Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

«Ω γλυκύ μου έαρ»: Με την περιφορά του επιταφίου, κορυφώθηκε το Θείο Δράμα

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με θρησκευτική κατάνυξη, οι Ορθόδοξοι σε ολόκληρο τον κόσμο βίωσαν τη Μεγάλη Παρασκευή, την κορύφωση του θείου δράματος.

Στις Εκκλησίες έγινε η περιφορά των ανθοστόλιστων Επιταφίων, με τις υποβλητικές μελωδίες των εγκωμίων του «ω γλυκύ μου έαρ» και του «αι γένεαι πάσαι», να εκφράζουν την οδύνη των χριστιανών για τη θυσία του Θεανθρώπου...
Χιλιάδες πιστοί σε εκκλησίες όλης της χώρας παρακολούθησαν το πρωί την αποκαθήλωση του σώματος του Ιησού από τον σταυρό του μαρτυρίου, ενώ το βράδυ ακολούθησε η περιφορά του επιταφίου.
Σε κάποιες περιοχές της χώρας η περιφορά των Επιταφίων έγινε το μεσημέρι, μετά την τελετή της Αποκαθήλωσης του σώματος του Ιησού από τον σταυρό του μαρτυρίου.
Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη θα μεταβεί στο Ναό της Αναστάσεως για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός και θα το μεταφέρει στην Ελλάδα.
Το Αγιο Φως αναμένεται να φτάσει το Μ. Σάββατο στις 18:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα και στις 20:30 στον Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.
πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: