Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Αλέξης v/s Κυριάκος – Ποιος κέρδισε – Ο εκνευρισμός του Τσίπρα και η… προετοιμασία του Μητσοτάκη


Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ… ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! 

Την πρώτη τους μονομαχία στη Βουλή έδωσαν χθες ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού...

Αν και η συζήτηση κινήθηκε στο πλαίσιο του… ανεμενόμενου -καθώς όπως αποδείχθηκε η συζήτηση ήταν άνευ ουσίας- ωστόσο παρατηρώντας τη γλώσσα του σώματος αλλά και του… χειροκροτήματος μπορούν να βγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο κ. Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ έξι φορές περισσότερες σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως λέγεται η συνεχής ονομαστική αναφορά στον πρωθυπουργό, τον οποίο εγκάλεσε πολιτικά χωρίς χαρακτηρισμούς- άρεσε στην ΚΟ της γαλάζιας παράταξης. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης έκανε επιθέσεις του τύπου «μέσα σε ένα χρόνο έχετε μετατρέψει την ελπίδα σε απόγνωση».

Ο… εκνευρισμός
Σύμφωνα με τα Νέα, αν και ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του ήταν άνετος, ωστόσο η εικόνα αυτή άλλαξε όταν κατέβηκε στα έδρανα. Ο πρωθυπουργός διέκοψε δύο φορές την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνοντας ακόμα και νοήματα-κινησιολογία σπάνια για τον ίδιο, που μέχρι πρότινος ήταν άνετος και χαλαρός. Μάλιστα, ο εκνευρισμός του προκάλεσε απορίες και στο ακροατήριο. «Ίσως ήταν η πρώτη φορά που ο Τσίπρας ένιωσε ότι είχε ένα πραγματικό αντίπαλο απέναντι του» πιθανολογούσε έξω από την Ολομέλεια έμπειρος κοινοβουλευτικός.
Στον αντίποδα, περισσότερο άνετος φάνηκε ο κ. Μητσοτάκης, εάν εξαιρεθούν κάποια σαρδάμ από τη μέση της ομιλίας του και μετά.

Η… προετοιμασία
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης -δεδομένου ότι ήταν η παρθενική του εμφάνιση ως πρόεδρος της ΝΔ- προκειμένου να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα και να αντιμετωπίσει το άγχος, όταν επέστρεψε από την Κύπρο ξεκουράστηκε για ένα 24ωρο. Απομονώθηκε λίγο από τους συνεργάτες του, είδε μόνος του την ομιλία του και επέλεξε λιτό γεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: