Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΚΗ «ΜΑΓΚΙΑ»! Επίσκεψη-έκπληξη στα Ίμια εξ αποστάσεως … χωρίς αντίσταση

Όπως ήταν αναμενόμενο στα τουρκικά ΜΜΕ πρώτο θέμα είναι η… επίσκεψη – έκπληξη, στα Ίμια, μιας τουρκικής πυραυλάκατου, στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας.

Η τουρκική πυραυλάκατος συνοδευόμενη από δυο ακόμα σκάφη, με... άγνωστο αριθμό κομάντος,  παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τη βραχονησίδα των Ιμίων
Με βαρύγδουπους τίτλους τα τουρκικά ΜΜΕ διαφήμισαν σήμερα την νέα τουρκική πρόκληση στις νησίδες Ίμια, η οποία από απόβαση στα νησιά, μετατράπηκε σε… μια προσεκτική επίσκεψη εξ αποστάσεως ασφαλείας!
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα Τούρκικα ΜΜΕ, περίπου στις 12:00 το μεσημέρι, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας,  συνοδευόμενος από τους αρχηγούς των τριών όπλων, Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας, μετέβη επί τη επετείου της κρίσης των Ιμίων κοντά στις νησίδες σε μια κίνηση εσωτερικού εντυπωσιασμού, που ήρθε μετά την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών .
Η «Daily Sabah» κάνει λόγο για επίσκεψη-έκπληξη στα Ίμια, η οποία σημειώθηκε σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων με την Ελλάδα. Την ένταση αυτή στις διμερείς σχέσεις, η τουρκική εφημερίδα, στην ιστοσελίδα της, την αποδίδει στην απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που χαρακτηρίζονται «πραξοκοπηματίες», στη γειτονική χώρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τουρκική πλευρά αποκρούει τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα επιχείρησε να αποτρέψει την προσέγγιση των Ιμίων από την τουρκική πυραυλάκατο, χρησιμοποιώντας φωτογραφικά ντοκουμέντα, όπως το κάτωθι, που δείχνουν ένα σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής να πλέει δίπλα στην πυραυλάκατο.
Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η τουρκική επίσκεψη συμπίμπτει χρονικά με την 21η επέτειο του θανάτου τριών Ελλήνων στρατιωτικών στα Ίμια, κατά την περίοδο της κρίσης που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 1996.
Για «επίσκεψη-έκπληξη» στα Ίμια (σ.σ. «Καρντάκ», όπως τα αποκαλούν οι Τούρκοι) κάνει λόγο στην ηλεκτρονική της έκδοση και η «Milliyet», υπογραμμίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι τα τουρκικά σκάφη δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τις ελληνικές δυνάμεις.
Ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψη των Τούρκων στρατιωτικών αξιωματούχων στα Ίμια κάνει και η «Hurriyet», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η περιοχή είναι «διαφιλονικούμενη» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Η όλη ιστορία αποτελεί άλλο ένα τουρκικό πυροτέχνημα για την δημιουργία εντυπώσεων σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την Τουρκία, που δείχνει όμως την Τουρκική προκλητικότητα τις προθέσεις της Τουρκικής πολιτικής ηγεσίας αλλά και του στρατού αφού πάνω στην πυραυλάκατο ήταν όλη η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, που δεν παρέλειψε να βγάλει χαρακτηριστικές φωτογραφίες τις οποίες ανέβασε και στην επίσημη ιστοσελίδα της.
Η ελληνική πλευρά ορθά κράτησε ψύχραιμη στάση ωστόσο, όπως επαναλαμβάνουν συχνά πυκνά οι αναλυτές πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: