Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας - Επεισόδια έξω από τη Βουλή (Εκτενές φωτορεπορτάζ)

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν 14 φοιτητικοί σύλλογοι.

Συγκεκριμένα, στις 12:00, οι 14 φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια αντιδρώντας στις διατάξεις για την εκπαίδευση που συμπεριλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το υπουργείο έχει διατυπώσει την πρόθεση... το μέτρο να αφορά τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του.
Αμέσως μετά το τέλος της φοιτητικής πορείας σημειώθηκαν επεισόδια, όταν φοιτητές προσπάθησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς για να περάσουν προς τη Βουλή, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.
Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας δίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία.








Τρία συλλαλητήρια στην Αθήνα

Η πρώτη συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη στις 11 το πρωί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), οι οποίοι έκαναν και πορεία προς το Σύνταγμα. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να φτάσουν στην Βουλή και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Το απόγευμα, στις 17:00 και στις 18:00, έχουν προγραμματίσει τις δικές τις κινητοποιήσεις το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ, αντίστοιχα. Διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.
Τέλος,το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18:30. Σημειώνεται ότι έχουν καλεστεί προσυγκεντρώσεις στις 18:00 στην Ομόνοια, στην πλατεία Κάνιγγος και στα Προπύλαια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη την διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων.
Διευκρινίζεται, ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: