Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

«ΒΟΜΒΑ» Νίμιτς: Η ελληνική κυβέρνηση δεν αρνείται την εθνική ταυτότητα του λαού της ΠΓΔΜ

Φωτογραφία: EurokinissiΑίσθηση προκαλεί η αναφορά του Μάθιου Νίμιτς από τα Σκόπια, ότι η Αθήνα δεν αρνείται την ταυτότητα του λαού της ΠΔΓΜ.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος έθεσε θέμα εθνικής ταυτότητας των Σκοπιανών, ρωτήθηκε εάν οι προτάσεις του, εκτός του ονόματος, αφορούν και το θέμα της εθνικής ταυτότητας των πολιτών της ΠΓΔΜ.
Όπως απάντησε «δεν είναι θέμα των Ηνωμένων Εθνών το ζήτημα» ωστόσο έσπευσε να προσθέσει ότι στις συναντήσεις που είχε με την ελληνική πλευρά δεν έχει ακούσει κάτι που θα σήμανε άρνηση της ταυτότητας του λαού της ΠΓΔΜ...


Στις δηλώσεις Νίμιτς αντέδρασαν χλιαρά με προσεκτική διατύπωση κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. «Εμείς έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας με σαφήνεια. Δεν ερμηνεύουμε τον κ. Νίμιτς. Δεν ερμηνεύει ο κ. Νίμιτς εμάς».
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ έθεσε θέμα «εθνικής ταυτότητας» και σημείωσε πως το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.
Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: