Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Μην ξεφτυλισεις και την Ελλαδα

Ειναι αρκετοι, που δεν εχουν συνειδηση, οτι η κυβερνηση εχει ψηφιστει απο εναν (1) στους πεντε (5) πολιτες , οπως συμβαινει τα τελευταια χρονια, και πιπιλιζουν συνεχεια την καραμελα της παλλαϊκης αποδοχης ( απο τα γκαλοπ, που οταν δεν συμφερουν τα βριζουμε ) και "στο ονομα του λαου" και "τα λαϊκα στρωματα" και αλλα επαναστατικα.

Τα μονα πολυπληθη λαϊκα στρωματα στην Ελλαδα ειναι εκεινα, κατω απο τα οποια...
βρισκονται τα υπολοιπα απο τις αιματηρες οικονομιες των ιδιοκτητων τους. Του λαου δηλαδη. Στην κυριολεξια. Γιατι η χωρα ειχε φτασει το 2009 στο σημειο να κατοικειται στη συντριπτικη πλειονοτητα απο ευκαταστατους ανθρωπους, ελαχιστους πολυ πλουσιους και ελαχιστους πολυ φτωχους. Γιαυτο αντεχει ακομα και δεν εχει βγει στους δρομους να κρεμαει πολιτικους ο στην συντριπτικη του πλειονοτητα λαος. Στην κυριολεξια.

Φυσικα, με τη διαρκη σφαγη των εισοδηματων και την αναντιστοιχη αυξηση στις τιμες των αγαθων, για την οποια δεν μιλαει απολυτως κανεις (!) και με την οποια δεν ασχολειται καμια κυβερνηση στα σοβαρα,ουτε αυτη, εχει πληθυνει το κομματι του λαου, που εντασσεται πια στους φτωχους και τους πολυ φτωχους.

Και επειδη αυτη η δηθεν αριστερα ηρθε οχι απλως για να μεινει, αλλα και για να κανει τη βρωμικη δουλεια, που αρνιοταν να κανει η δεξια ( η οποια θυμιζω ειχε σταματησει την εφαρμογη των προαπαιτουμενων απο τον Ιουλιο του 2014 και εβριζε η τρόικα,γιαλαντζι δεξια δηλαδη, οπως γιαλαντζι ειναι σχεδον τα παντα στη χωρα ) οι αλλοτε ευκαταστατοι κατοικοι θα μειωνονται σε αριθμο και θα μετατρεπονται σε φτωχους.

Αυτοι λοιπον οι νεοπτωχοι, που θα ειναι σε λιγο πολλοι, οχι η πλειονοτητα, αλλα πολλοι, και οι οποιοι θα εχουν καταντησει ετσι ΚΥΡΙΩΣ απο την ασχετοσυνη και τον αριβισμο της δηθεν αριστερας, που ηρθε για να κανει τη βρωμικη δουλεια και την υποστηριζουν ΓΙΑΥΤΟ οι αριστεροι Μερκελ, Ομπαμα και η παρεα τους ( σα δε ντρεπομαστε συντροφοι ) νομιζετε, οτι θα γινουν αριστεροι και ψηφοφοροι της δηθεν αριστερας; Της ακροδεξιας θα γινουν ψηφοφοροι! Γιατι την καραμελα της καμενης γης που παραλαμβανει η καθε κυβερνηση δεν την μασαει ο λαος. Ας μην την παραλαμβανες! Δεν σε υποχρεωσε κανενας. Στον αντιποδα αυτου που τον φτωχαινει παει ο ανθρωπος. Απο θυμο.

Ετσι λειτουργει ο λαος, που τον βαζει νυχθημερον στο στομα της η δηθεν αριστερα και χρησιμοποιει το ονομα του σαν αλλοθι για να διακηρυττει ο,τι της κατεβει στο κεφαλι, χωρις να εχει ιδεα αν εφαρμοζεται κι ολας.Αποδεικνυοντας στην πραξη καθε μερα διακυβερνησης, οτι δεν ξερει καν να εφαρμοσει μια βιδα σ ενα παξιμαδι.

Τα μονα επιτευγματα της δηθεν αριστερας μεχρι στιγμης ειναι στον τομεα, που καλυπτει το θυμικο και τον ξερει πολυ καλα: Του ανεξοδου ανθρωπισμου. Κατι οι καθαριστριες, κατι η ΕΡΤ, κατι οι 100 δοσεις, που αυτοκαταργουνται, κατι η περισυλλογη των προσφυγων ( ας ειναι καλα ο Μουζαλας, που ειναι "απο τους αλλους" μεν, αλλα αφου οι "αλλοι" ειναι πιο αποτελεσματικοι τι να κανουμε ) αυτα ειναι ολα κι ολα σε 8 μηνες διακυβερνησης. Α! Και οι 17 ωρες, που δουλεψε πραγματικα ο πρωθυπουργος και τον πονεσαν. Αυτα εχει η πραγματικη δουλεια, αν δεν το ηξερε.

Να με συμπαθατε συντροφοι, αλλα αυτα τα προσοντα δεν αρκουν για να κυβερναει κανεις εναν τοπο. Ισως αρκουν για μια μη κυβερνητικη οργανωση. Αν και ( κι αυτη ) απαιτει συντονισμο και οργανωση, πραγματα αγνωστα οχι μονο στη δηθεν αριστερα, αλλα στη χωρα γενικοτερα. Η οποια δεν χρειαζεται μια μη κυβερνητικη κυβερνηση.

Το θεμα, λοιπον, ειναι οτι ο πρωθυπουργος και πολλα μελη της κυβερνησης, και οχι μονο, οχυρωνονται και βερμπαλιζουν με "το λαο και τα λαϊκα στρωματα, που τους στηριζουν", ξεχνωντας, οτι ΜΟΝΟ ο ενας (1) στους πεντε (5) απο ολο το λαο τους εχει ψηφισει. Αντι να σκυψουν το κεφαλι και να ανοιξουν τα ματακια τους, να αντικρυσουν την πραγματικοτητα, να προσγειωθουν, να ενηλικιωθουν και να ασχοληθουν με τη λυση των προβληματων ΟΛΟΥ του λαου, και αντι να ασχολουνται πρωτα με τη λυση των προβληματων του κομματος!

Επειδη, δεν ετυχε του λαου να αποκτησει τον στα ορια της μορφωσης κ.Φιλη για υπουργο Παιδειας μαζυ με τον δραματικο ( στην κυριολεξια ) κ.Πελεγρινη (!), τον ευθυνοφοβο και αργο κ.Σταθακη στο νευραλγικοτερο υπουργειο Αναπτυξης (!), τον διαπλεκομενο με την υπαλληλια ( με την κακη της εννοια ) και τα κυκλωματα της κ.Κατρουγκαλο στην ασφαλιση, τον καλο ανθρωπο, αλλα παντελως ασχετο με τα κορυφαια θεματα επιχειρηματικης ναυτιλιας κ.Δριτσα στο αρμοδιο νευραλγικο υπουργειο (!), τον εντελως ανιδεο σε θεματα Ενεργειας κ.Σκουρλετη, που ειναι το σημαντικοτερο κομματι της οικονομιας σημερα και αυριο, τον απο το ΠΑΣΟΚ διαβλητο κ.Μπολαρη πλάι στον απο τους ελαχιστους ικανοτατους υπουργους κ.Αποστολου για τη Γεωργια, τον μεχρι στιγμης ασχετο με την ελληνικοτητα κ.Μπαλτα στο υπουργειο Πολιτισμου της Ελλαδας (!), τον περιφημο νομικο, αλλα αδυναμο να επιβαλει ( αυτο χρειαζεται ) νεους κανονες λειτουργιας ( επιτελους ) στη Δικαιοσυνη κ Παρασκευοπουλο, για να μη μιλησουμε για τον ... συντονιστη της κυβερνησης κ.Φλαμπουραρη!

Αφησα για το τελος τις ανεκδιηγητες περιπτωσεις Καμμενου στην Αμυνα της χωρας ( ποσο επιπολαιος πρεπει να εισαι για να κανεις τετοια επιλογη! ), του θαψιματος του ικανοτατου κ.Μαρδα στο υπουργειο Εξωτερικων, της απουσιας ικανης στηριξης διπλα στον υπουργο Εξωτερικων κ.Κοτζια, που οι ακλονητες πολιτικες του πεποιθησεις και η παντελης απουσια πειρας δεν του επιτρεπουν να εχει την ευελιξια, που χρειαζεται η ελληνικη εξωτερικη πολιτικη, και, κορυφαιο, την παραμονη του εντελως ασχετου με την εφαρμοσμενη Οικονομια κ.Ευκλειδη Τσακαλωτου στο υπ αριθμον Ενα υπουργειο Οικονομικων!! Να μην ξεχνα ο λαος, οτι το περιφημο οικονομικο προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικα, που δεν ειχε ουτε σημειο επαφης με την πραγματικοτητα, ηταν κυριως δημιουργημα του τριο Στουτζες της οικονομιας Μηλιου, Βαρουφακη,Τσακαλωτου.

Επιστεγασμα των εσωκομματικων ισορροπιων μετα την αρνηση (!) Δραγασακη, το τανκς του ΣΥΡΙΖΑ, ο μονος και ικανοτερος ιδεολογικα ανθρωπος για να υπερασπιζεται την κυβερνηση στη Βουλη, χωρις τον οποιο δεν θα υπηρχε σημερα κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ και ισως ΣΥΡΙΖΑ, ο Νικος Βουτσης, πηγαινει παντελως ευνουχισμενος στη θεση του προεδρου της Βουλης, οπου θα ειναι υποχρεωμενος ( και θα το κανει ) να τηρει ισορροπιες μεταξυ των κομματων! Τετοια σχετοσυνη αναλυσης και διοικησης.

Δεν ετυχε, λοιπον του λαου να τους εχει για κυβερνητες της μοιρας του αυτους. Ηταν οι εσωκομματικες ισορροπιες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που τους εβαλαν εκει. Και εγινε παλι χαμος για τις παρουσιες Τζακρη,Μπολαρη, Μουζαλα,που ειναι "ξενοι". Οπως ειχε γινει και με τους Μαρδα, Σπιρτζη στην προηγουμενη κυβερνηση.

Και δεν με ενδιαφερει αν περασαν νουμερα υπουργοι απο τις αλλες κυβερνησεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ηρθε για να ειναι σαν τους αλλους. Ετσι; Δεν εχει σχεση με το παλιο. Ετσι; Επομενως θα υφισταται την κριτικη αναλογη μ αυτο που λεει οτι ειναι. Για να τελειωνουμε και μ αυτη τη γελοια δικαιολογια.

Ανεφερα μονο τις πιο κραυγαλεες περιπτωσεις της κυβερνησης ολων των Ελληνων ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και οχι μονο "των λαϊκων στρωματων", οπως αρεσκεται να λεει τελευταια ο πρωθυπουργος. Γιατι λαϊκο στρωμα ειναι η συντριπτικη πλειονοτητα των Ελληνων, που προερχονται κυριως απο το 70% των παλαι ποτε αγροτων και απο το υπολοιπο των εργατων και εργατοτεχνιτων. Ελαχιστοι ηταν οι αστοι πριν και μετα τον πολεμο.

Το λαϊκο στρωμα των Ελληνων, του λαου πιο σωστα, λοιπον, ηταν μεχρι το 2009 η πολύ μεγαλη μεσαια ταξη. Σχεδον ισοταξικη προς τιμην της και προς τιμην της χωρας. Γιατι προερχοταν απο την ιδια μητρα και δεν ανεπτυξε τη φραγκοφονικη μανια των αγγλοσαξωνων. Δεν κανει εικοσι μιλια δρομο για να βρει τη βενζινη 3 λεπτα φτηνοτερη. Ουτε αγοραζει το κρεας και το τυρι με το σταγονομετρο της σπαγκιας, που εκει τη λενε "νοικοκυρεμενη οικονομια". Ματζιριά ειναι. Σκατοψυχιά. "Αστο" λεει ο Ελληνας. Μπορει να εχει μυρια ελλαττωματα. Αλλα, ειναι ανοιχτοχερης και ανοιχτοκαρδος και ελεημων. Ακομα. Και αντεξε ακριβως επειδη ειχε αποτεμιευσει και αποκτησει μια καποια περιουσια ολα τα προηγουμενα χρονια. Μικρη,μεγαλη, την ειχε παντως. Αλλα, αντεξε μεχρι σημερα στην πλειονοτητα της η μεσαια ταξη. Γιαυτο.

Αντεξε στην αρπακτικη δραση των προηγουμενων εγκληματικων κυβερνησεων, που αντι να βαλουν μια ταξη στο κρατος αναλωθηκαν μονο σε αρπαγη περιουσιων και αμοιβων για να μην αγγιξουν τιποτε απο το συστημα υπερπροστασιας ημετερων και χαϊδεματος επαγγελματων, κεφαλαιουχων, αεριτζηδων κολλητων και τραπεζιτων. Για να αυγατιζουν τα ψηφαλακια και οι αρπαχτες.

Απο δω και περα, ομως, ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ της κυβερνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να διασωσουν αυτον τον λαο,τουλαχιστον ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, και να τον βγαλουν απο τη δεινη του θεση, οπως υποσχεθηκαν ή να τον φτωχοποιησουν,οπως θελει το σχεδιο Σόιμπλε Ομπαμα και σια, για να υπαρχει εδω φτηνο εργατικο δυναμικο και φτηνος Παραδεισος για να τον αγορασουν και να παιξουν και τα γεωπολιτικα τους παιχνιδια με τις λιγοτερες δυνατες αντιστασεις.

Οι φτηνες δικαιολογιες, οτι ολα ειναι ευθυνη των προηγουμενων κυβερνησεων δεν περνανε πια παρα μονο σε χαχολους. Και σ εχει ψηφισει μονο ο Ενας στους πεντε, που περπατανε στο δρομο. Μονο Ενας στους πεντε. Εστρωσες 2 μνημονια, ενα τον Φεβρουαριο και ενα το καλοκαιρι, και πορευεσαι. Αν δεν μπορεις να κανεις τη δουλεια που υποσχεθηκες στο λαο, να τον σωσεις, να μην αναλαμβανες. Δεν σε υποχρεωσε κανεις. Εσυ εριξες την προηγουμενη κυβερνηση. 

Αν δεν σ αρεσει αυτο που καμνεις ασε να το κανει κανενας αλλος. Εχεις ηδη κανει το χειροτερο, για το οποιο καποιοι ειχαμε προειδοποιησει απο νωρις: Εχεις ξεφτυλισει την εννοια της αριστερας στην Ελλαδα. Μην ξεφτυλισεις και την Ελλαδα.

Γ Παπαδοπουλος - Τετραδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: