Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

ΒΟΜΒΑ Παρασκευόπουλου: Έχει δίκιο ο Μητσοτάκης - Ο νόμος μου για τις αποφυλακίσεις πρέπει να καταργηθεί! [βίντεο]

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews

«Βόμβα» επεφύλαξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος αναφερόμενος στον νόμο που είχε συντάξει ο ίδιος περί αποσυμφόρησης των φυλακών.

Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής αναγνώρισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ζητά την κατάργηση του σχετικού νόμου, έχει... δίκιο. ...
«Θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- αλλά ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως» είπε μιλώντας στο κανάλι της Βουλής.
Σε ερώτηση αν ζητά να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και να μετασχηματιστεί σε κάτι άλλο, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Ασφαλώς. Βεβαίως δεν λέει κανείς ότι αυτός ο νόμος πρέπει να ισχύει για πάντα. Έκτακτη νομοθεσία είναι και το καλό είναι να πάψουμε να έχουμε αυτές τις έκτακτες, κακές συνθήκες και να έχουμε μια πάγια ομαλή κατάσταση».
Μάλιστα, επεσήμανε πως ο συγκεκριμένος έκτακτος νόμος θα πρέπει να αντικατασταθεί από νέου τύπου διατάξεις για τις ποινές αλλά και για τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης και σημείωσε πως θα υπάρξουν άμεσα αλλαγές τόσο στον Σωφρονιστικό όσο και Ποινικό Κώδικα που θα οδηγούν σε μία καλύτερη κατάσταση στις φυλακές.
«Το σωστό», είναι να έχουμε λογικούς χρόνους διάρκειας της ποινής πάγια, να είναι αυτοί που ταιριάζουν αναλογικά στο βάρος του εγκλήματος που τελέστηκε και βέβαια να έχουν κι ένα περιθώριο εφόσον δεν έχουμε να κάνουμε με ισόβια επανένταξης. Αυτό πρέπει να ρυθμιστεί παγίως και θα ρυθμιστεί μέσω του Ποινικού Κώδικα και του Σωφρονιστικού Κώδικα» τόνισε και πρόσθεσε:
«Το χαρακτηριστικό της χώρας μας είναι ότι έχει πολύ υψηλές , πολύ βαριές απειλούμενες ποινές, πολλές προβλέψεις ισοβίων και έχει ελαστικές ρυθμίσεις για την απόλυση. Το σωστό είναι να έχουμε πιο λογικές ποινές και να έχουμε πιο αυστηρές συνθήκες απόλυσης από αυτές που έχουμε με την αποσυμφορητική νομοθεσία . Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να καταργηθεί αυτή η νομοθετική διαδικασία όταν θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα».
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως τον περασμένο Σεπτέμβριο η κυβέρνηση έδωσε νέα ετήσια παράταση στον συγκεκριμένο νόμο.
Δείτε τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου στο κανάλι της Βουλής


Γεννηματά: Ο ένας μετά τον άλλο ομολογούν...
Σχολιάζοντας την δήλωση του πρώην υπουργού Ν. Παρασκευόπουλου, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά δήλωσε:
«Προχθές ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ξεκάθαρα ότι έχουν “εξοντώσει” την μεσαία τάξη, τους ειλικρινείς φορολογούμενους και τους επαγγελματίες.
Σήμερα ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης ζητά να καταργηθεί ο Νόμος για τις αποφυλακίσεις που ο ίδιος εισηγήθηκε στην Βουλή, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με εγκληματίες. Ο ένας μετά τον άλλο ομολογούν… Αλλά δεν θα πέσουν στα μαλακά. Η σκληρή τιμωρία από τους Έλληνες πολίτες έρχεται».
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: