Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής: Προσπάθησε να εμβολίσει ελληνικό πλωτό στη Χίο

Μία ακόμη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Μ. Τετάρτης την ώρα που ήταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος στη Χίο, όπως αποκαλύπτει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Πολίτης Χίος».

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που ήταν στο σημείο, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν 40 περίπου άτομα στην ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα και... ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου 611 που επίσης βρισκόταν στην περιοχή.
Για αρκετή ώρα, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονταν στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει.
Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι λιμενικοί της Χίου αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα θερμό επεισόδιο, αφετέρου κατάφεραν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου.
Τι λέει το Λιμενικό για το επεισόδιο με το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στη Χίο
Για παρεμπόδιση και όχι για απόπειρα εμβολισμού του σκάφους του Λιμεναρχείου της Χίουαπό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, κάνουν λόγο πηγές του Λιμενικού.
Στελέχη του Λιμενικού ξεκαθαρίζουν πως το περιστατικό συνέβη στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι δεν επιχειρήθηκε εμβολισμός ελληνικού σκάφους από το τουρκικό.
Μόλις οι Έλληνες λιμενικοί περισυνέλεξαν τους μετανάστες το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφυγε προς τα τουρκικά παράλια χωρίς να υπάρξει κάποια συνέχεια στο εν λόγω περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: