Στην προσπάθεια της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για την προσέλκυση νέων επενδύσεων αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt».
Η «Handelsblatt» προχωρά σε μια αποτίμηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή.
Η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει την κατεπείγουσα ανάγκη της προσέλκυσης για τη χώρα μας ξένων επενδυτών, που... απέφευγαν τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα λόγω της κρίσης χρέους και της απειλής του Grexit.
Η «Handelsblatt» σχολιάζει και τα δείγματα γραφής του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι ανέλαβε τον Ιούνιο καθήκοντα μ’ ένα πρόγραμμα φιλικό για την οικονομία, ενώ μια από τις προτεραιότητές του είναι η προσέλκυση επενδύσεων, προσθέτοντας ότι «ο νέος, συντηρητικός-φιλελεύθερος πρωθυπουργός , θέλει να στρώσει κόκκινο χαλί στους επενδυτές με μια δέσμη μέτρων από μειώσεις φόρων και αποδόμηση της γραφειοκρατίας μέχρι την επιτάχυνση της νομολογίας».
Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ένα πρώτο δείγμα γραφής ήταν η μείωση του εταιρικού φόρου από το 29% στο 24% που ισχύει για το τρέχον έτος και αργότερα θα μειωθεί στο 20%, ενώ ο Μητσοτάκης μείωσε και τον φόρο μερισμάτων από το 10% στο 5%. Το επόμενο μεγάλο βήμα είναι το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, επί του οποίου θα ψηφίσει σήμερα η Βουλή, ένα πακέτο 144 σελίδων που περιλαμβάνει πολυάριθμα μέτρα για τη διευκόλυνση των επενδύσεων».
Ακόμα, ο αρθρογράφος αναφέρει πως «η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει και το περαιτέρω άνοιγμα των αγορών αγαθών και υπηρεσιών στην Ελλάδα, οι περιορισμοί στις οποίες εμποδίζουν τον ανταγωνισμό και ωθούν προς τα πάνω της τιμές. Η Kυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει επίσης αλλαγές στο εργατικό και απεργιακό δίκαιο και το δίκαιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις είναι η θεσμοθέτηση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την προκήρυξη απεργιών. Νέες, πιο ευέλικτες ρυθμίσεις στο δίκαιο συλλογικών συμβάσεων αποσκοπούν στην καταπολέμηση της "μαύρης" εργασίας. Πέραν τούτου οι μισθοί θα συνδέονται στενότερα με την παραγωγικότητα».
Η «Handelsblatt» αναφέρεται και στην πολιτική αβεβαιότητα των παρελθόντων ετών, που όπως σημειώνει, προκάλεσε τεράστια ζημιά στην πορεία της οικονομίας της χώρας μας, που έχασε πάνω από το 25% του ΑΕΠ της από το 2008 μέχρι το 2016 με την ύφεση να τρομάζει τους επενδυτές από το εξωτερικό και πολλές ελληνικές εταιρείες, πρωτίστως τις τράπεζες, να πασχίζουν για την επιβίωσή τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου