Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ως... δημοσιογράφος στην Ευρωβουλή ο Κώστας Αρβανίτης

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στις Βρυξέλλες ο τρόπος που επέλεξε ο ευρωβουλευτής του Σύριζα Κώστας Αρβανίτης να θέσει το ερώτημα του στον υποψήφιο επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά κατά τη διάρκεια της τρίωρης ακρόασης του.
Ο κ. Αρβανίτης είπε στον κ. Σχοινά πως τον ρωτάει ως δημοσιογράφος αν θα αλλάξει το όνομα του χαρτοφυλακίου του «για την Προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» μια που πρόκειται για ένα όνομα που έχει ενθουσιάσει την ακροδεξιά και ιδιαίτερα τη Μαρίν Λεπέν...
Ο Κώστας Αρβανίτης επανέλαβε αρκετές φορές τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, κάνοντας μάλιστα ένα ερώτημα που μόλις είχε απαντηθεί από τον Μαργαρίτη Σχοινά, αναγκάζοντας να του πει πως αυτό που τον συμβούλευσαν οι συνεργάτες του είναι να μην αντιμετωπίσει ποτέ τους ευρωβουλευτές ως δημοσιογράφους αλλά πως δεν περίμενε ένας ευρωβουλευτής να του απευθύνει ερώτημα ως δημοσιογράφος.
Απάντηση που προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα δημοσιογράφων και ευρωβουλευτών.
Στο σχόλιο του Κώστα Αρβανίτη για την Μαρίν Λεπέν ο κ. Σχοινάς του απάντησε πως μόνο αν της το επιτρέψουν θα μπορέσει η κ. Λεπέν να εργαλειοποιήσει το ζήτημα του ονόματος και αυτό είναι στο χέρι τους να μην συμβεί και εξήγησε πως «αν τσιμπάμε στην εργαλειοποίηση της Λεπέν τότε η Λεπέν κερδίζει, αν όχι η εργαλειοποίηση πέφτει στο κενό».
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς καταχειροκροτήθηκε ξανά.

Ο ευρωβουλευτής του Σύριζα επανήλθε λέγοντας πως είναι περήφανος που είναι δημοσιογράφος, προφανώς ξεχνώντας πως τώρα έχει ένα διαφορετικό ρόλο, προκαλώντας τα μειδιάματα των δημοσιογράφων αλλά και των συναδέλφων του ευρωβουλευτών και συνέχισε ρωτώντας τον κ. Σχοινά αν θα βγάλει τον όρο ασφάλεια από το χαρτοφυλάκιο και θα τον αντικαταστήσει με τον όρο δικαιοσύνη.
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναγκάστηκε τότε να τον διορθώσει επισημαίνοντας του πως η δικαιοσύνη αποτελεί ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο που το έχει άλλος συνάδελφος και η ασφάλεια βρίσκεται σε όλες τις χώρες και στην Ελλάδα μαζί με τη μετανάστευση σε όλα τα χαρτοφυλάκια.
Της Οντίν Λιναρδάτου
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: