Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Θα είναι το Αιγαίο η επόμενη εστία; To επίπεδο επιθετικότητας μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας δημιουργεί νέoυς πολέμους δια αντιπροσώπων [VIDEO]


Παγκόσμια «θύελλα» έρχεται στον πλανήτη μας από τα αντικρουόμενα και τεράστια συμφέροντα Ρωσίας και ΗΠΑ , τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα πόλεμο επικών διαστάσεων ή στην καλύτερη περίπτωση για την ανθρωπότητα, σε πολλές μικρές εστίες πολέμου δια αντιπροσώπων.

Το Αιγαίο θα είναι μία από αυτές τις εστίες; 
Δεδομένου ότι σε Α.Μεσόγειο και Αιγαίο αυτό που ενώνει Ρωσία-Τουρκία είναι ταυτόχρονα και αυτό που τους χωρίζει από ΗΠΑ-Τουρκία;
Τα Βαλκάνια θα παραμείνουν όπως είναι ή θα δούμε και εκεί ανακατατάξεις;...


Ρώσοι αναλυτές προβλέπουν μαύρες ημέρες ειδικά μετά την παρουσίαση του Β.Πούτιν του νέο οπλοστασίου.
Η Ρωσία έχει επανέλθει για τα καλά και ζητά νέο καθορισμό των ζωνών επιρροής κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Η πρόσφατη διπλωματική γραμμή του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι καθόλου μια μεμονωμένη περίπτωση, σύμφωνα με τον γεωπολιτικό αναλυτή Phil Butler που μίλησε στο Sputnik, αναφερόμενος στην αυξανόμενη πίεση που ασκείται από τη Δύση στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια.
Κρίνοντας από το επίπεδο των διαξιφισμών Δύσης και Ανατολής, ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι τώρα πιο κοντά από κάθε άλλη φορά μετά την κρίση του 1962 και τους ρωσικούς πυραύλους της Κούβας .
Το είδος της ρητορικής της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στο βρετανικό Κοινοβούλιο, όπου η ίδια μίλησε με βαριές κατηγορίες κατά της Μόσχας για το περιστατικό με τον πρώην κατάσκοπο Σεργκέι Σκριπάλ, ομοιάζει με αυτό της Κουβανικής κρίσης στη δεκαετία του 1960, αναφέρει ο γεωπολιτικός αναλυτής Phil Butler .
«Κοιτάζοντας την φαινομενική προθυμία του Τραμπ για πολεμική δράση κατά της Ρωσίας ειδικά μετά το διορισμό του ψυχωτικού Τζον Μπόλτον ως Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, η εικόνα δεν φαίνεται καλή σε όλα τα επίπεδα .
Το επίπεδο της επιθετικότητας έχει ανέλθει σε άλλα επίπεδα. Είμαι σίγουρος ότι αυτό πυροδοτήθηκε από τον Πούτιν, όταν ο τελευταίος προειδοποίησε τον πλανήτη για τα καταστροφικά όπλα της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο ξέρει σίγουρα περισσότερα από ό, τι οποιοσδήποτε από τους υπόλοιπους από εμάς. Ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος όμως είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά» , ανέφερε ο γεωπολιτικός αναλυτής.
Μετά τη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου «διπλού» πράκτορα , η Βρετανή πρωθυπουργός έσπευσε να δείξει με το δάκτυλο την Ρωσία, αν και η έρευνα για την υπόθεση απέχει πολύ από την ολοκλήρωσή της.
Εκτός από τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων υψηλού επιπέδου με τη Μόσχα και την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από το Ηνωμένο Βασίλειο, η βρετανική ηγεσία κάλεσε τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν τα βήματά της.
Ως αποτέλεσμα, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι 23 χώρες συμφώνησαν να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες ανερχόμενοι συνολικά τους 137.
Ωστόσο, 11 κράτη μέλη της ΕΕ, δηλαδή, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Πορτογαλία, η Σλοβακία και η Σλοβενία, δεν έχουν αποδειχθεί «αλληλέγγυες» με το Λονδίνο και αρνήθηκαν να εκδιώξουν Ρώσους διπλωμάτες .
Σύμφωνα με τον Butler, δεν πρέπει να δούμε την πρόσφατη διπλωματική γραμμή ως μια μεμονωμένη περίπτωση «διότι στην πραγματικότητα η Δύση έχει εξαπολύσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε όλα τα μέτωπα εναντίον της Ρωσίας και του [προέδρου ] Βλαντιμίρ Πούτιν.»
«Το Ηνωμένο Βασίλειο και η παρωδία με τα χημικά όπλα είναι μόνο μέρος ενός σχεδίου που περιλαμβάνει εκτεταμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, κοινωνικές και πολιτικές επιθέσεις, χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης, και πραγματικής στρατηγικής και τακτικής ,» , τόνισε ο γεωπολιτικός αναλυτής .
«Πάρτε για παράδειγμα την διαφημιστική εκστρατεία κατά της Γάζας, τις ισραηλινές επιδρομές και την παρουσία της Χεζμπολάχ. Δείτε όλο το φάσμα, και θα δείτε τι εννοώ», καταλήγει ο ίδιος.
Ο αναλυτής σημείωσε ότι το Λονδίνο και οι σύμμαχοί του φαινομενικά προσπαθούν να «σκοτώσουν πολλά πουλιά με μια πέτρα»:δηλαδή, να μποϊκοτάρουν τη Ρωσία που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο, να υπονομεύσουν το έργο του Nord Stream 2 και να ασκήσουν σημαντική πίεση στον στρατιωτικό συνασπισμό Ρωσίας-Συρίας που προχωρά με επιτυχία στην Ανατολική Γκούτα.
Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Άμυνας Gavin Williamson ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να αναλάβει δράση κατά των περιουσιακών στοιχείων αμφιβόλου προέλευσης της Ρωσίας , σύμφωνα με την προσφάτως εγκριθείσα νομοθεσία.
Όλα αυτά και πολλά άλλα αποδεικνύουν ότι ο Πούτιν ήξερε ακριβώς τι έλεγε μιλώντας για το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο στην …δύση και ολόκληρο τον πλανήτη γνωρίζοντας επακριβώς για τα επερχόμενα.



Πηγή:pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: