Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Πώς ο Μητσοτάκης «παγίδευσε» τον Τσίπρα - Βαρόμετρο οι ευρωεκλογές

Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναδείξει όχι μόνο το ζήτημα του Παύλου Πολάκη και την καταστροφική διαχείριση της κυβέρνησης στο Μάτι  αλλά και τις μυστικές διακοπές του πρωθυπουργού σε σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή. 
Κάποιοι μίλησαν για μια απαραίτητη και απολύτως πολιτική κίνηση του προέδρου της ΝΔ, ενώ υπήρξαν και εκείνοι που την χαρακτήρισαν ως μία έντονα...
“λαϊκίστικη” επιλογή. 
Η αλήθεια είναι, όπως μεταφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η απόφαση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν απολύτως συνειδητή. Δεν προέκυψε στην πορεία, ούτε ήταν κάτι που απλώς “έτυχε”. 
Ήταν επιλογή που έγινε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τον εξής λόγο:  
Είναι αδιανόητο να εξαφανίζεται ο Πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής χώρας και κανένας να μην ξέρει που κρύβεται. Αυτό συμβαίνει μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες, σε δικτατορικά και αυταρχικά καθεστώτα, οι επικεφαλής των οποίων δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. 
Στην Ευρώπη και στις ευνομούμενες χώρες του κόσμου θεωρείται αυτονόητο ο πρωθυπουργός να ενημερώνει για τον τόπο στον οποίο βρίσκεται κάθε φορά. Η επιλογή του κ. Τσίπρα να κάνει κρυπτόμενος διακοπές-δώρο μιας εφοπλιστικής οικογένειας σε θαλαμηγό είναι βαθιά πολιτικό ζήτημα.
Πουθενά στα σύγχρονα δημοκρατικά κράτη δε θα απέφευγε την πολιτική κριτική, ένας πολιτικός που θα έκανε μία τέτοια επιλογή, ειδικά λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι .
Η παραπάνω κίνηση όμως του κ. Μητσοτάκη να “στριμώξει” πολιτικά τον πρωθυπουργό έφερε και ένα απτό αποτέλεσμα , το οποίο έχει δύο πλευρές, όπως μεταφέρει η ίδια πηγή
- Από την μία να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα. 
Η υποκρισία του πρωθυπουργού που παριστάνει ότι την ώρα που πολεμά τις ελίτ , κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της τον ξεγύμνωσε, όχι μόνον ηθικά αλλά και πολιτικά, όπως επιμένουν στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
- Από την άλλη , η πολιτική πίεση έκανε τον κ. Τσίπρα να  χαρακτηρίσει για πρώτη φορά «ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση» τις ευρωεκλογές. 
Σύρθηκε  έτσι στο πλαίσιο που είχε εξαρχής θέσει η ΝΔ για τις επικείμενες εκλογές χαρακτηρίζοντας την εκλογική διαδικασία ως ένα δημοψήφισμα για το ΣΥΡΙΖΑ. Με τον τρόπο αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρεί πλέον την δυνατότητα ακόμα και το βράδυ της 26ης Μαΐου, εφόσον κατακτήσει μία “καθαρή” νίκη, να επικαλεστεί την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο κ. Τσίπρας μέσω της ευρωκάλπης και να μιλήσει για την ανάγκη παραίτησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του. 
Όσο για το θέμα που επίσης προκάλεσε συζητήσεις εντός και εκτός της ΝΔ, την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στον κ. Τσίπρα την Τετάρτη αναφερόμενος σε συγγενικά πρόσωπα του πρωθυπουργού,  κάποιοι θα έπρεπε να την περιμένουν, όπως τονίζει συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
“Ο κ. Τσίπρας έχει αρχίσει εδώ και έναν μήνα, στις ανοιχτές ομιλίες του, να χυδαιολογεί εις βάρος της οικογένειας του προέδρου της ΝΔ αναμασώντας τα γνωστά για τις δήθεν offshore και τους δήθεν χρηματοδότες. Παράλληλα τα φερέφωνα και ο μηχανισμός λάσπης που ελέγχει έφτασαν στο αισχρό σημείο να στοχοποιήσουν ακόμη και τα παιδιά του” τονίζει στο liberal.gr η ίδια πηγή, συμπληρώνοντας ότι η απάντηση που έλαβε ο πρωθυπουργός μέσα στην βουλή από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ακριβώς αυτή που του έπρεπε, σε υψηλούς αλλά κόσμιους τόνους στο όνομα όλων όσων εξαπάτησε, συκοφάντησε και διέσυρε τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει η πηγή..

Του Γιάννη Κ. Τρουπή
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: