Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Το Μαξίμου μπροστά στο αδιέξοδο: Υποχώρηση με μέτρα ή σκηνικό κρίσης

Το Μαξίμου μπροστά στο αδιέξοδο: Υποχώρηση με μέτρα ή σκηνικό κρίσης

Αναπόφευκτη μοιάζει για την κυβέρνηση η επιλογή να συναινέσει στην εκ των προτέρων νομοθέτηση κάποιων μέτρων για μετά το 2018.

Με… αντίδωρο την έναρξη της συζήτησης για τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος για να κλείσει την αξιολόγηση και να μην συρθεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα μηνύματα που φτάνουν στην Αθήνα από το στρατόπεδο των δανειστών. Ο πρωθυπουργός , ωστόσο, διαβεβαίωσε...

από το βήμα της Βουλής ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει και χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών».
Παρά τη φαινομενική ηρεμία πάντως, οι κυβερνητικοί είναι στο «κόκκινο». Και είναι διάχυτος στην ατμόσφαιρα ο έντονος προβληματισμός για το ποια «γραμμή» θα υιοθετήσουν και πως θα διαχειριστούν επικοινωνιακά την όλη υπόθεση. 

Για το λόγο αυτό και σήμερα το πρωί αναμένονται κατά πληροφορίες του iefimerida κλειστές υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία του οικονομικού επιτελείου.

Έρχεται τετ α τετ Τσίπρα-Μέρκελ

Οι εξελίξεις τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι πυκνές. 
Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Σύνοδο Κορυφής στη Μάλτα, όπου και στο περιθώριο θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Καγκελάριο, με στόχο να πιέσει για μία όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη λύση.
Έντονες θα είναι και οι διαβουλεύσεις Αθήνας-δανειστών το Σαββατοκύριακο, ενώ τη Δευτέρα το Ταμείο θα ανοίξει τα χαρτιά του για τις προθέσεις του. 
Τα περιθώρια κινήσεων άλλωστε στενεύουν, αφού η ημερομηνία-σταθμός του eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου πλησιάζει και ουδείς επιθυμεί να ληφθούν αποφάσεις εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας.

«Oχι» σε εκλογές

Ενδεικτικό των μύχιων σκέψεων του πρωθυπουργού πάντως, υπήρξε η αναφορά του στο γεγονός – όπως είπε- ότι «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό στα χέρια των πρόθυμων». 
Με συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα να «μεταφράζουν» την εν λόγω πρόταση ως προειδοποίηση ότι κανείς δεν πρόκειται να παραδώσει τη χώρα στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πως οι εκλογές θα γίνουν «στην ώρα τους, δηλαδή το 2019».!

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑΠηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: