Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Πρωτοφανής ταπείνωση της Αρχιεπισκοπής και επιστροφή του Σύριζα στο 4%!

Πρωτοφανής ταπείνωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο οποίος με μία αλά Κομανέντσι κωλοτούμπα και τρέμοντας τις αποκαλύψεις του ενόπλου συντρόφου Γιώργου Τράγκα για στενές επαφές 3ου τύπου με τη Χούντα των Συνταγματαρχών δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του Συντάγματος για την Μακεδονία. 
Μετά και από την αερόβια του Ιερώνυμου ο Τσίπρας μένει όλο και πιο μόνος την ώρα που οι Απέναντι επιχειρούν να “επιστρέψουν” τον Σύριζα στο 4%.
Ο Ιερώνυμος αποφάσισε να μην πάει κόντρα στον λαό μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και το οποίο είχε αποκηρύξει. Σε συνάντηση που είχε με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου ανακοίνωσε ότι...

θα συμμετάσχει στη διαδήλωση κατά της κυβέρνησης. Περί αυτού πρόκειται. Μετά από αυτό ο Αρχιεπίσκοπος κινδυνεύει να απωλέσει την φιλία που είχε με τον Τσίπρα και να μείνει φίλος μόνο του Σάκη Ρουβά.
Η Εκκλησία θα μετέχει με τον αντιπρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, που θα διαβάσει την ανακοίνωση της ΔΙΣ. Μαζί του θα βρίσκονται οι Μητροπολίτες Δράμας, Παύλος και Χίου, Μάρκος.
Η συμμετοχή της Εκκλησίας αλλάζει την μέχρι στιγμής στάση του Αρχιεπισκόπου για το συλλαλητήριο, που συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των Παμμακεδονικών Ενώσεων.
Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή, κατά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε τη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, που δεν αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του ως συστατικό του ονόματος των Σκοπίων. Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρίνισε τις εκκλησιαστικές πτυχές του ζητήματος.
Η Εκκλησία έχοντας πλήρη συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, διατύπωσε τη σαφή άποψή της, «συμμεριζόμενη απόλυτα την εύλογη αγωνία και των ιεραρχών, που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στη Μακεδονία μας, αλλά και τις δικαιολογημένες ανησυχίες του κυρίαρχου Λαού και σύσσωμου του Οικουμενικού Ελληνισμού σε αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο εθνικό θέμα».
Μπλα-μπλα-μπλά….

Δεν υπάρχουν σχόλια: