Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Επίθεση των ΜΑΤ σε οπαδούς του Ολυμπιακού στον Πειραιά για τα «μάτια» του Τσακαλώτου [Video & Photos]

Απρόκλητη επίθεση σημειώθηκε από τα ΜΑΤ, με χημικά, βόμβες κρότου λάμψης και ωμή βία εναντίον οπαδών του Ολυμπιακού που έχουν συγκεντρωθεί σε ξενοδοχείο στον Πειραιά, για την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Περίπου 300 οπαδοί των Πειραιωτών είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, με σκοπό να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, που επρόκειτο να μιλήσει σε γνωστό μαγαζί της περιοχής, σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά...
innerΜετά την απόφαση των υπεύθυνων του πολυχώρου «Κremlino» να μην διεξαχθεί στο μαγαζί η εκδήλωση, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά ανακοίνωσε την αλλαγή του χώρου εκδήλωσης – συζήτησης με θέμα «Το σχέδιο της Αριστεράς μετά τα μνημόνια».
inner
Μάλιστα, αποφασίστηκε να μεταφερθεί η εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Theoxenia».
inner
Μόλις έγινε γνωστή η αλλαγή, οι οπαδοί του Ολυμπιακού, μετακινήθηκαν προς την οδό Καραολή Δημητρίου και «Θεοξενία», όπου ήδη είχαν παραταχθεί αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες αποδείχθηκε ότι είχαν σαφή εντολή να μην επιτρέψουν τη συγκέντρωση και να κάνουν την απαραίτητη χρήση βίας, για να απομακρύνουν τους οπαδούς του Ολυμπιακού.
inner
Μόλις οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί πλησίασαν στον χώρο ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα, αλλά χωρίς να κάνουν καμία επιθετική κίνηση, οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με κλομπ και χημικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι ένας οπαδός του Ολυμπιακού και να ξεκινήσουν μεγάλης έντασης και έκτασης επεισόδια.
inner
Οι αστυνομικές δυνάμεις διά της βίας προσπάθησαν να οδηγήσουν τους φίλους των Πειραιωτών ξανά προς την Πλατεία Κοραή, απομακρύνοντάς τους από το σημείο όπου πρόκειται να μιλήσει ο Υπουργός Οικονομικών.
inner
Ωστόσο, χωρίς, να καταφέρουν να «σπάσουν» τη συγκέντρωση, η οποία όσο περνάει η ώρα τόσο μεγαλώνει, καθώς ολοένα και περισσότεροι οπαδοί των Πειραιωτών συρρέουν στον χώρο έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
inner
Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η ενέργεια των ανδρών των ΜΑΤ να επιτεθούν απρόκλητα και να ξυλοκοπήσουν βίαια διαμαρτυρόμενους οπαδούς των Πειραιωτών έχει προκαλέσει τεράστια ένταση.
inner
Οι δρόμοι γύρω από το Δημοτικό Θέατρο έχουν κλείσει, με το κέντρο του Πειραιά.
inner
Οι φίλαθλοι των «ερυθρολεύκων» παρέμειναν για αρκετή ώρα στους δρόμους και μάλιστα έστησαν οδοφράγματα με φωτιές μέσα στους κάδους.
epeisodia_03
Λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα, αποχώρησαν ησύχως και αμέσως ανέλαβαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής να κατασβέσουν τις φωτιές και τα συνεργεία του Δήμου Πειραιά να καθαρίσουν τον χώρο.
epeisodia_04
Την ίδια στιγμή, μία διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, η οποία απέχει περίπου 500 μέτρα από το σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: