Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Η οριακή στιγμή (και φωτογραφία) του Αλέξη


Αποτέλεσμα εικόνας για Η οριακή στιγμή (και φωτογραφία) του ΑλέξηΌταν αυξάνει τον ΦΠΑ, βάζει τον υπουργό Οικονομικών να το κάνει ψιθυριστά και δίχως τον ίδιο στο πλάνο. 
Όταν τον επαναφέρει εκεί που τον παρέλαβε, το κάνει με ταρατατζούμ στο Ζάππειο. 
Όταν πάει διακοπές στο Ροδάκινο Ρεθύμνου το ανακοινώνει με καραμούζες, όταν πάει σε βίλα στο Σούνιο ή σε κότερο, το κρατά κρυφό για λόγους ασφαλείας και ιδιωτικότητας. 
Συμπέρασμα; Ο τύπος ξέρει να κυβερνά...

Από προχθές μέχρι σήμερα, θα πρέπει να έπεσε τουλάχιστον 5% η ανεργία στη χώρα. Γιατί; Μα διότι τα Συριζοτρόλς αυξήθηκαν ιλιγγιωδώς, σε τέτοιο βαθμό που έπηξε το διαδίκτυο και τα κέντρα υποδοχής μηνυμάτων των σταθμών από υποστηριχτές των κοτεράτων διακοπών του πρωθυπουργού. Προφανώς ενεκρίθησαν εκτάκτως κονδύλια (πούθε τα λεφτά κουμπάροι;) για πρόσληψη προσωπικού στην Κουμουνδούρου που θα κάνει διαχείριση κρίσης. Άλλη μια απόδειξη ότι ο τύπος ξέρει να κυβερνά.
Μα αυτή είναι η τέχνη της διακυβέρνησης, θα ρωτήσετε. Πρωτίστως, θα απαντήσω εγώ, διότι η αλήθεια είναι πως δεν έχει ξαναπεράσει πρωθυπουργός που έχει σερβίρει τόσες διαψεύσεις στους οπαδούς του, δίχως να δει το κόμμα του να εξαϋλώνεται. Μήτε θα ξαναπεράσει. Θα ηττηθεί βαριά βέβαια, αλλά μπροστά σε όσα έχει πει και κάνει, το αναμενόμενο εύρος της ήττας του σχεδόν θα συνιστά νίκη γι αυτόν. Είναι τεχνίτης ο μπαγάσας τελικά. 

Για του λόγου το αληθές, παρατηρείστε τον στον Βουλή όπου θα μιλήσει για την πρόταση μομφής κατά Πολάκη. Αν δεν σηκώσει το δάκτυλο προς όλους εμάς και μας κατακεραυνώσει για το θέμα των διακοπών του στο κότερο Παναγόπουλου, να μου τρυπήσετε τη μύτη. Δεν ξέρω ποιά επιχειρήματα θα επιστρατεύσει, αυτό που ξέρω είναι πως θα εμφανιστεί τόσο οργισμένος και πειστικός, που προς στιγμήν θα νιώσουμε άσχημα που τον πικράναμε κάνοντας του κριτική. Ο τύπος είναι αριστοτέχνης του θράσους.
Βεβαίως, ο πολλαπλασιασμός των δήθεν θετικών πολιτικών του και η διαίρεση μέχρις εξαφανίσεως των αρνητικών του πλευρών, έχουν τα όρια τους. Ο κοσμάκης είναι έτοιμος να εισπράξει επιδόματα και φοροελαφρύνσεις, αρκεί να μην του περάσει από το μυαλό ότι τον θεωρούν χαζό ζήτουλα που εξαγοράζεται μ’ αυτά. Και είναι έτοιμος να ακούσει κάθε πρωθυπουργικό επιχείρημα για το είδος της ξεκούρασης του, αρκεί να μην βλέπει ένα χοντρό πούρο ανάμεσα στα δάκτυλα αυτού που μιλά.
Θυμάται μήπως ο Αλέξης τους ανθρώπους ενός πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ; 
Ο κόσμος τους συγχώρησε θηριώδη και οφθαλμοφανή κρίματα, αλλά τους έστειλε στα τάρταρα εξ’ αιτίας ενός γαμήλιου δείπνου είκοσι ατόμων του Άκη στο Four Seasons. Κι αυτοί ήξεραν να κυβερνούν τότε, όμως κάποια οριακή στιγμή άκουσαν το «ως εδώ μάγκες».

Μήπως και ο Αλέξης μας την προσέφερε ήδη αυτή την οριακή στιγμή στο πιάτο; Με δυο φωτογραφίες;

Του Δημήτρη Καμπουράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: