Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Same shit… different name…. Προσοχή! Ακολουθεί πολιτικό παραλήρημα…

Μου αρέσει που ξαφνικά κάποιοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν έμαθαν ότι ο άρτι ορκισθείς υπουργός των τσιπροκαμένων που μας κυβερνούν, είχε πλούσιο ιντερνετικό παρελθόν, και μάλιστα ιδιαίτερα απαξιωτικό όχι μόνο για τους Εβραίους αλλά και για τον ίδιο τον Τσίπρα, τον οποίο μέχρι πριν από μερικά χρόνια τον χαρακτήριζε ως και «εγκληματία» στα τιτιβίσματά του.
Και δεν έπεσαν απ τα σύννεφα μόνο οι άδολοι και αγνοί Έλληνες ψηφοφόροι των ψεκασμένων, και οι...

πούροι αριστεροί δημοκράτες του Σύριζα, αλλά ακόμη και ο ίδιος ο αρχηγός των ΑνΕλ (λέγεται ότι είναι ξαδέλφια) ο οποίος επίσης έχει παρελθόν στα σόσιαλ μίντια (και όχι μόνο) με καταγγελίες του τύπου «οι Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρους»!
Μέχρι και ο πολύς Σούλτς εξεμάνη, αναρωτόμενος για το πώς είναι δυνατόν να συγκυβερνά η «αριστερά» (χα χα χα) του Αλέξη με την παράνοια του συγκαμένου. Χάθηκε μια όμορη και συγγενική ιδεολογικά ομάδα για να σχηματίσει μαζί της κυβέρνηση ο Τσε Παπάρα των Βαλκανίων;
Καλά ρε συ Σούλτς, επτά-οκτώ  μήνες τώρα, που οι συριζαίοι γιαλαντζί κομμουνισταράδες συγκυβερνούν με τους εθνολαϊκιστές παράφρονες του συγκαμένου… εσύ που ήσουν;
Τέλος πάντων…
Η ουσία είναι ότι άσχετα αν κάποιοι αγαθιάρηδες πέφτουν απ τα σύννεφα, ο Σύριζα και οι ΑνΕλ είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα: Ένα νέο Πασόκ!
Ένα οπορτουνιστικό freak show, που στην απέλπιδα προσπάθειά του να κυβερνήσει πάση θυσία, μετέρχεται οποιασδήποτε καιροσκοπικής μεθόδευσης, ακόμη και στα όρια της πολιτικής (και όχι μόνο) εξαπάτησης.
Το παλιό διεφθαρμένο Πασόκ δηλαδή, σε μια νέα συσκευασία.
Με μοναδικό του στόχο την παραμονή στην εξουσία, την επέλαση στον μπουλκουμέ δηλαδή, και από κει και πέρα γαία και πυρί μιχθήτω… Σάμπως αυτοί πληρώνουν το μάρμαρο;
Ποια δεξιά και ποια αριστερά, ποιο μνημόνιο και ποιο αντιμνημόνιο; Όλα γίνανε κουλουβάχατα.
Τόσο ο επαγγελματίας πλέον ακροβάτης Τσίπρας, όσο και το άλτερ έγκο του ο συγκαμένος, αυτός που προτιμούσε να παραιτηθεί παρά να υπογράψει μνημόνιο, δεν καταλαβαίνουν Χριστό προκειμένου να διατηρηθούν στο Μαξίμου, κι από κει να ελέγχουν την πίτα, όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται (διορισμοί, ρουσφέτια, γρηγοράδες, έργα, προμήθειες, κλπ).
Και όλο αυτό το ντύνουν με μια εθνοπρεπή παπαροσύνη για να κοροϊδεύουν τους ιθαγενείς ψηφοφόρους, οι οποίοι βεβαίως μασάνε, όσοι δεν απέχουν πια,  και τους επιβραβεύουν εκλογικά. Ταΐζοντας το θηρίο…
Έτσι ο κύριος «στα τέσσερα εσείς» ψηφίζει το νέο αριστερό μνημόνιο και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Υπουργοποιεί τον κάθε τρελαμένο χάφτα, διορίζει ως Γ.Γ μια επιεικώς απαράδεκτη «κυρία» με μακρύ χέρι, λέει ότι σαχλαμάρα του κατέβει, και όμως… άκρα του τάφου σιωπή.
Ούτε καν οι φανατικοί μπολσεβίκοι (όσοι απέμειναν) του ριζοσπαστικού (χα χα χα) Σύριζα δεν αντιδρούν με τα καμώματα του συγκαμένου και της σαλεμένης παρέας του, που με 3.7% όχι μόνο συγκυβερνά, όχι μόνο κάνει κουμάντο, αλλά κουνάει και το δάχτυλό του στα υπόλοιπα κόμματα (ακόμη και του 27%) με την εξυπνάδα ότι «εσάς σας έφτυσε ο λαός»! Αυτά ζούμε…
Βέβαια, να τα λέμε αυτά, ποιος να αντιδράσει; Αυτοί που κάνουνε υπουργό Παιδείας έναν αιώνιο φοιτητή, με μοναδικό του τυπικό προσόν το ότι επί 40 χρόνια είναι έμμισθος στρατευμένος δημοσιογράφος κομματικής εφημερίδας;  Που χαρακτήρισε το νέο μνημόνιο ως αναπτυξιακό;
Αντιδράσεις δεν σημειώνονται ούτε από κάτω,  διότι όπως φαίνεται ο μέσος ψηφοφόρος του Σύριζα (πρώην πασόκος) αισθάνεται οικεία με φρούτα στυλ Χαϊκάλη, Ξουλίδαινας, Χρυσοβελώνη, κλπ. Του θυμίζουν τον Κατσανέβα, τον Κουλούρη, τον Κατσιφάρα, και άλλους τέτοιους γίγαντες από την παλιά ντριμ τιμ του Πασόκ των ‘80ς.
Μάλιστα, κάποια άλλα φρούτα (βλ. Ραχήλ), ο μέσος συριζαίος τα ψήφιζε με τα δυο τα χέρια ακόμη και όταν  από ψεκασμένα που ήταν είδαν φως και μπήκαν στον Σύριζα, δηλώνοντας Αριστεροί!  

Γι αυτό κε Σούλτς μην εκπλήσσεστε. Θα δουν ακόμη πιο πολλά τα μάτια σας.
Διότι εκτός από κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις στυλ Πόρτα Πόρτα, υπάρχουν πολλοί ακόμη σαλτιμπάγκοι στον Σύριζα που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να απασφαλίσουν. Π.χ. όλα εκείνα τα πασοκογενή στελέχη (Τζάκρη, Κασιμάτης, Σγουρίδης, Κουρουμπλής, Μιχελογιαννάκης, κ.ά), που κάποτε άκουγαν μνημόνιο και έβγαζαν σπυριά!
Θυμόσαστε φερ’ ειπείν τον Σπίρτζη; Που έχει και το πορτρέτο του Άρη (τρίζουν τα κόκαλά του) φάτσα κάρτα στο υπουργικό γραφείο του; Εκεί όπου σήμερα μεθοδεύεται και κλείνει οριστικά το «ξεπούλημα» των περιφερειακών αεροδρομίων στους ξένους τοκογλύφους; Ένα «ξεπούλημα» που ξεκίνησε και οργανώθηκε, ψηφίστηκε, και δρομολογήθηκε επί Πασόκ… επί Ρέππα… άσχετα αν στη συνέχεια όλοι οι συκοφάντες που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, παρέα με τους κωλοτούμπες συνδικαλισταράδες, τα έριχναν όλα στον κακό Σαμαρά!
Θυμόσαστε τον σοσιαλιστή Μπόλαρη; Τι να λέμε; Πιο μνημονιακός και από τον Άδωνι προέκυψε.
Γι αυτό, δεν αξίζει τον κόπο να εκπλησσόμαστε από τίποτα πλέον. Ας απολαύσουμε την βόλτα...
Απλά θα επαναλάβω την πάγια άποψή μου ότι όπως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που στο τέλος πάντα κερδάνε οι Γερμανοί, έτσι και η ελληνική πολιτική είναι μια διαρκής «ανατροπή» όπου πάντα όμως κερδάει το Πασόκ… ασχέτως πως ονομάζεται.
Εξάλλου, τι άλλο είναι ο σημερινός Σύριζας, χωρίς τους δραχμαζάνηδες, αν όχι ένα νέο μεταμοντέρνο μεταμφιεσμένο Πασόκ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: