Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Μητσοτάκης: Εγγυόμαστε μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων - Ολόκληρη η συνέντευξη [Βίντεο]

Δέσμευση για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης των συνταξιούχων από το 2020 έλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως το επίδομα που έδωσε τώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προσπάθεια εξαγοράς ψήφων.
Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως η Νέα Δημοκρατία έχει έτοιμο, κοστολογημένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη δημιουργία νέου πλούτου και θέσεων εργασίας...
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκατίας δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιο επίδομακαταβάλλεται πριν τις Eκλογές, καθώς η Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εξαγοράσει κάποιους ψηφοφόρους.
Όμως, υπενθύμισε ότι κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι συνταξιούχοι έχουν χάσει εξ αιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα πάνω από 2.000 ευρώ σε ετήσια βάση.
«Καταγγείλαμε τον χρόνο που χορηγήθηκε το συγκεκριμένο επίδομα. Δεν υποτιμώ την στήριξη των συνταξιούχων που δίνεται και ελαφρώς κουτσουρεμένο. Ναι, θα έχουμε έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων, αλλά εμείς δε θα τα δίνουμε ανάλογα με τον εκλογικό κύκλο. Αυτό μπορεί όμως να το εγγυηθεί μόνο μία οικονομική πολιτική που μπορεί να μεγαλώσει την πίτα» επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε και τη δέσμευσή του ότι θα καταργήσει τη μείωση του αφορολογήτου που η σημερινή κυβέρνηση έχει ψηφίσει ενώ τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να ψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Σε ό,τι αφορά το ΕΚΑΣ επεσήμανε ότι από το 2020 η Νέα Δημοκρατία θα μπορεί να εγγυηθεί έναν μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης των συνταξιούχων.
Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δεν λέει τίποτα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τους νέους και τόνισε ότι σε αυτό το πεδίο εστιάζει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα δώσει βάρος στις νέες θέσεις απασχόλησης.
«Μας ενδιαφέρει το παιδί και το εγγόνι να μπορεί να στηρίξει τον συνταξιούχο βρίσκοντας δουλειά. Δεν λένε τίποτα για επενδύσεις και νέες δουλειές. Εκεί εστιάζεται το δικό μας σχέδιο», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Στη συνέχεια αναρωτήθηκε αν «υπάρχει κάποια δικαιολογία γιατί οι εμβληματικές επενδύσεις όπως το Ελληνικό δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί» προσθέτοντας πως αυτές «μπορούν να δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης». «Εμείς ξέρουμε πως να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι μόνο μέσα από μια έκρηξη επενδύσεων μπορεί να δημιουργηθεί νέος πλούτος και σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει έτοιμο, κοστολογημένο σχέδιο που μπορεί να υλοποιήσει. Τόνισε ότι ο ίδιος θα είναι πρωθυπουργός όλων τωνΕλλήνων και ότι ο διχασμός που έχει διαμορφωθεί δεν βοηθά, αλλά και δεν απασχολεί τουςΈλληνες.
Με αφορμή της χθεσινή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον Άρη Βελουχιώτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν σήμερα να επανερχόμαστε σε θέματα που πριν από 30 χρόνια άφησαν πίσω τους ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Χαρίλαος Φλωράκης, άνθρωποι που έζησαν τον εμφύλιο.
«Τα νέα άνεργα παιδιά τα οποία θα βρουν δουλειά σε μία νέα επένδυση στην Ελλάδα θα είναι οι ελίτ ή οι πολλοί; Έχω μπλεχτεί με αυτούς τους διχασμούς. Εγώ δεν είμαι με τους πολλούς ή με τους λίγους. Είμαι με όλους. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Αυτός ο διχασμός και η πόλωση δεν μας ταιριάζει, δεν μας αξίζει. Δεν έχω ακούσει κανέναν στις περιοδείες μου να μου μιλάει για τον εμφύλιο. Θυμάμαι ότι πριν από 30 χρόνια Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Χαρίλαος Φλωράκης άφησαν πίσω της την πιο τραυματική περίοδο και είπαν να το κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο, να κάνουμε πράξη την εθνική συμφιλίωση», τόνισε χαρακτηριστικά.
Δεσμεύτηκε ότι με ρυθμό ανάπτυξης 4% ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από το ΑΕΠ και αναρωτήθηκε αν αυτό είναι κάτι που ευνοεί την ελίτ.
Έκανε λόγο για μαύρη προπαγάνδα και μονταζιέρα όσον αφορά τις αναφορές περί δήθεν δήλωσή του για επταήμερη εργασία, τονίζοντας πως δεν μπορούμε να πάμε με αυτό τον τρόπο στις Εκλογές.
«Προκαλώ τον κ. Τσίπρα να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για όσα λέμε. Την έμφαση που δίνουμε στην πρόληψη, τις δωρεάν εξετάσεις για γυναίκες που μπορεί να κινδυνεύουν από καρκίνο του μαστού, να μιλήσουμε για τους καρκινοπαθείς, για το πως θα αναβαθμίσουμε τανοσοκομεία μας. Υπάρχουν όλα στο πρόγραμμά μας. Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο. Η ελληνική οικονομία δεν υπεραποδίδει ως προς την ανάπτυξη αλλά ως προς την υπερφορολόγηση. Η ελληνική Κυβέρνηση ήταν μνημονιακότερη των μνημονιακών. Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που σε υπερθετικό βαθμό πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι το βράδυ των Ευρωεκλογών θα υπάρχει ένας νικητής η Ν.Δ. και ένας ηττημένος ο ΣΥΡΙΖΑ και πως όσο πιο μεγάλη η διαφορά τόσο πιο επιτακτικές οι εξελίξεις.
Επανέλαβε για μια ακόμη φορά τη δέσμευσή του ότι εντός 18 μηνών από την ανάληψη της διακυβέρνησης της Ελλάδας από τη Νέα Δημοκρατία, η χώρα να επιστρέψει στη λεγόμενη δανειακή βαθμίδα ώστε δανείζεται όπως 

 Πορτογαλία ή η Κύπρος


Αναφορικά με τα ζητήματα ασφάλειας υπογράμμισε ότι η Αστυνομία θα αφεθεί η Αστυνομίανα κάνει τη δουλειά της, θα επανασυσταθεί η ομάδα Δ και θα γίνουν 1000 προσλήψεις για την Ομάδα ΔΙΑΣ.
«Ως προς κουκουλοφόρους μπαχαλάκηδες, έχουν ως είδωλό τους τρομοκράτες. Αυτό θα αντιμετωπιστεί με την απαραίτητη αυστηρότητα. Δεν θα επιτρέψω σε 30 αλήτες, τραμπούκους να κρατάνε μια πόλη όμηρο», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Τέλος για τα ελληνοτουρκικά σημείωσε ότι η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.
«Θα υποστηρίξουμε το brand της ελληνικής Μακεδονίας ως την πραγματική Μακεδονία. Θα ενισχύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να κατοχυρώσουν μακεδονικά σήματα» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το 20ο λεπτό:

Δεν υπάρχουν σχόλια: