Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Τα «ρέστα» του παίζει ο Καμμένος, με τις δημοσκοπήσεις να τον δείχνουν εκτός Βουλής


Ολοένα και πιο ασφυχτικό γίνεται το περιβάλλον για τον Πάνο Καμμένο
Οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί ακόμα να κρατούν ένα μίνιμουμ καλής συνεργασίας, όμως τα σημάδια από την πρόσφατη κρίση είναι άγνωστο το πότε και το πώς θα επουλωθούν. 
Η παραμονή στην εξουσία σαφώς και αποτελεί κοινό στόχο των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όμως ο δρόμος μέχρι τις εθνικές κάλπες δε θα είναι ανέφελος για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.
Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε καλύτερα το τί μέλλει γενέσθαι, θα πρέπει...
να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι ένας πολιτικός με σημαντική εμπειρία στα δημόσια πράγματα, ο οποίος γνωρίζει καλά να επιβιώνει στις δύσκολες καταστάσεις.

Ο υπουργός Άμυνας ξέρει να αναλύει το περιβάλλον μέσα στο οποίο συγκυβερνά με τον κ.Τσίπρα. Παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις που τους τελευταίους μήνες, ανεξαρτήτως εταιρίας, καταγράφουν με σαφήνεια την δυσκολία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να περάσει το πολυπόθητο 3% που επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή. Πρόκειται για μία παράμετρο που χρήζει επεξεργασίας για τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο. Δεδομένων των παραπάνω στοιχείων ο κ.Καμμένος καταλαβαίνει πως η καθαρή αποτύπωση του πολιτικού του στίγματος αποτελεί μονόδρομο, με στόχο πάντα την είσοδο και στην επόμενη Βουλή.

Όσο ο χρόνος θα μετράει αντίστροφα προς τις εθνικές εκλογές τόσο οι ΑΝΕΛ θα πρέπει και θα επιδιώκουν να κάνουν περισσότερο αισθητή την παρουσία τους, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία σειρά θεμάτων που έτσι και αλλιώς οι απόψεις τους διαφέρουν πολύ από εκείνες του μεγάλου κυβερνητικού εταίρου.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εντάξουμε και τους ιδιαίτερα υψηλούς τόνους του Πάνου Καμμένου προς την Άγκυρα, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. «Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε. Όσοι σκέφτονται μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες πρέπει να θυμούνται το 1821. Πως ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε την οθωμανική αυτοκρατορία και τη συνέτριψε», είπε ο υπουργός Άμυνας που διαβεβαίωσε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εδαφική ακεραιότητα...»

Οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας με αιχμή τη διαχείριση της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αποτελεί για τους ΑΝΕΛ ένα πεδίο που μπορούν να κάνουν «φασαρία», υιοθετώντας φρασεολογία αλλά και τόνους που απέχουν από τους αντίστοιχους του Μεγάρου Μαξίμου.

Ένα δεύτερο πεδίο είναι το σκοπιανό, το οποίο έτσι και αλλιώς το έχουν ψηλά στην ατζέντα τους. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα επιμείνουν μέχρι τέλους στο όχι στη χρήση του όρου «Μακεδονία» , όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η άρνηση αυτή γίνεται εκ του ασφαλούς, μια και πολύ δύσκολα θα υπάρξει πρόταση που θα έρθει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή, καθώς οι διαπραγματεύσεις θα έχουν διακοπεί νωρίτερα. Μέχρι όμως να φτάσουμε σε αυτό το χρονικό σημείο ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος θα ρίχνει «κανονιές», με στόχο την καλύτερη αποστολή του μηνύματός του προς τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό αιχμές για την κίνηση του πρωθυπουργού, που ευχήθηκε σε Σκοπιανή δημοσιογράφο να εκπροσωπεί την Gorna Makedonija στην επόμενη σύνοδο κορυφής, άφησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.
«Δεν κατανοώ τη σκοπιμότητα της αναφοράς από τον πρωθυπουργό... Φάνηκε σαν να είναι επίσημη θέση», τόνισε ο κ.Καμμένος στον ΣΚΑΪ.

Αν κάποιος θελήσει να βγάλει ένα συμπέρασμα για το τί θα γίνει αναφορικά με την συμβίωση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα μπορούσε τελικά να σημειώσει τα παρακάτω:
Οι κόντρες και οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο εταίρων δε θα σταματήσουν μέχρι την κάλπη. Όμως κάθε σχέση που περιέχει μία έστω «ελεγχόμενη» ένταση, κρύβει έναν κίνδυνο. Να υπάρξει ένα τυχαίο γεγονός μέσα από το οποίο θα εκφραστεί η συσσωρευμένη πίεση. Τότε οι εξελίξεις μπορεί και να είναι απρόβλεπτες και να οδηγήσουν σε σκηνικά, τα οποία δε θα έχουν σχεδιαστεί...

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: