Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Δεν «τραβάει» η παροχολογία, η κομβική απόφαση Μητσοτάκη

Δεν «τραβάει» η παροχολογία, η κομβική απόφαση ΜητσοτάκηΚατώτερα των προσδοκιών μοιάζουν να είναι τα αποτελέσματα, σε δημοσκοπικό επίπεδο, για το κυβερνητικό στρατόπεδο μετά το μπαράζ των θετικών μέτρων και της έντονης συζήτησης στη Βουλή. 
Μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου να επένδυσαν «όλα τους τα λεφτά» κατά την εβδομάδα που μας πέρασε προκειμένου να μαζευτεί η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όμως η εικόνα δεν είναι στην έκταση που θα ήθελε ο κ. Τσίπρας. 
Προφανώς και μία διόρθωση της διαφοράς καταγράφεται τις μέρες αυτές  στις έρευνες κοινής γνώμης, όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό, όμως...
όχι στο μέγεθος που θα έκανε τον πρωθυπουργό να αισθανθεί πιο άνετα ενόψει της ευρωκάλπης της επόμενης Κυριακής και ασφαλώς όχι στην έκταση που θα έθετε σε αμφιβολία την «καθαρή» νίκη της ΝΔ. 
Ισχυρή ένδειξη του παραπάνω συμπεράσματος αποτελεί και η εσπευσμένη απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων την σύνταξη του Ιουνίου, την Παρασκευή 24 Μαΐου, 48 ώρες δηλαδή πριν από την Κυριακή των εκλογών.
Όπως όλα δείχνουν η αναμενόμενη αύξηση της συσπείρωσης του κυβερνώντος κόμματος (γύρω στο 60%) σε συνδυασμό με το πολύ υψηλό αντίστοιχο ποσοστό της ΝΔ προϊδεάζει για μία αναμέτρηση με εξαιρετικά ανεβασμένα ποσοστά του δικομματισμού, κάτι ασφαλώς που μένει να αποδειχθεί στην κάλπη. 
Την ίδια ώρα, όπως μεταφέρει καλά πληροφορημένη πηγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μία πολύ συγκεκριμένη απόφαση, η οποία και θα αποτυπωθεί στις κινήσεις του, στην τελική ευθεία προς την ευρωπαϊκή και περιφερειακή κάλπη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αποφασίσει να μην ασχοληθεί περαιτέρω με τις επιθέσεις που δέχεται τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφοντας το ενδιαφέρον του στην επικοινωνία με σαφήνεια τις προτάσεις του για τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη.
«Χαμηλότεροι φόροι, περισσότερες δουλειές και ασφάλεια παντού» θα είναι η φράση που θα ακούγεται συχνά από το στόμα του προέδρου της ΝΔ στο δρόμο προς τις κάλπες. Ο κ.Μητσοτάκης δε θα μένει μόνο σε γενικόλογες προτάσεις , αντιθέτως θα εξειδικεύει θέλοντας να αντιληφθούν όλοι σε πρακτικό επίπεδο τα οφέλη των μέτρων που διατυπώνει.
Στο πλαίσιο αυτό στο πρόγραμμα της ΝΔ γίνεται σαφής αναφορά ότι
- Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, σημαίνει 150 ευρώ λιγότερο φόρο το χρόνο για ένα μέσο ιδιοκτήτη.
- Η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα στο 9%, για εισοδήματα μέχρι 10.000€, από 22% σήμερα και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σημαίνει ότι τρεις στους τέσσερις ελεύθερους επαγγελματίες θα πληρώνουν μέχρι 900 ευρώ φόρο. Σήμερα πληρώνουν φόρο και τέλος επιτηδεύματος 2.850 ευρώ το χρόνο. Με την πολιτική μου θα πληρώσουν μέχρι 1.950 ευρώ λιγότερο φόρο. 
- Η κατάργηση της ψηφισμένης από την κυβέρνηση μείωση του αφορολογήτου σημαίνει ότι κάθε συνταξιούχους δεν θα χάσει τη 12η σύνταξη. Ενδεικτικά, ένας συνταξιούχος με σύνταξη 750 ευρώ το μήνα, θα κρατήσει στην τσέπη του 442 ευρώ παραπάνω. 
- Σε κάθε ζευγάρι που σήμερα δυσκολεύεται ακόμη και να σκεφτεί να κάνει οικογένεια, δίνουμε 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται και δεσμεύομαι ότι κανένα παιδί δε θα μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. 
- Με τον χρόνο πλέον να μετρά αντίστροφα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ,όπως τουλάχιστον τονίζει συνομιλητής του, αντιλαμβάνεται ότι αντίπαλός του δεν είναι ο κ. Τσίπρας αλλά τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: