Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Σφάζονται ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά επιμένουν ότι δεν υπάρχει ρήξη

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας καμμενος

Λιγότερο από ένα 24ωρα κράτησε η ανακωχή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. 

Δεν έχουν περάσει παρά μονά λίγες ώρες από την στιγμή που ο Πάνος Καμμένος με περίσσια χαμόγελα, δήλωνε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και μετά την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι παραμένει συγκυβερνήτης, ότι δεν υπάρχει ρήξη μεταξύ τους κι ότι θα πάμε μαζί μέχρι το τέλος.
Το αμέσως επόμενο πλάνο της συγκυβέρνησης είναι οι νέοι τσακωμοί και οι νέες διαφωνίες...

τόσο με το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών και την απόφαση του ΣτΕ, όσο και με το θέμα του Σκοπιανού.
Τα εθνικά θέματα, Σκοπιανό και Έλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να προκαλούν τριγμούς στη συγκυβέρνηση κι όσο και να επιχειρούν να πείσουν για το αντίθετο η ρωγμή είναι γεγονός.
Ωστόσο, δεν λείπουν και τα σενάρια που θέλουν το τεταμένο κλίμα μεταξύ τους να είναι κάτι που «βολεύει» στη δεδομένη στιγμή, τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τους ΑΝΕΛ.
Από χθες, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επανήλθαν στις εκατέρωθεν επιθετικές δηλώσεις τους και μάλιστα δημοσίως με φόντο αυτή τη φορά εκτός από το Σκοπιανό και τους Έλληνες στρατιωτικούς και το μάθημα των θρησκευτικών. Η διαφωνία στο θέμα του Σκοπιανού είναι κάτι που οι ΑΝΕΛ, επιχειρούν να εδραιωθεί και να εντυπωθεί στους ψηφοφόρους του.
Στόχος είναι τα σενάρια που εξετάζουν και στα οποία υπολογίζουν για να εκτονωθεί η κατάσταση χωρίς… επιπλέον απώλειες.
Οι ΑΝΕΛ εξετάζουν δύο ενδεχόμενα
Αυτό που θέλει η υπόθεση να προχωρά και αν συμβεί αυτό θα δηλώσουν την διαφωνία τους μεν, αλλά παράλληλα θα ακολουθήσουν την γραμμή της πλειοψηφίας - σήμερα μάλιστα ο κ. Παπαχριστόπουλος επιστρατεύτηκε για να καταστήσει σαφές και αυτό το ενδεχόμενο .
Το άλλο που εξετάζεται και ίσως και υπολογίζουν είναι να υπόθεση της ονομασίας να πάει… πιο πίσω και από την πλευρά των Σκοπίων να μην γίνει εφικτή μια λύση.

Το ενδεχόμενο αυτό όχι μόνο θα τους δώσει την ευκαιρία να μην χρειαστεί να υποστείλουν την πατριωτική τους σημαία, αλλά και να μην βρεθούν σε δύσκολη θέση απέναντι σε μια ψηφοφορία για την οποία διατείνονταν από την αρχή ότι είναι αντίθετη.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: