Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Αμάν πια μ’ αυτή την Θεσσαλονικιώτικη κλάψα

Αποτέλεσμα εικόνας για Δεν είναι αθώο αυτό που συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη!
Οι Μ-ΠΑΟΚτζήδες λοιπόν, ματαίωσαν ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης. 
Ήταν λέει μέλη του συνδέσμου του ΠΑΟΚ από τα Γιαννιτσά και την Σκύδρα Πέλλας, που πήγαν μεταφερόμενοι ως την Θεσσαλονίκη για τον λόγο αυτό. 
Ο Άδωνις προσπάθησε να συνεννοηθεί μαζί τους και να τους κλείσει ραντεβού με τον Κυριάκο (τώρα μάλιστα), αλλά αυτοί μάλλον δεν είχαν διάθεση για… πολιτικό διάλογο. Τουναντίον φαίνεται ότι τον ψιλοπρόγκιξαν τον αντιπρόεδρο, διότι ματαίωσε...
και δύο ακόμα ομιλίες που είχε προγραμματίσει, μια στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης και μια στην Επανομή.

Καινούριοι αγαναχτισμένοι μας προέκυψαν δηλαδή. Βορειοελλαδίτες αυτή τη φορά, καμία σχέση με την Πλατεία Συντάγματος του επάρατου κράτους των Αθηνών. 
Καμιά εικοσαριά ήταν λέει όλοι κι όλοι, αλλά μήπως και την προηγούμενη φορά έτσι δεν ξεκίνησαν; Είκοσι άρχισαν να μαζεύονται και να μουτζώνουν, για να καταλήξουν λίγες χιλιάδες. Που όμως κάνανε τόσο ντόρο, που πιστέψαμε ότι θ’ αλλάξουν όχι μόνο το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας αλλά της Ευρώπης ολάκερης. Βέβαια, το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν διάσημο τον Γιάνη για να φωτογραφίζεται με την Δανάη στο Paris Match και υπουργό τον Κατρούγκαλο για να ξεσκίσει τις συντάξεις. 
Όμως ποιος το ‘βλεπε τότε έτσι το ζήτημα;
Να υποθέσω ότι αυτοί οι νέο-αγαναχτισμένοι δεν θα ‘χουν πρόβλημα με αντίστοιχες συγκεντρώσεις-ομιλίες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Όχι μόνο δεν πρόκειται να τις ματαιώσουν, αλλά μάλλον θα πάνε να πιάσουν στασίδι ως χειροκροτητές. Να μη σας πω δηλαδή ότι με την κατρακύλα που έχει πάρει η δημοφιλία των κυβερνητικών, αυτοί θα είναι και οι μόνοι που θα προσέλθουν για να επευφημήσουν. 
Με μια σημαία του Μ-ΠΑΟΚ στο ‘να χέρι και μια του ΣΥΡΙΖΑ στο άλλο. Τώρα, τους βάζει ο Ιβάν ή το κάνουν μόνοι τους, ούτε ξέρω ούτε όρκο παίρνω. Για να είμαι δε ειλικρινής, δεν με νοιάζει κιόλας.
Εμένα με νοιάζει που ξαναγυρίζουμε σιγά-σιγά κι από την πίσω πόρτα, στην εποχή που μια εικοσάδα παλαβωμένοι νιώθουν το ελεύθερο να ακυρώνουν μια πολιτική εκδήλωση. 
Διότι για φανταστείτε ν’ αρχίσουν τώρα οι Μ-ΠΑΟΚτζήδες να διαλύουν συγκεντρώσεις της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη, οι Ολυμπιακοί κι οι Παναθηναϊκοί να ακυρώνουν συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα κι οι οπαδοί των μικρότερων ομάδων να διαλύουν στις επαρχιακές πόλεις τις συγκεντρώσεις όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων διότι έτσι γουστάρουν. 
Εντάξει, ο Ιβάν είναι ο ήρωας τους εκεί ψηλά και ο ΠΑΟΚ η μεγάλη τους αγάπη, αλλά δεν έχουν αγαπήσει μόνο οι Θεσσαλονικείς. Κι άλλοι αγάπησαν σε τούτη τη ζωή και προέδρους και ομάδες και γυναίκες, όμως δεν έκαναν έτσι.
Εγώ τους γουστάρω τους βόρειους, είναι έξω καρδιά τύποι και επικοινωνιακοί και φιλόξενοι και μάγκες και λιγότερο υποκριτές απ’ τους νότιους, όμως νισάφι πια με τούτη την κλάψα. Το κράτος των Αθηνών και το κράτος των Αθηνών που τους έχει αποκλείσει και αδικήσει. Και η προσφυγομάνα η Θεσσαλονίκη και η παραπεταμένη νύμφη του Θερμαϊκού και όλα τα σχετικά. Είπαμε παιδιά, όλα με μέτρο. 
Δηλαδή οι Αθηναίοι των Λιοσίων και της Κοκκινιάς και του Ασπρόπυργου και της Μάνδρας είναι πιο κοντά στα κέντρα εξουσίας από σας; Ή τα νησάκια του Αιγαίου ή τα βουνά της Ηπείρου;
Οπότε κάντε λίγο κράτει, διότι το χάνετε το δίκιο σας έτσι. 
Κι αφού ο Ιβάν σας είναι τόσο πλούσιος και τα κίνητρα του είναι τόσο αγνά, ας τον κάνει τον ΠΑΟΚ Μπαρτσελόνα να μην του κουνιέται κανένας ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. 
Ούτε παράγκες, ούτε στημένες διαιτησίες. Με το 1,5 δισ. δολάρια που έβγαλε (και μπράβο του ανθρώπου) οι μεγαλοπαράγοντες της Αθήνας που κινούν –και καλά- τα νήματα, είναι ψιλικατζήδες μπροστά του. (Άσχετη παρένθεση: Με 1,5 δισ. στα χέρια του, γιατί φαγώθηκε για τα τριάντα ψωροεκατομμύρια του προστίμου της ΣΕΚΑΠ κι έβαλε λιτούς και δεμένους να του τα χαρίσουν;
Ένα «φου» να τους κάνει, θα σβήσουν από τον χάρτη. Να πάρει και ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα να μιλήσει και ο καημένος ο Άδωνις στα Κουφάλια και στο Καβαλάρι, που δεν τον αφήνουν και δίνει πολιτικές διαστάσεις στο θέμα…

Του Δημήτρη Καμπουράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: