Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Έξι στους δέκα λένε ότι η χώρα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση - Στις 13,5 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Προβάδισμα 13,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Οι πολίτες δίνουν ισχυρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 38,5% έναντι 25% 
του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τρίτο κόμμα παραμένει το ΚΙΝΑΛ που συγκεντρώνει 6% στην πρόθεση ψήφου.
Παράλληλα, η δημοσκόπηση καταγράφει ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με μεγάλο προβάδισμα 46% έναντι μόλις 26% του Αλέξη Τσίπρα.
Μετά τις πρώτες 100 ημέρες της Κυβέρνησης... Μητσοτάκη, οι πολίτες αξιολογούν ως θετικότερη τη φορολογική πολιτική με 30% και ακολουθεί η ασφάλεια με 10%.
Ακόμα, οι πολίτες τάσσονται υπέρ μιας συμφωνίας των κομμάτων ώστε να μπορούν να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες στις Εθνικές Εκλογές.
Υπέρ μιας συμφωνίας των κομμάτων ώστε να μπορούν να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες στις εθνικές εκλογές είναι οι πολίτες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενέργησε η Pulse για τον ΣΚΑΪ, η οποία παράλληλα καταγράφει μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, που ανέρχεται στο 13,5%.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό που φτάνει το 45% ενώ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 26%, υποχωρώντας μια μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά ποσοστό 13,5%.

Στην ερώτηση αν πηγαίνουν προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση τα πράγματα στη χώρα, οι ερωτηθέντες στην έρευνα της Pulse, που διενεργήθηκε το διάστημα 22 - 23 Οκτωβρίου 2019, απαντούν προς τη σωστή σε ποσοστό 61% (20% απαντά «σίγουρα σε σωστή» και 41% «μάλλον σε σωστή»).










Δεν υπάρχουν σχόλια: