Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Ο Μητσοτάκης στη Βιομηχανία Μαρμάρου «ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε.» - Το έργο Εγνατία – Δράμα, μέσω Αμφίπολης, θα δρομολογηθεί από την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης στη Βιομηχανία Μαρμάρου «ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε.»

«Η Ν.Δ. θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις»

Από το κέντρο της πόλης της Δράμας, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης αναχώρησε για τη ΒΙΠΕ Δράμας, όπου επισκέφθηκε τη Βιομηχανία Μαρμάρου «ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. ΜΑΡΜΑΡΑ – ΓΡΑΝΙΤΕΣ. Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο διευθύνων σύμβουλος της «ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε.», κ. Χριστόφορος Παυλίδης, ο οποίος ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Ν.Δ. καλή δύναμη...


Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του για τη δυνατότητα που του δόθηκε να επισκεφθεί μία επιτυχημένη, ανταγωνιστική, εξαγωγική ελληνική επιχείρηση. Το ελληνικό Μάρμαρο – όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Μητσοτάκης – ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. «Το μάρμαρο αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν τον τομέα θα πρέπει να στηριχθούν με χαμηλότερη φορολογία, αλλά και με απλοποίηση του αδειοδοτικού καθεστώτος, έτσι ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερες επενδύσεις και ακόμη περισσότερους καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας σ’ έναν κλάδο τον οποίο η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.
Η Ν.Δ. την επόμενη ημέρα θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και μ’ αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουμε να στηρίξουμε όχι μόνο τις επιχειρήσεις αυτές καθαυτές, αλλά να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα της ανεργίας των νέων. Οι νέοι ψάχνουν για καλές θέσεις απασχόλησης και πρέπει να τις βρουν στον τόπο τους. Το μάρμαρο, από τη φύση του, είναι ένα προϊόν, το οποίο στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη. Στη Δράμα, ο κλάδος του μαρμάρου, μπορεί να δημιουργήσει αρκετές ακόμη χιλιάδες θέσεις απασχόλησης και αυτό θα κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ., εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός».
Σύνδεση Δράμας – Εγνατίας
«Αποτελεί δέσμευσή μου…»
Σε δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκε και στη δέσμευση της Ν.Δ. για την υλοποίηση του οδικού άξονα Δράμας – Αμφίπολης. «Έχω δεσμευθεί από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά έχει ενταχθεί και στο πρόσφατο πρόγραμμα υποδομών που έχουμε ανακοινώσει για την άρση της απομόνωσης της Δράμας. Η Δράμας αποτελεί μία από τις δύο Περιφερειακές Ενότητες της Βόρειας Ελλάδας, που δεν συνδέεται με κεντρικό οδικό άξονα. Το έργο Εγνατία – Δράμα, μέσω Αμφίπολης, είναι ένα έργο που θα δρομολογηθεί από την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Αποτελεί δέσμευσή μου, αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αποτελεί αίτημα των επιχειρήσεων, οι οποίες εξάγουν τα προϊόντα τους και θέλουν να έχουν γρήγορη πρόσβαση όχι μόνο στην Εγνατία, αλλά και σ’ όλα τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας».
Ακολούθως το λόγο πήρε και πάλι ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε.», κ. Παυλίδης, ο οποίος επεσήμανε την αναγκαιότητα σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία μέσω της Αμφίπολης, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει το δυσχερές επιχειρηματικό περιβάλλον, στο οποίο καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις.
«Τα έργα υποδομής είναι πολύ σημαντικά για τον τόπο μας και ειδικά η σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία Οδό, μέσω Αμφίπολης. Σε ότι αφορά το επιχειρείν, πρέπει να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον σταθερότητας, έτσι ώστε να γίνουν επενδύσεις πρωτίστως από τους Έλληνες επιχειρηματίες και μετά από το εξωτερικό. Πρέπει πρώτα εμείς οι Έλληνες να πιστέψουμε και να επενδύσουμε στη χώρα μας».
Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του τόνισε: «Δεν θέλουμε οι Έλληνες επιχειρηματίες που επενδύουν στη χώρα να αισθάνονται διωκόμενοι στην ίδια τους την πατρίδα. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι η χώρα μας έχει ένα πιο δυσχερές επιχειρηματικό περιβάλλον απ’ ότι έχουν πολλές γειτονικές μας χώρες˙ αυτό θα αλλάξει. Οι Έλληνες επιχειρηματίες θα κληθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. να επενδύσουν στην πατρίδα μας και να δημιουργήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης. Αυτή η συμφωνία αλήθειας μεταξύ της επόμενης κυβέρνησης και του ελληνικού επιχειρείν είμαι βέβαιος ότι θα τηρηθεί και από τις δύο πλευρές».
Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε για την Προσοτσάνη και από εκεί στο Κ. Νευροκόπι.
Της Στέλλας Σταυρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: