Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Χρυσόγονος: Αστοχία Τσίπρα το «Gorna Makedonija» - Ομήρου οι Ελληνες στρατιωτικοί - Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι θα χάσει τις εκλογές


Ο Κώστας Χρυσόγονος χαρακτήρισε ομηρία την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, 

είπε ότι ήταν άστοχο από μέρους του πρωθυπουργού να αναφερθεί στην ονομασία «Gorna Makedonija» και ότι 

ο Τσίπρας γνωρίζει ότι θα χάσει τις εκλογές.

«Φυσικά και πρόκειται για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών. Ελπίζω να μην...
παραταθεί περισσότερο η ομηρία τους. Δεν βλέπω τι κέρδος θα είχε η Τουρκία από μια περαιτέρω παράταση», δήλωσε ο ευρωβουλευτής στο epsilontv.
«Δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν οι Τούρκοι βρίσκονται σε ένα προ-στάδιο σχεδιαζόμενου θερμού επεισοδίου. Εμείς πρέπει να δείξουμε σταθερότητα και να μην κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις», συμπλήρωσε, ενώ αναφερόμενος στο επεισόδιο με το «Γαύδος», τόνισε ότι στόχος των Τούρκων ήταν βυθίσουν το ελληνικό σκάφος και «στη συνέχεια να πάρουν ως αιχμαλώτους τους Έλληνες ναυτικούς».
Ο κ. Χρυσόγονος σχολίασε και την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ονομασία «Gorna Makedonija», απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο από την ΠΓΔΜ, στις Βρυξέλλες.
«Ηταν άστοχο από τη μεριά του. Δεν θεωρώ ότι είναι σκόπιμο να δείχνουμε τόση προσήλωση, καθώς το όνομα θα είναι σύνθετο. Δεν πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε λύση του Σκοπιανού», ανέφερε.

Για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Χρυσόγονος είπε ότι «πρόκειται για έναν παράταιρο γάμο. «Αν γίνονταν πρόωρες εκλογές, οι ΑΝΕΛ θα ήταν εκτός του κοινοβουλίου. Ο Καμμένος δεν θα προχωρήσει στη διάλυση της συγκυβέρνησης. Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι θα χάσει τις εκλογές».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια σημαίνει «καθαρή έξοδος στις αγορές». «Δεν μπορεί να συμβεί για την Ελλάδα, διότι έχουμε υψηλό χρέος. Ασφαλώς η εποπτεία θα υπάρχει και μάλιστα θα είναι ισχυρή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: