Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

«Δε δικαιούται δια να ομιλεί» για το μεταναστευτικό ο ΣΥΡΙΖΑ

Προφανώς και είναι απολύτως θεμιτό και απολύτως αναγκαίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασκεί σκληρή κριτική στις κυβερνητικές επιλογές. 
Προφανώς και θα πρέπει η εκάστοτε αντιπολίτευση να ζητά επίμονα τις πρέπουσες απαντήσεις από τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. 
Όμως ακόμα και η παραπάνω επιβεβλημένη τακτική έχει τα οριά της.
Όρια, τα οποία κάθε φορά να βάζει η ίδια η ζωή, η ίδια η ροή της πολιτικής δράσης. 
Στην περίπτωση λοιπόν του μεταναστευτικού ζητήματος που κυριαρχεί στην ατζέντα... ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ απλά “δε δικαιούται δια να ομιλεί”, όπως συνήθιζε να λέει ο Μένιος Κουτσόγιωργας.
Δε δικαιούται όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί κάθε φορά που ασκεί δημόσια κριτική εναντίον της σημερινής κυβέρνησης έρχεται αντιμέτωπος με τα δικά του πεπραγμένα στο συγκεκριμένο πεδίο :
- Ποιος μπορεί να ξεχάσει για παράδειγμα τη δήλωση της τότε υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, όταν τον Απρίλιο του 2015 έλεγε: «Στις πλατείες δεν υπάρχουν μετανάστες. Βγαίνουν τα πρωινά απλώς για να λιαστούν», επιχειρώντας να στείλει μήνυμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το θέμα των προσφύγων.
- Ποιος μπορεί να ξεχάσει, μερικούς μήνες αργότερα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ, προχωρούσε σε μία τοποθέτηση, η οποία τον ακολουθεί μέχρι σήμερα περί μη ύπαρξης θαλάσσιων συνόρων : “...Και βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό είναι παγκόσμιο και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι έκαναν, ενώ έβλεπαν ότι θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»; αναρωτήθηκε ο κ.Τσίπρας.
Μία δήλωση, η οποία όπως υποστηρίζουν ορισμένοι άνοιξε το δρόμο σε διαδρομές που δεν υπήρχαν πριν σε αυτό το βαθμό προς τα νησιά (Μυτιλήνη, Σάμο κλπ.).
---Ποιος μπορεί να μην θυμηθεί ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στην όλη επικοινωνιακή διαχείριση του μεταναστευτικού με διάφορους τρόπους. Επικοινωνία, η οποία περιελάμβανε επίσκεψη του Πάπα ενώ διέθετε και “άρωμα” Χόλυγουντ με πρωταγωνίστρια την Σούζαν Σάραντον.
Παράλληλα δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι και αυτή την στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της OLAF περί κακοδιαχείρισης κονδυλίων σε σχέση με το μεταναστευτικό.
Όταν λοιπόν “κουβαλάς” τόσα πολλά από την δική σου παραμονή στην εξουσία, η άσκηση κριτικής είναι μεν απαραίτητη αλλά θα πρέπει να είναι απολύτως τεκμηριωμένη για να είναι πιστευτή από τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου πλέον βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι ο Αλέξης Τσίπρας και άρα οι ευθύνες για την αντιμετώπιση της “καυτής πατάτας” βαραίνουν την ΝΔ. Όποιος θεωρεί ότι το μεταναστευτικό μπορεί να λυθεί από την μία στιγμή στην άλλη κάνει μεγάλο λάθος. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί την μεγαλύτερη δοκιμασία, από την έκβαση της οποίας θα κριθούν πολλά. Οι πολίτες ζητούν λύσεις και όχι διαπιστώσεις, γιαυτό και θα είναι αυστηροί απέναντι στον κ.Μητσοτάκη.
Του Γιάννη Κ. Τρουπή
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: