Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Süddeutsche Zeitung: «Κερκόπορτα» του Πούτιν στην Ε.Ε ο Ιβάν Σαββίδης

H Süddeutsche Zeitung σκιαγραφεί το πορτραίτο του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έγινε γνωστός και στη Γερμανία μετά την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο την ώρα ντέρμπι με την ΑΕΚ με πιστόλι στη ζώνη.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει μεταξύ άλλων: 
«Οι παλιοί ολιγάρχες στην Ελλάδα απορρίπτουν τον νεόπλουτο Σαββίδη με την ποντιακή διάλεκτο και γιατί δεν ανήκει σε κάποιο τζάκι. 
Στους λόγους απόρριψης προστίθεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης θεωρείται φίλα προσκείμενος στο ΣΥΡΙΖΑ... Μετά τα πρόσφατα γεγονότα ωστόσο η κυβέρνηση πήρε αποστάσεις από τον επιχειρηματία, χωρίς όμως να θέλει να τον δυσαρεστήσει. 
Αρχές του 2019 διεξάγονται στην Ελλάδα βουλευτικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει στη ψήφο τόσο των οπαδών του ΠΑΟΚ, όσο και των εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων, πολλοί από τους οποίους θεωρούν τον Σαββίδη λαϊκό ήρωα.
Δεν είναι ωστόσο λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης ελέγχεται από τον φίλο του Βλαντίμιρ Πούτιν που φέρεται να θέλει να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως κερκόπορτα για να εισέλθει στην ΕΕ. 
Ο έλεγχος τμημάτων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης από τον Σαββίδη έχει θορυβήσει πολλούς σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες. 
Ο ίδιος ο επιχειρηματίας πάντως δεν κρύβει τα πιστεύω του και δηλώνει ανοιχτά ότι βλέπει τη σωτηρία της Ελλάδας όχι στη Δύση, αλλά σε μια συμμαχία της Αθήνας με την Μόσχα».

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια: