Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Βαρουφάκης: «Αποτύχαμε! Ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε τι έπρεπε να γίνει αλλά τελικώς παραδόθηκε άνευ όρων» (Video)

Άπειρα είναι τα πράγματα που έκανε όσο ήταν υπουργός Οικονομικών για τα οποία μετανιώνει

είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Bloomberg, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. «Αποτύχαμε», είπε.
Ο πρώην υπουργός δήλωσε μάλιστα ότι ούτε ο Θεός και οι άγγελοί του δεν μπορούν να σώσουν την Ελλάδα με την συγκεκριμένη συμφωνία, που αναγκάστηκε να υπογράψει...
ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε τι έπρεπε να γίνει αλλά τελικώς παραδόθηκε άνευ όρων»,δήλωσε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό είπε ότι τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία έχουν δεχθεί ένα διπλό κτύπημα. Πρώτον από την κρίση, η οποία οδήγησε σε εκτίναξη της ανεργίας και ως εκ τούτου σε κάθετη μείωση των εισφορών και δεύτερον από το PSI, το οποίο «αφαίρεσε» σημαντικό μερίδιο των περιουσιακών τους στοιχείων.
Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, συνεχίζοντας τις μειώσεις και τις περικοπές.
Ο Τσίπρας παραδόθηκε σε μία σειρά πολιτικών που γνώριζε ότι θα αποτύχουν. Είπε “ναι” σε μία σειρά πολιτικών που δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, που δεν μπορούν να “δουλέψουν” και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι».
«Έτσι έκανε αυτό που κάνουν όλοι εδώ και πέντε χρόνια: Υποκρίνεται ότι λύνει το θέμα, παίρνοντας νέα μέτρα που συρρικνώνουν την οικονομία, αλλά αυτό δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει», πρόσθεσε.
Εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σταθεροποιηθεί, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη λιτότητα, ενώ υποστήριξε ότι ουσιαστικά οι δύο μεγάλες δυνάμεις της Ευρωζώνης – Γαλλία και Γερμανία – δεν έχουν στην πραγματικότητα αποφασίσει ποιο είναι το καλύτερο για την οικονομία της ζώνης του ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: