Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Το αεροπλάνο μπήκε σε επικίνδυνη ζώνη…

Ας φανταστούμε το εξής:
Γίνονται εκλογές, κερδίζει ο Μητσοτάκης, σχηματίζει κυβέρνηση μόνος ή με κάποιο άλλο κόμμα και ξεκινά η περίοδος της Νέας Δημοκρατίας.
Πάει στις διαπραγματεύσεις και οι δανειστές του λένε
«Κυριάκο, forget it.
Πρέπει να πάρεις σκληρές αποφάσεις για μειώσεις μισθών και συντάξεων καθώς και νέους φόρους, απολύσεις κ.λπ.». 
Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η αντίδραση της νέας κυβέρνησης;
Πώς θα εκλάβει αυτόν τον εκβιασμό και μπορεί να τον αλλάξει;
Κι αν δεν μπορεί θα συγκρουστεί με την κοινωνία που δεν αντέχει άλλα μέτρα; 
Είναι ερωτήματα που θα τεθούν δυστυχώς επιτακτικά και θα πρέπει να δοθούν και οι ανάλογες απαντήσεις.

Με έναν λαό που είναι σε φάση κατάθλιψης αλλά και λίγο πριν την εξέγερση και με μια αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, να ξαναβγαίνει… αριστερά και αντιμνημονιακά, πόση πιστεύετε ότι θα είναι η ζωή της κυβέρνησης της ΝΔ;
Δεν είναι φανταστικό σενάριο.

Είναι πιθανόν ο Τσίπρας να σκέφτεται από τώρα το σενάριο της «δεξιάς παρένθεσης». Να ρίξει στον Κυριάκο που δηλώνει έτοιμος, την καυτή πατάτα και αυτός να κοιτάζει χαζογελώντας στη γωνία κι έτοιμος να δώσει το σύνθημα για το νέο «γιούργια» στους δρόμους και τις πλατείες. Μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις λοιπές αντιμνημονιακές δυνάμεις και με ορισμένους που καλοβλέπουν το σενάριο της εξόδου από το ευρώ στο πλαίσιο μιας «τραμπικής πολιτικής κακώς εννοούμενου εθνικού απομονωτισμού».
Θα γίνει ένα… πολύ ωραίο μέτωπο το οποίο θα μπορούσε να κάνει μπάχαλο τη χώρα και να ζήσουμε πολύ… ωραίες στιγμές στη χώρα.
Ο Κυριάκος να προσπαθεί να διορθώσει τα αδιόρθωτα, να πρέπει να εφαρμόσει μια σκληρή πολιτική που διατάσσεται από τους δανειστές και τους υπόλοιπους να τον καταγγέλλουν για παραχωρήσεις, για προδοσία, για γερμανοτσολιαδισμό και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ξέρει καλά να βγάζει από το καπέλο η Αριστερά.
Πόσους μήνες θα μπορούσε να αντέξει μια τέτοια κυβέρνηση που δεν θα φταίει σε τίποτε αλλά ποιος νοιάζεται την ώρα που θα καίγεται η Αθήνα;

Έτσι, θα έχουμε ξανά εκλογές, θα έχουμε εκλογικό σύστημα χωρίς μπόνους των 50 εδρών και θα έρθει πάλι ο Αλέξης νικητής και τροπαιούχος να το παίξει σωτήρας της χώρας και να… ξαναδιαπραγματευτεί.
Δείτε τα βήματα, δεν είναι καθόλου απίθανα, δεν αποκλείεται να ζήσουμε τέτοιες στιγμές από την άνοιξη μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς.

Η χώρα είναι μπάχαλο, ο κόσμος έχει κοντή μνήμη, τα λάθη του παρελθόντος δεν έχουν γίνει μαθήματα, οι δανειστές δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα δικά μας προβλήματα, έχουν τα δικά τους.
Είναι τρομακτικό σκηνικό αλλά καλύτερα είναι να προσδεθούμε διότι έρχονται πολλές αναταράξεις. Το αεροπλάνο μπήκε σε επικίνδυνη ζώνη.
Antinews
orthografos

Δεν υπάρχουν σχόλια: