Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Να επενδύσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, δεν υπάρχουν αντικίνητρα

Σαφές μήνυμα στον επιχειρηματικό κόσμο ότι δεν μπορεί να επικαλείται πλέον ανυπέρβλητα εμπόδια και ότι οφείλει να βάλει το χέρι στην τσέπη, και να αρχίσει να επενδύει δυναμικά στην Ελλάδα

έστειλε σήμερα ο Πρωθυπουργός από την εκδήλωση στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας, όπου και θεμελίωσε την νέα μονάδα φυσικού αερίου της Mytiilineos, ύψους πάνω από 300 εκατ ευρώ.
«Κανείς πια δεν μπορεί να επικαλείται ανυπέρβλητα εμπόδια και αντικίνητρα σε μια χώρα που μετατρέπεται σε τόπο πολιτικής σταθερότητας και κινήτρων και όπου όλοι... αναγνωρίζουν πλέον ως φιλική στις επενδύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα και ο επιχειρηματικός κόσμος να ανταποκριθεί στο ρόλο του, να εμπιστευτεί την Ελλάδα, να κερδίσει κι αυτός μαζί της.

Το μήνυμα Μητσοτάκη που έβαλε χθες το θεμέλιο λίθο στη νέα μονάδα φυσικού αερίου της Mytilineos, την πρώτη μεγάλη επένδυση που ξεκινά μετά την εποχή των μνημονίων, πρέπει πρώτα απ’ όλους το ελληνικό επιχειρείν να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία, η οποία χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ το εγχώριο κεφάλαιο. Κάποιοι επειχρηματίες, όπως οι Ευ. Μυτιληναίος και Σπ. Λάτσης έχουν ανταποκριθεί, ωστόσο χρειάζεται να ενεργοποιηθεί το σύνολο της εγχώριας ιθύνουσας τάξης που δεν το έχει ακόμη κάνει, προκειμένου να σταλεί και το μήνυμα στο εξωτερικό ότι το ελληνικό επιχειρείν στηρίζει την ελληνική οικονομία που γυρίζει σελίδα.

«Υστερα από μια 10ετία κρίσης, όλοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να συνεργαστούμε, δηλαδή επενδυτές, εργαζόμενοι και κράτος», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι έχουμε πληρώσει ακριβά ως χώρα τις εμμονές και ιδεοληψίες που δαιμονοποίησαν την ιδιωτική πρωτοβουλία. Στην λογική αυτή χαρακτήρισε το νέο εργοστάσιο της Mytilineos ως έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειας της κυβέρνησης να ξεμπλέξει το κουβάρι που εμποδίζει τις επενδύσεις, μαζί με την άρση της γραφειοκρατίας, και την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων που φέρνει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Επανέλαβε την εξαγγελία που είχε κάνει από βήμα του ΟΗΕ για απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας ως το 2028 – σημειωτέον, όπως είπε ότι η Γερμανία έχει βάλει ως στόχο το 2038- ενώ προσέθεσε ότι για την δίκαιη μετάβαση της χώρας στην εποχή χωρίς λιγνίτη, ξεκινά να εκπονείται ειδικό μάστερ πλαν που θα συνοδεύεται από χρηματοδότηση με ευρωπαικά κονδύλια, και σχέδιο για επενδύσεις.

«Θέλουμε σύντομα οι ΑΠΕ να γίνουν η βασική πηγή ενέργειας της χώρας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έχει εξαγγείλει ότι στόχος της χώρας είναι η πράσινη ενέργεια να φτάσει στο 35% ως το 2030.


Δεν υπάρχουν σχόλια: