Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΣΟΚ στην Κουμουνδούρου: Μητσοτάκη θα ψηφίσει ο γιος του Μανώλη Αναγνωστάκη

Η «αποστομωτική» απάντηση του Πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή σχετικά με τον στίχο του εμβληματικού ποιητή της Αριστεράς Μανώλη Αναγνωστάκη γυρίζει μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις…
Ο γιος του μεγάλου ποιητή της Αριστεράς και στελέχους περιβεβλημένου με κύρος στο ΚΚΕ εσωτερικού, ο Ανέστης Αναγνωστάκης, δηλώνει στον ρεπόρτερ Πέτρο Κασιμάτη και στην εκπομπή του στο ιστορικό ραδιόφωνο «Κανάλι Ένα» ότι θα ψηφίσει Ν.Δ και Κυριάκο Μητσοτάκη! ...

Του Πέτρου Κασιμάτη

Οι δηλώσεις κι ολόκληρη η στιχομυθία φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή του Πέτρου Κασιματη, «Η επιστροφή του ρεπορτερ». Όσον αφορά τον περίφημο στίχο του πατέρα του που επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσιπρας στη Βουλή, «Δεν έφταιγε αυτος, τόσος ηταν», ο Ανεστης Αναγνωστακης υπογραμμίζει: «Πολλές φορές αυτοί που το χρησιμοποιούν δεν ξέρουν ότι ο στίχος αυτός προορίζεται γι αυτούς που τον χρησιμοποιούν. Δεν το ‘χουν καταλάβει ότι ισχύει γι αυτούς που τον εκφωνούν. Όπως και ο Τσιπρας δεν κατάλαβε ότι ισχύει γι αυτόν!».
Ο γιος του μεγάλου ποιητή της Αριστεράς, παρακολούθησε χθες λεπτό προς λεπτό την κοινοβουλευτική διαδικασία και την κρίσιμη μάχη στην ολομέλεια και δηλώνει πως ο ίδιος δεν ειναι αριστερός κι οτι θα ψηφίσει Νεα Δημοκρατια! «Ειμαι κεντρώος και θα ψηφίσω τον Κυριακο Μητσοτακη -τονίζει στον ρεπορτερ ο γιος του μεγάλου ποιητή που τα κειμενα του αποτελούν τα Αγια των Αγίων για πολλα επιφανή στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο γιος του ανθρώπου που επι χρονια υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα στην τέχνη και τη ζωή, παραμένοντας ταπεινός και ευθυγραμμισμένος σε ενα συγκεκριμένο αξιακό σύστημα, ο γιος του γιατρού-ποιητή εκμυστηρεύτηκε στον Πετρο Κασιματη οτι «η ανάγκη για αυτοδυναμία ειναι αδηριτη κι οτι τα δυο δημοκρατικά κόμματα Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ πρεπει να συνεργαστούν για να αποκτηθεί η αυτοδυναμία». «Αλλοιως -τονισε – μπαίνουμε σε περιπέτειες».
Ομως, ποια ειναι η γνώμη του για τον Αλέξη Τσιπρα; «Παντοτε είχα κάκιστη γνώμη για τον Αλέξη Τσιπρα. Ειναι οπως έβλεπε κανεις τον Βασίλη Λεβέντη στις αρχές του ‘90 στην τηλεόραση κι έλεγες «ειναι νούμερο», έτσι αντιλαμβάνεσαι σήμερα τον Αλέξη Τσιπρα μόλις μάθεις ποιος ειναι!….».
Κι οι δυο τους συμφώνησαν πως ένας απο τους καλύτερους στίχους του κορυφαιου ποιητή της Θεσσαλονίκης -του πατέρα του- ειναι το «Η αγαπη ειναι ο φόβος που μας ενώνει με τους άλλους». Στιχος που μελοποιήθηκε έξοχα μαζι με αλλα ποιητικά κειμενα απο τον συνθέτη Βασίλη Δημητρίου.

Ο Μανώλης Αναγνωστακης μας γνέφει απο τα μπαλκόνια του ουρανού, αφου εγκατέλειψε τον μάταιο κόσμο το 2013. Ακολούθησε την οδό της ταπεινότητας και της συνεπούς αντίστασης στην κοτερολογια, τη χλιδή και τους εκκωφαντικούς κρότους που τρομάζουν τους αδολους αγωνιστές της ζωης. Ιδιαίτερα αν καποιος υπηρετεί δημόσια αξιώματα και κάθεται σε κυβερνητικούς θώκους. Αν ζούσε ο ποιητής, στα περισσοτερα θεματα, πιθανόν να άκουγε τη φωνή του γιου του.
Πάντως, στους καιρούς της δημοσιογραφικής ερημιάς, οι ποιοτικες φωνές στο Κανάλι-Ενα πυκνώνουν, η ακροαματικότητα πολλαπλασιάζεται και υπο την Προεδρία του Τάκη Αβραμίδη ο σταθμός ειναι μια υπολογίσιμη δύναμη στα ερτζιανά. Κι οπως λέει ο Πετρος Κασιματης «δεν μας νοιάζουν οι ανάσες οξυγόνου αλλα οι ειδήσεις που μας κόβουν την ανασα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: