Δυστυχώς δικαιωθήκαμε-έγραφε σε παλαιότερο άρθρο του ο Αλέξιος Κοιμήσης– όταν το περασμένο Νοέμβριο είμαστε οι μόνοι που γράφαμε ότι οι Αραβο-Τουρκικών-Μουσουλμανικών συμφερόντων νέοι ιδιοκτήτες του Αστέρα Βουλιαγμένης θα τον «κάνουν μπακαλοταβέρνα». Δυστυχώς δικαιωθήκαμε όταν φωνάζαμε ότι δεν θα σκότωναν μόνο τους 800 εργαζόμενους που πέταξαν στον δρόμο, αλλά θα σκότωναν και την αίγλη του Αστέρα και κατά προέκταση τον Ελληνικό προορισμό. 
Σε άρθρο που δημοσιεύει το site kourdistoportocali.com του έγκριτου δημοσιογράφου Βασίλη Μπόνιου με τίτλο «ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ Λούτσας ο κάποτε κοσμοπολίτικος Αστέρας Βουλιαγμένης. Στερούνται βασικούς κανόνες αισθητικής, υγιεινής, παιδείας, ευγένειας, πολιτισμού», σκιαγραφείται μελανά το αβέβαιο μέλλον του μοναδικού city resort σε όλη την Ευρώπη, που κάποιοι πούλησαν «κοψοχρονιάς».
«Η παρακμή είναι πλέον διάχυτη και πηγαίνει πακέτο με την παρακμή ενός ολόκληρου λαού και των κυβερνώντων του οι οποίοι είναι ο καθρέφτης του.
Το συγκρότημα του Αστέρα λοιπόν δεν λειτουργεί πλέον στερώντας από την Βουλιαγμένη το πράγματι καλό κόσμο που έφτανε ως εδώ μόνο για το ξενοδοχείο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.
Δηλαδή «βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας», όταν υποβιβάζεται και απαξιώνεται μ’ αυτό τον τρόπο το ξενοδοχείο «διαμάντι-ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού», μόλις 20 χλμ από το κέντρο της πόλης.
Το ξενοδοχείο που φιλοξένησε στην Ελλάδα κροίσους, αυτοκράτορες, πολιτικούς ηγέτες, αστέρες του Χόλιγουντ. Το ξενοδοχείο που πάρθηκαν σημαντικές διεθνείς αποφάσεις. Το ξενοδοχείο που φιλοξένησε διεθνή συνέδρια -με παγκόσμια απήχηση. Το ξενοδοχείο που έγινε σημείο αναφοράς για τον Ελληνικό Τουρισμό και ήταν από μόνο του προορισμός για το διεθνές jet set.
Δεν πάμε Αθήνα, «πάμε Αστέρα Βουλιαγμένης», έλεγαν οι κροίσοι πελάτες του.
Τυχαία η απαξίωση; Δεν νομίζω. Δεν είναι δυνατόν να ασχολείσαι με τον Τουρισμό και να μην γνωρίζεις ότι έχεις «κάψει» την πελατεία σου με το να κλείσεις την μονάδα για τόσο χρονικό διάστημα. Είναι γνωστό -σύμφωνα με τους ειδικούς- ότι χρειάζονται τουλάχιστον πέντε χρόνια για να ξανακερδίσεις την φήμη και την πελατεία σου. Δεν βάζεις λουκέτο λοιπόν και οι Αραβο-Τούρκο-Μουσουλμάνοι δεν είναι τυχαίοι επιχειρηματίες για να κάνουν ένα τόσο «παιδικό» λάθος. Απλά κάνεις σταδιακά την ανακαίνιση, κρατώντας μέρος της πελατείας σου. Εκτός κι αν υπάρχει σχέδιο απαξίωσης.
Γιατί αυτοί που πούλησαν στους Αραβο-Τουρκικών-Μουσουλμανικών συμφερόντων ξένους ιδιοκτήτες δεν φρόντισαν να διασφαλίσουν και το τρόπο λειτουργίας του Αστέρα;
Φαίνεται δε να πούλησαν αδιαφορώντας εγκληματικά για το αν οι νέοι ιδιοκτήτες θα το λειτουργούσαν ως «μπακαλοταβέρνα» , ως «παιδότοπο» ή ως μαγαζί τους που το ανοίγουν και το κλείνουν όποτε τους κάνει κέφι.
Και το «εγκληματικά» αφορά όλο το κομμάτι που έχει να κάνει με την τουριστική κίνηση στην Αττική. Απαξιώνοντας τον Αστέρα και διώχνοντας τους vips πελάτες του απαξιώνεις και όλη την Αττική και κατά προέκταση την χώρα. Σκοτώνεις τον Ελληνικό Τουρισμό και τον καταδικάζεις σε προορισμό για «φτωχοτουρίστες» που μοιράζονται μία σαλάτα στα πέντε.
Γιατί είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, από το να περνάει τις διακοπές του στον Αστέρα της Βουλιαγμένης ένας κροίσος, ένας σταρ, ένας ηγέτες και να γίνεται θέμα σε όλα τα κανάλια και περιοδικά του εξωτερικού. Να γίνεται -πολλές φορές- πρώτη είδηση στον κόσμο.
Αλλά αυτά αφορούν τους Έλληνες και τα Ελληνικά συμφέροντα όχι τους Αραβο-Τούρκους-Μουσουλμάνους που δεκάρα δεν δίνουν για την ανάπτυξη της χώρας και για την προβολή της χώρας.
Ποια ανάπτυξη και ποιο δούλεμα; Λένε οι Αραβο-Τούρκο-Μουσουλμάνοι ότι μέχρι το 2018 που θα είναι έτοιμο για να υποδεχθεί τα Ποσειδώνια θα έχουν επενδύσει το…εξευτελιστικό ποσό των 64 εκατομμυρίων ευρώ! Μα τόσο κοστίζει μόνο η αλλαγή σε πορτο-παράθυρα στον Αστέρα και όχι η πλήρης ανακαίνιση του…Πού νομίζετε ότι απευθύνεστε και μας δουλεύετε;
Είπαμε να πουλήσουμε, να ιδιωτικοποιήσουμε, να δώσουμε τα φιλέτα μας, τα ασημικά μας αλλά «πωλείται όπως είναι επιπλωμένο» και χωρίς προφυλακτικό, ε πάει πολύ!
ΥΓ: Αλήθεια.. Έβαλε κάποιος ειδήμων κάτω μολύβι και χαρτί να υπολογίσει πόσα χάνει το Κράτος αυτά τα δύο χρόνια που θα είναι κλειστός ο Αστέρας σε Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, ΦΠΑ, εισφορές σε ασφαλιστικά Ταμεία, κ.ά.; Μήπως τελικά αυτά τα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που μπήκαν στα Κρατικά Ταμεία από την συμφωνία με τους Αραβο-Τουρκο- Μουσουλμάνους;
ΥΓ.2> Ο Αστέρας Βουλιαγμένης είχε ανακαινισθεί με κόστος 100 εκατ. ευρώ το 2004 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Χαρακτηριστική της συμπεριφοράς των νέων Αραβοτούρκων ιδιοκτητών του Αστέρα είναι η επιστολή του πρώην Προέδρου των Εργαζομένων Παναγιώτη Κούκου (φωτό κάτω) ο οποίος είναι ανάμεσα στους πολλούς που αφήνουν πίσω τους, στα χέρια των κατακτητών, το μοναδικό αυτό ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το κόσμημα της Αττικής γης.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΚΟΥ
Συναδέλφισες –οι, Δεκέμβριος 2017
Μετά από πολύ σκέψη, συγκίνηση και σε κάθε περίπτωση μεγάλη λύπη και πολλή αηδία, βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι εσωγενείς λόγοι οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι πλέον στο συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης με τον τίτλο του διαχειριστή δεν μου «επιτρέπουν» να παραμείνω δίπλα σας.
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης με το έμψυχο δυναμικό του έχουμε αφήσει ανεξίτηλα σημάδια γραφής στις υπηρεσίες του ελληνικού τουρισμού, παρόλα τα «σκοτεινά» βήματα της διοίκησης των τελευταίων ετών που οδήγησαν στην απαξίωση – εγκατάλειψη και εντέλει στην προσχεδιασμένη πώλησή του.
Σήμερα όπως όλα δείχνουν το συγκρότημα τείνει να παραδοθεί άνευ όρων, ως αναφορά το ανθρώπινο δυναμικό, στους για ακόμα μία φορά σπουδαίους διαχειριστές, αυτή την φορά της “Four Seasons”, στελεχωμένη από ομάδα αρεστών και μόνο.
Αυτό με βρίσκει ριζικά και κάθετα αντίθετο.
Κύριοι της “Four Seasons”, ο ελληνικός τουρισμός έχει διδάξει την φιλοξενία και τις αξίες αυτής σε όλο τον κόσμο.
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης έχει αποδείξει ότι διοικείται και καταδεικνύεται με σεβασμό και εγκαρδιότητα στις σχέσεις τους με τους αξιοσέβαστους όλα αυτά τα χρόνια πελάτες μας, καθώς με ψυχή και σύμπνοια εμπιστοσύνης απέναντι στους εργαζόμενους. Έννοιες που μοιάζουν άγνωστες στις σελίδες των στάνταρ που μοιράζεται στα στελέχη σας και πιθανών άγνωστες και στις αξίες σας. Οι αρχές μου, η ηθική μου, το έργο και οι πολιτικές καταβολές δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να απασχολούμαι σε μια εταιρεία που σε λίγο καιρό, εκτός των άλλων, πιθανόν να ζητεί και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων προκειμένου να εργαστεί και να δραστηριοποιηθεί κάποιος συνάδελφος.
Δεσμεύομαι απέναντί σας ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τον αγώνα που ξεκίνησα εδώ και πολλά χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των συναδέλφων μου και σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθώ στενά τις όποιες εξελίξεις στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Κλείνοντας θέλω για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω όλους και όλες για το όμορφο ταξίδι που μου χαρίσατε όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις και συγκινήσεις και θα με συντροφεύει πάντα.
Σας ζητώ να μείνετε ενωμένοι και δυνατοί στο συνδικαλιστικό σας όργανο αγνοώντας Κασσάνδρες και γενίτσαρους που στοχεύουν στην απαξίωση όσων διεκδικούν προς όφελος των εργαζομένων του συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Σας αγαπώ
Τάκης Κούκος
Μια συλλεκτική φωτογραφία_Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο (τότε) Γενικός Διευθυντής του Αστέρα Βουλιαγμένης Αλέξιος Κοιμήσης στην είσοδο της Ναυσικάς.

Εάν ζούσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος πολύ δύσκολα θα επέτρεπε την πώληση της Χερσονήσου του Αστέρα, του μοναδικού αυτού City Resort στην Ευρώπη, αντί πινακίου φακής και μάλιστα σε ΑραβοΤουρκικό fund. Πρόκειται για φάρσα της Ιστορίας μια και ο Αστέρας παραδόθηκε στην Εκκλησία της Ελλάδας με τουρκικά χοτζέτια όταν οι Τούρκοι αποχώρησαν μετά από 400 χρόνια Τουρκοκρατίας. Σήμερα επιστρέφουν για να κατακτήσουν “ειρηνικά”το πολυτιμότερο διαμάντι της ελληνικής γης και ο Ιερώνυμος ασχολείται υποκριτικά με τον Φίλη. Τι συμβαίνει εδώ;
O Aλέξιος Κοιμήσης γράφει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Είναι αλήθεια ότι Αραβες και Τούρκοι επενδυτές γλυκοκοιτάζουν και το φιλέτο σας των 80 στρεμμάτων του ορφανοτροφείου που συνορεύει με τον «Αστέρα» και είστε έτοιμοι για το deal; Και επειδή οι «άγιες» επενδύσεις ήταν και είναι της μόδας, άντε με το καλό και ίδρυση τμήματος Αραβικών και Τουρκικών επενδύσεων στην Αρχιεπισκοπή, Μακαριώτατε.
«Φωνή βοώντος εν’ τη ερήμω», Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε, ο πόνος και το δράμα του Ελληνικού λαού.
Πού είναι η Εκκλησία που φροντίζει για τους αδικημένους, κατατρεγμένους και φτωχούς; Με ίδια κεφάλαια από την αμύθητη περιουσία σας –από εκμισθώσεις ακινήτων, εκτάσεων όπως το Island για παράδειγμα. Αλήθεια με ποιούς διαγωνισμούς παραχωρείτε μέρος της περιουσίας σας;
Πού είναι η Εκκλησία που φροντίζει για τους αδικημένους, κατατρεγμένους και φτωχούς; Από τις επιχορηγήσεις που λαμβάνετε συχνά για φιλανθρωπείες από το Κράτος καθώς και από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΣΠΑ και από υπουργεία στις ΜΚΟ σας; Οι ΜΚΟ σας που καρπώνονται χρήματα και μοιράζουν γεύματα σε φτωχούς και ανήμπορους με προϊόντα που εμείς οι ίδιοι έχουμε πληρώσει και προσφέρει στα σούπερ μάρκετ.
19 μήνες έχουν περάσει από την προσφορά σας – πυροτέχνημα για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας μέσω της Εκκλησιαστικής περιουσίας και από τότε σιωπή. Τόσο από εσάς όσο και από τον Πρωθυπουργό. Αντίθετα τα νέα μέτρα συνθλίβουν ακόμα περισσότερο τον λαό.
«Αυτός που έχει δύο χιτώνες δίνει τον έναν», κήρυσσε ο Κύριος κι εσείς δεν δίνετε τίποτα.
Μήπως εν’ οψει της 28ης Οκτωβρίου που γιορτάζουμε το ΟΧΙ να δώσετε εντολή -συμπαράσταση στον πόνο του λαού μας- να χτυπήσουν όλες οι καμπάνες στην χώρα, όχι χαρμόσυνα αλλά για την αγωνία και την ένδεια που βρίσκεται;
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ στον αργό θάνατο του Ελληνικού λαού.
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ στον πλήρη εξευτελισμό του.
Με την ελπίδα ότι αυτό το ΟΧΙ θα φτάσει στα αυτιά του Μεγαλοδύναμου.
Με την ελπίδα ότι αυτό το ΟΧΙ θα κάνει να χτυπήσουν χαρμόσυνα ξανά οι καμπάνες.
Εχετε κουραστεί Αρχιεπίσκοπε. Μήπως να πάτε στο Αγιο Ορος για ηρεμία και για προσευχή, μπας και αναστηθεί ο Χριστόδουλος…;
Αλέξιος Κοιμήσης
Ενας βαθιά θρησκευόμενος
ΤΟ “ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΜΥΘΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ 400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 200 ΕΚΑΤ. ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
Με τίμημα 400 εκατομμύρια ευρώ και προτιμητέο επενδυτή την Jermyn Street Real Estate θα προχωρήσει η πώληση του Αστέρα της Βουλιαγμένης.
Υπεγράφη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (και μάλιστα νύχτα-σύμφωνα με την Καθημερινή), η νέα συμφωνία για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, στο επενδυτικό σχήμα που είχε αναδειχθεί νικητής του αρχικού διαγωνισμού
Η επίτευξη τελικής συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και του το αραβο-τουρκικού fund Jermyn Street Real Estate, ανοίγει τον δρόμο ώστε να υποβληθεί νέο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το οποίο είχε απορρίψει το προηγούμενο, παγώνοντας τη διαδικασία εκχώρησης του γνωστού ξενοδοχείου της Αττικής. Ετσι, η πορεία της αποκρατικοποίησης θα κριθεί από την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας. Εκτιμάται πάντως ότι το σχέδιο έχει εκπονηθεί με τρόπο ώστε να σέβεται το περιβάλλον και για τον λόγο αυτό το Δικαστήριο θα δώσει την έγκρισή του.
Συγκεκριμένα, το νέο σχέδιο προβλέπει ανάπτυξη για μόλις 13 πολυτελείς καμπάνες αντί για τις 100 του αρχικού. Το αρχικό σχέδιο έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός ολόκληρου χωριού μέσα στο χώρο του σημερινού ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Αστήρ Παλλάς.
Οι σουίτες του Αστέρα έχουν φιλοξενήσει μυθικές προσωπικότητες της πολιτικής, της τέχνης και των επιχειρήσεων, όπως ο Ρόμπερτ Κένεντι, ο Γκορμπατσόφ, ο Μπόρις Γέλτσιν, ο Ζακ Ντελόρ, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Φρανκ Σινάτρα, η Μελίνα Μερκούρη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης είναι ένας ζωντανός θρύλος και ένα αναπόστατο κομμάτι της σύγχρονης κοσμικής Ελλάδας.Μια ειδυλλιακή χερσόνησος, μέσα στο πράσινο, δίπλα στη θάλασσα, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.Θέλοντας να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, συλλέξαμε ιστορίες και πληροφορίες καθώς και το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό απο τα αρχεία του ιστορικού “Αστέρα”.Η ιστορία του Αστέρα ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’60, σε 300 πευκόφυτα στρέμματα, στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, ακριβώς στη καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Η έκταση αγοράστηκε επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, απο την εκκλησία, με σκοπό να κατασκευάσει το καλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Μεσόγειο.
Και έτσι και έγινε. Το 1961 ξεκίνησαν να λειτουργούν οι θρυλικές «καμπάνες» του Αστέρα – τα σημερινά bungalows- ενώ το 1966, δημιουργήθηκε η πρώτη σχολή θαλάσσιου σκι.
Οι περίφημες  καμπάνες του Αστέρα με τις ιδιωτικές τους παραλίες έγιναν αμέσως ο αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός της αθηναϊκής ελίτ, ενώ για αρκετούς επώνυμους έγιναν δεύτερες κατοικίες.
Μέσα στην πλαζ βρίσκονται τα ερείπια ενός πολύ σημαντικού αρχαίου ναού, του Απόλλωνα Ζωστήρα, ο οποίος χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ.
Σύμφωνα με τον μύθο, παιδιά του ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης που έπαιζαν στην παραλία, σκάβοντας έφεραν στο φως το 1924 το ναό που είναι σε μία θέση στρατηγική για τον έλεγχο της θάλασσας αλλά και για τη σύνδεση με το μεγάλο ιερό του Απόλλωνα στη Δήλο.
Ο χώρος που σήμερα βρίσκεται το εστιατόριο Nobu-Matsuhisa εκείνη την εποχή λεγόταν «Club House» και ήταν ο χώρος άφιξης και συνεύρεσης της κοσμικής Αθήνας με το διεθνές jet set.
Έτσι, καθώς η ζήτηση για τις καμπάνες μεγάλωνε, σε μια περίοδο απενοχοποιημένης μεταπολεμικής ευημερίας, ξεκίνησε η ανέγερση του πρώτου πολυτελούς ξενοδοχείου «Arion Astir Palace» που εγκαινιάστηκε το 1967. Τη κατασκευή του αριστοκρατικού Αρίων ανέλαβαν διάσημοι κατασκευαστές της εποχής όπως ήταν ο Βουρέκας ο Αντωνακάκης και άλλοι, με μοντέρνα και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, χειροποίητα έπιπλα ειδικής παραγγελίας και γνήσια έργα με τις υπογραφές των Μόραλη, Τσαρούχη, Μυταρά και Γύζη.
Αργότερα  το 1980 εγκαινιάστηκε το 2ο ξενοδοχείο με το όνομα «Ναυσικά» – το σημερινό «Westin»- που βρίσκεται στα 50 μέτρα απόσταση περίπου απο τον Αρίωνα. Το χαρακτηριστικό του Ναυσικά, με την εμβληματική 70΄s αρχιτεκτονική,  είναι οτι είναι χτισμένο μέσα σε βράχο. Η είσοδος υποδοχής είναι στο τελευταίο επίπεδο – στον 6ο όροφο δηλαδή – και τα δωμάτια ξεκινούν κάτω από την είσοδο υποδοχής για να καταλήξουν στη θάλασσα και τη πισίνα – που για εκείνη την εποχή ήταν η μεγαλύτερη που υπήρχε.
Το 3ο ξενοδοχείο, πιο ήσυχο και οικογενειακό, ήταν η « Αφροδίτη» . Κατασκευάστηκε το 1984 στην άλλη άκρη της χερσονήσου, σε ένα μοναδικό σημείο και έγινε γνωστό για την ανεμπόδιστη θέα του στο Αιγαίο.
Ο μύθος του Αστέρα είναι ο μύθος που έφτιαξαν οι σταρ και οι προσωπικότητες που έχουν περάσει απο εκεί. Αυτό που κυρίως συνέλεγε – και συλλέγει ακόμα – ο «Αστέρας» είναι VIPS. Απο τα δωμάτια του έχουν περάσει εφοπλιστές, βιομήχανοι, βασιλιάδες, ηγέτες κρατών, σταρ της showbiz, κορυφαίοι αθλητές και πολλοί άλλοι.
Ονόματα όπως ο Ρόμπερτ Κένεντι, ο Τζίμι Κάρτερ και η Σοράγια, ο Γκορμπατσόφ και ο Μπόρις Γέλτσιν.
Η προεδρική σουίτα του «Αρίωνα» έχει φιλοξενήσει ονόματα όπως ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’Εστέν, η Μάργκαρετ Θάτσερ και ο στρατάρχης Τίτο, ο Χέλμουτ Κολ, ο Nέλσον Μαντέλα και ο Γιασέρ Αραφάτ, ο Ζακ Σιράκ και ο Ζακ Ντελόρ.
O αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν τακτικός πελάτης του «Αστέρα», όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης και ο Ευάγγελος Αβέρωφ.
Το ζεύγος Ζολώτα, έμενε πάντα στην καμπάνα 34 λόγω της προτίμησης του πρώην πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο σημείο της παραλίας. Ενα σημείο, που μάλιστα ως σήμερα, καλείται άτυπα από το προσωπικό του ξενοδοχείου «παραλία του Ζολώτα».
Ο Ανδρέας Παπανδρέου επισκεπτόταν συχνά τον «Αστέρα» με τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου και έμενε πάντα στο «Αφροδίτη» – ή, σπανιότερα, στην προεδρική σουίτα του «Αρίωνα».
Μελίνα Μερκούρη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, δύσκολα βρίσκει κανείς έναν celebrity που να μην έχει περάσει έστω μια νύχτα στον «Αστέρα».
Κάθε καλοκαίρι οι ελληνικές οικογένειες εφοπλιστων – Λάτση, Αγγελόπουλου, Λουκά και Βάσου Χατζηιωάννου, Ποταμιάνου, Χανδρή, Βαρδινογιάννη, Λαιμού, Γουλανδρή, Πατέρα, Φαφαλιού, Νιάρχου, Λιβανού, Νταϊφά, Καβουνίδη, Γοργία, Κουλουκουντή, Μίχαλου, κ.ά. –  κατέλυαν στο ξενοδοχείο και έστηναν το δικό τους αστικό prive party.
Πολλοί θυμούνται ότι η καμπάνα με τον αριθμό 33 ήταν του καπετάν Γιάννη Λάτση, του «μπάρμπα Γιάννη», για όσους τον ήξεραν καλά – ο οποίος την είχε προπληρώσει για πολλές σεζόν, ενώ αυτές με τα νούμερα 30 και 31 φιλοξενούσαν πάντοτε την οικογένεια του Παναγιώτη Αγγελόπουλου.
Πολύ συχνά έβλεπε κανείς παπαράτσι να ξεροσταλιάζουν στα βραχάκια της Βουλιαγμένης για μια μακρινή φωτογραφία, μια και κανείς δεν περνούσε το «τείχος» ασφαλείας του ξενοδοχείου. Αυτήν ακριβώς τη διακριτικότητα και ηρεμία αναζητούσαν όλες αυτές οι διασημότητες που έχουν περάσει απο τον Αστέρα και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο αποτελεί ακόμα και σήμερα τη πρώτη τους επιλογή.
Ανάμεσά τους, ο Τσάρλτον Ίστον, ο Τόνι Κέρτις, ο Τζόν Γουέιν, ο Πολ Νιούμαν, ο Ρόμπερτ Βάγκνερ, ο Φρανκ Σινάτρα (ο οποίος χρειάστηκε να περάσει από την πόρτα της κουζίνας για να πάει στο δωμάτιό του, προκειμένου να αποφύγει το πλήθος των fans του), ο Τέλι Σαβάλας, η Ζακλίν Μπισέ, η Τζεραλντίν Τσάπλιν, η Τζόαν Κόλινς, η Τζέιν Φόντα και η Σάρον Στόουν.
Επίσης ο Aριστοτέλης Ωνάσης – πότε συνοδευόμενος από τα παιδιά του Χριστίνα και Αλέξανδρο και πότε από τη Τζάκι – έμεινε αξέχαστος στο προσωπικό για τα δυνατά του γέλια και τα παχυλά του tips.
Η  μοναδικής ομορφιάς  Μπριζίτ Μπαρντό, που κατέλυσε το ’69 στον «Αστέρα» για ολιγοήμερες διακοπές, προκάλεσε, λένε, «σεισμό» όταν εμφανίστηκε στην παραλία με το χαρακτηριστικό ροζ μπικίνι της, τα ξύλινα ψηλοτάκουνα τσόκαρα και το τεράστιο καπέλο της. Λίγα χρόνια αργότερα στα ιστορικά πάρτι στις «9 Μούσες», – το μυθικό κλαμπ του ξενοδοχείου – η Παλόμα Πικάσο και η Λάιζα Μινέλλι θα ξεφάντωναν παρέα με τη «χρυσή αθηναϊκή νεολαία» της εποχής, ηθοποιούς, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές και φιλόδοξες ενζενί: τη Ζωή Λάσκαρη και τον Φιλήμονα, την Έλλη Στάη και τον Ηλία Ψινάκη.
Τα τρανταχτά ονόματα όμως δεν τελειώνουν σε αυτές τις χρυσές εποχές των 60’s και των 70’s. Το νεότερο πελατολόγιο του Αστέρα περιλαμβάνει τον Πιρς Μπρόσναν, τους Scorpions, την Κάρμεν Ελέκτρα, την Ορνέλα Μούτι, τον Άαρτον Σένα, την Γκρέτα Σκάκι, την Τζέσι Νόρμαν, τον Σάσα Μπάρον Κόεν, τον Τζιάνι Μπούλγκαρι, τον – φιλικό και πολύ κοινωνικό – Βιτόριο Μισόνι (πριν την δραματική εξαφάνισή του), τους Dean και Dan Dsquared. Ο Μαραντόνα έχει επισκεφθεί δύο φορές το ξενοδοχείο, ο Πελέ άλλη μία, το ίδιο και Μισέλ Πλατινί. Πιο τακτικοί επισκέπτες είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Ροναλντίνιο. Πρόσφατα μάλιστα στη προεδρική σουίτα του «Αρίωνα» διέμεινε και η σταρ της ποπ, Lady Gaga.
Ισχυρά πρόσωπα, διάσημοι πελάτες, κορυφαία πολιτικά events και κοσμικά γεγονότα, πλέκονται για να φτιάξουν, τελικά, το προφίλ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα.
Σήμερα βρίσκονται σε λειτουργία το Arion Resort & Spa, και το Westin ενώ το ξενοδοχείο «Αφροδίτη» γκρεμίστηκε για να φτιαχτεί στη θέση του το ξενοδοχείο «W» – ένα προτζεκτ το οποίο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.
Και τα δυο ξενοδοχεία βρίσκονται κάτω απο το management της Starwood, μιας αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας με πολλά διάσημα brands όπως τα St Regis,  Sheraton, W,  to King George και άλλα.
Ο επισκέπτης ακόμα και αν δεν είναι ένοικος του ξενοδοχείου μπορεί, έναντι αντιτίμου, να απολαύσει αυτό το όμορφο και ήρεμο τοπίο κάνοντας το μπάνιο του στις παραλίες ή στη πισίνα του ξενοδοχείου (κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου), όπως και να κλείσει ένα ραντεβού για θεραπευτικό spa στις εγκαταστάσεις του Arion Resort & Spa καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ιταλική κουζίνα και ταβέρνες με μαγειρευτά για μεσημεριανό δίπλα τη θάλασσα, μπαρ για το βράδυ και gourmet εστιατόρια όπως το Matsuhisa Athens by Nobu για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας και η βραβευμένη με αστέρι Michelin Γαλάζια Χύτρα είναι λίγες απο τις επιλογές που έχει ο επισκέπτης κατά τη διάρκεια της διαμονής του στον Αστέρα η για όποιον επιθυμεί μια βόλτα που δε μπορεί παρά να σου μείνει αξέχαστη.