Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Μ. Πομπέο: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα στην περιοχή

Ο ρόλος της Ελλάδας «στην γεωγραφική περιοχή, με πολλά να συμβαίνουν, μια ενεργή περιοχή» αποτελεί πυλώνα σταθερότητας 
τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους, ενώ σημείωσε πως αμερικανικές εταιρίες είναι έτοιμες να έρθουν, να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ξεκίνησε την τοποθέτησή του επισημαίνοντας πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν ήταν ποτέ ισχυρότερες όσο σήμερα.
«Γίνονται πολύ σπουδαία πράγματα, όλα... πηγαίνουν καλά και δουλεύουμε πολύ σκληρά, οι μηχανές έχουν ανάψει για τα καλά. Οι σχέσεις των δύο χωρών μας είναι στο απόγειο, ποτέ δεν ήταν ισχυρότερες και προσβλέπω στο μέλλον», είπε ο Μ. Πομπέο και επισήμανε ότι «οι αμερικανικές εταιρίες είναι έτοιμες να έρθουν, να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».
Επίσης, ο Μ. Πομπέο επισήμανε πως θα συζητηθεί ο ρόλος της Ελλάδας «στην γεωγραφική περιοχή, που είναι πολύ δυναμική, με πολλά να συμβαίνουν, μια ενεργή περιοχή, και είμαστε εδώ να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα να διατηρήσει το ρόλο της σαν πυλώνας σταθερότητας», ενώ υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας υπάρχουν σημεία που εκτείνονται και σε οικονομικό επίπεδο.

Σε tweet μετά τη συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο αμερικάνος υπ. Εξωτερικών έκανε λόγο για «παραγωγική συζήτηση σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, με την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και άλλα θέματα».
Και πρόσθεσε: «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να χτίσουν ένα μέλλον ευημερίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: