Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Το παρασκήνιο των χλιδάτων διακοπών του Τσίπρα με το κότερο

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως από τις χλιδάτες διακοπές του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με το κότερο που του παραχώρησε ο αποθανών επιχειρηματίας και εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος.
Δύο γυναίκες βοηθοί από τις Φιλιππίνες, ένας σεφ, και τρεις ναυτικοί, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον πρωθυπουργό κατά την κρουαζιέρα του–ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου 2018 και ολοκληρώθηκε στις 22 του ίδιου μηνός- στο Ιόνιο με το πολυτελές σκάφος “Odyssey” και η σύζυγός του Κατερίνα που έχει διορισθεί –οκτώ μήνες αργότερα- Ειδική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για Θέματα Ελληνισμού και Διασποράς, σύμφωνα... με tovima.gr.
Μάλιστα, σε ορισμένα από αυτά τα μέλη του πληρώματος, που ήταν υπάλληλοι της ναυτιλιακής εταιρείας του Περικλή Παναγόπουλου αλλά έχουν αποχωρήσει μετά τον θάνατό του τον περασμένο Φεβρουάριο, στρέφονται οι εσωτερικές «έρευνες» για τον εντοπισμό εκείνου που προχώρησε στη διαρροή των φωτογραφιών της πρωθυπουργικής κρουαζιέρας, που προκάλεσε πανικό στο Μαξίμου. 
Μάλιστα γνώστες του παρασκηνίου αυτής της υπόθεσης αλλά και της δομής της θαλαμηγού ανέφεραν ότι μια εκ των φωτογραφιών έχει ληφθεί από την ανοικτή πόρτα της κουζίνας του σκάφους από άτομο του προσωπικού που βρισκόταν πιθανόν μέσα σε αυτήν.
«Το Βήμα» επικοινώνησε το τελευταίο 24ωρο με ορισμένα από τα συγκεκριμένα άτομα που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό στη κρουαζιέρα. Όμως, αρνήθηκαν κατηγορηματικά να πουν οτιδήποτε.
Ακόμα εντυπωσιάζει η σπουδή που είχε επιδειχθεί πέρσι τον Αύγουστο ώστε να μην γίνει γνωστή η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εν λόγω θαλαμηγό.

Ανάμεσα στα άλλα υπήρξε η αιφνιδιαστική άφιξη του με ελικόπτερο στην Ιθάκη – ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι ειδοποιήθηκε τη τελευταία στιγμή- τα εξ αποστάσεως συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά που έπαιξε στις 14 Αυγούστου σε τελικό του τουρνουά στο Τορόντοαλλά και η παρουσία μόνο του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου στην υποδοχή των δύο Ελλήνων στρατιωτών που είχαν παραμείνει στις τουρκικές φυλακές για 170 περίπου ημέρες.
Ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την κρουαζιέρα έσπευσε να συναντήσει, πριν απ όλους, τον καθηγητή δρ Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, Διευθυντή του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών (GFMC), ο οποίος είχε αναλάβει επικεφαλής Ανεξάρτητης Επιτροπής Διερεύνησης για τις αιτίες των καταστροφικών πυρκαγιών στο Μάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: