθεί πάλι στο κάδρο των ευθυνών με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για το πολιτικό του μέλλον.
Η Προανακριτική Επιτροπή μπορεί επίσης να αναδείξει την εμπλοκή και άλλων κυβερνητικών στελεχών ή και νευραλγικών κρατικών υπηρεσιών που χρησιμοποιήθηκαν απροκάλυπτα από τα υπόγεια του Μαξίμου.
* Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Δεν υπάρχουν σχόλια: