Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Συγκλονιστικό το πρωτοσέλιδο της «Liberation» για τη σφαγή στη Συρία

Η τουρκική εισβολή στη Συρία φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο της Liberation που καταγράφει τις δραματικές σκηνές που εκτυλίσσονται στην εμπόλεμη ζώνη.

Με τίτλο «Τουρκική επίθεση στη Συρία: Η αρχή ενός μακελειού» και μία ανατριχιαστική φωτογραφία από την εμπόλεμη ζώνη, η γαλλική εφημερίδα παρουσιάζει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της τη σφαγή μετά την τουρκική εισβολή.
Στο πρωτοσέλιδο υπάρχουν αναφορές από το πεδίο της μάχης και όχι μόνο...
«Κονβόι πολιτών και δημοσιογράφων βομβαρδίστηκε, απέδρασαν 800 κρατούμενοι με σχέσεις με τον ISIS… Η επίθεση της Άγκυρας κατά των Κούρδων παίρνει δραματική έκταση και ωθεί τις ΗΠΑ στο να εγκαταλείψουν την περιοχή» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον

Την ίδια ώρα, το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη Συρία, καθώς οι Κούρδοι παραδίδουν δύο πόλεις στον Ασαντ και συμμαχούν μαζί του σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα τουρκικά στρατεύματα.
Η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε να τους ενισχύσει στις μάχες κατά των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, κάτι που επιβεβαίωσε και η πλευρά των Κούρδων.
Μια εξέλιξη πάντως που περιπλέκει πολύ περισσότερο τα πράγματα και σίγουρα φέρνει σε δύσκολη θέση τον Ερντογάν. Ο ίδιος πάντως δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει ούτε μισό βήμα πίσω. Μάλιστα, εξαπολύει «πυρά» κατά νατοϊκών συμμάχων που επικρίνουν την εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: