Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Κυβέρνηση σε αποσύνθεση: Κολλητοί και «αρπαχτές» ισοπεδώνουν το «ηθικό πλεονέκτημα»

Χωρίς αμφιβολία, τη χειρότερη της περίοδο βιώνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που ισοπεδώνουν σχεδόν καθημερινά το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της, αν βέβαια υπήρξε ποτέ αυτό. 

Τελευταίο κρούσμα, ο παρολίγον Διοικητής του ΕΦΚΑ, Ευστάθιος Μαρίνος, που πιάστηκε στην κυριολεξία με τη γίδα στην πλάτη.
Πρώην τεχνικός σύμβουλος στο γραφείο του Γραμματέα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως... Προέδρου της Βουλής, πρώην ειδικός συνεργάτης στην ΗΔΙΚΑ, ο οποίος έδινε δημόσια έργα στον εαυτό του, ενώ μεταβίβασε την εταιρεία μια ημέρα πριν περάσει από ακρόαση στη Βουλή για να αναλάβει διοικητής του ΕΦΚΑ, με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την απόσυρση της υποψηφιότητας του Μαρίνου σχολίασε με τη λακωνική φράση που παραπέμπει στο σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία θεωρεί ως επιτυχία της αυτήν την εξέλιξη, διότι με βάση τα στοιχεία τα οποία παρουσίασαν για τα έργα και ημέρες του Μαρίνου, οι τομεάρχες Γιάννης Βρούτσης και Γιώργος Γεωργαντάς στην Επιτροπή ΔΕΚΟ, εξανάγκασαν την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση από την προσπάθεια της να τακτοποιήσει ένα ακόμη «παιδί» του ΣΥΡΙΖΑ και του Μαξίμου.
Η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη άφησε αιχμές για το «δήθεν “αριστερό ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενη στην περίπτωση Μαρίνου την περιέγραψε με ειρωνική διάθεση ως μια ιστορία “αξιοκρατίας, αποκομματικοποίησης”, η οποία πιστοποιεί παράλληλα το περιβόητο “αριστερό ηθικό πλεονέκτημα”.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μαρίνος ειδικός στην πληροφορική, προτάθηκε από την κυβέρνηση να αναλάβει τον ΕΦΚΑ και να διαχειρίζεται τα χρήματα 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων και της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων ασφαλισμένων.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΝΔ, ο Μαρίνος λειτουργούσε στη λογική του «Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει». Αν και ήταν σύμβουλος της Η.ΔΙ.Κ.Α. έδινε δουλειές αρκετών χιλιάδων ευρώ σε εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος.
«Σήμερα αποκαλύπτουμε και κάτι άλλο: ότι ο ίδιος ο κ. Μαρίνος έχει ενταχθεί σε έργο της Η.ΔΙ.Κ.Α. μετά τα Χριστούγεννα του 2017, ενώ ήταν σύμβουλος εν ενεργεία της Η.ΔΙ.Κ.Α. για να λάβει αμοιβές που φθάνουν τις 45.000 ευρώ» δήλωσε η Μαρία Σπυράκη. «Τα σχετικά στοιχεία προέρχονται από τη Διαύγεια».
Ο κ. Μαρίνος μεταβίβασε τις μετοχές του στον συνέταιρο του την προηγούμενη της εμφάνισης του στην Επιτροπή της βουλής. «Και μετά την απόσυρση του, παραμένει το θέμα της πολιτικής και ηθικής τάξης» δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης. «Καλύτερα να μην μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχουν μαζευτεί πολλά» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει σαφώς προειδοποιήσει ότι δεν αναγνωρίζει τις τοποθετήσεις των Γενικών Γραμματέων, με τα κομματικά κριτήρια τα οποία θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι μια σαφής πολιτική τοποθέτηση. Και όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, η θέση μας θα γίνει και πράξη» διαμηνύει η Πειραιώς.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Γιάννης Σιδέρης στο Liberal.gr, «Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οικειοποιήθηκε μόνο τα χειρότερα στοιχεία του «παλιού πολιτικού συστήματος», όπως αρέσκεται να το αποκαλεί.
Τα μιμήθηκε ταχύρυθμα και σωρηδόν. Από τις γάτες των Ιμαλαίων (όπου από δήθεν ορκισμένος εχθρός της διαπλοκής θέλησε να γίνει ο ηγεμονικός προνομιούχος πυρήνας της), μέχρι τα βοσκοτόπια ως ιδιοκτησιακή εγγύηση τηλεοπτικής επάρκειας, από τον πόλεμο στη Δικαιοσύνη μέχρι τον πόλεμο στον Δ/τη της Τράπεζας της Ελλάδας, από τις στημένες ατεκμηρίωτες κατηγορίες χρηματισμού (που δεν άντεξαν να παρουσιαστούν έστω και ως ανώνυμες ενώπιον της Βουλής), και το μαζικό ρουσφέτι που διενεργείται εν όψει εκλογών, μέχρι την παλαιολιθική προσπάθεια της κατάληψης του κράτους, επειδή τα παλιά κιτάπια λένε ότι έτσι καταλαμβάνεις και την εξουσία (αλλά εκείνα τα κιτάπια γράφτηκαν για κράτη της πρώτης βιομηχανικής επανάστασης και τώρα βρισκόμαστε ενώπιον της τέταρτης).
Παρακολουθούμε ένα κακέκτυπο παλαιοκομματικής παλινδρόμησης που δεν το αξίζουν ούτε οι ανάγκες της χώρας, ούτε η εποχή μας, ούτε καν οι ιδέες της νέας Αριστεράς, που τόσο κακοποιούνται από τους ανεπίγνωστους νεαρούς αναβάτες της εξουσίας.
Αν η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κινηματογραφική ταινία, θα αναφωνούσαμε, εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε, το έργο το έχουμε ξαναδεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: