Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

«Εμφύλιος» στο ΥΠΕΘΑ για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Νέο άδειασμα Καμμένου από τον Κουβέλη

Νέα διαφοροποίηση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, που μιλά συνεχώς για «ομηρία» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός, Φώτης Κουβέλης.

Συγκεκριμένα, ο Φώτης Κουβέλης με δηλώσεις του στα “Νέα Σαββατοκύριακο” τόνισε πως 
«Η έννοια της ομηρίας είναι διαφορετική από την παρατεταμένη και αδικαιολόγητη κράτηση. Έχει άλλο περιεχόμενο και άλλες διαστάσεις».
Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας προσθέτει: 
«Εμείς βεβαίως καταγράφουμε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι για περίπου ένα μήνα κρατούνται δύο στρατιωτικά μας στελέχη, αλλά η ομηρία, με συγκεκριμένο νομικό περιεχόμενο, σημαίνει άλλα πράγματα.
Για αυτό και υποστηρίζουμε την άποψη ότι με σταθερή τη διεκδίκησή μας, με συγκεκριμένη δραστηριότητα της εξωτερικής μας πολιτικής, διεκδικούμε να επιστρέψουν το συντομότερο οι δύο στρατιωτικοί μας στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε το νομικό περιεχόμενο της λέξης ομηρία».
Ο Φώτης Κουβέλης δεν προέβη σε εκτίμηση για το κατά πόσον οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα πριν από το Πάσχα, ενώ ανέφερε ότι πρόκειται για θέμα που μπορούσε να αντιμετωπιστεί με απλή συνεννόηση και η Τουρκία το ενέταξε στην κλιμακούμενη ένταση που θέλει να προκαλεί.
«Η Τουρκία το ενέταξε στην κλιμακούμενη ένταση που θέλει να προκαλεί. Εμείς βεβαίως διεκδικούμε να αντιμετωπιστεί το διασυνοριακό επεισόδιο στις πραγματικές του διαστάσεις, το οποίο και με το εθιμικό διεθνές δίκαιο θα έπρεπε να έχει ήδη αντιμετωπιστεί. Και λέω “εθιμικό” με την έννοια ότι στο πρόσφατο όσο και στο μακρινό παρελθόν, τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονταν με απευθείας συνεννόηση. Η Τουρκία και αυτό το περιστατικό θέλησε να το εντάξει στην κλίμακα των εντάσεων που θέλει να στήνει», ανέφερε ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός.
Σχετικά με το ζήτημα των αρμοδιοτήτων του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη σχέση του με τον υπουργό Πάνο Καμμένο, ο Φώτης Κουβέλης απάντησε ότι «τα καθήκοντα του καθενός μας είναι προσδιορισμένα με εξαιρετική σαφήνεια από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».
Επίσης, o αναπληρωτής υπουργός τόνισε δε ότι η διαφωνία του υπουργού και αρχηγού των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν δυσχεραίνει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: