Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! Το «μετέωρο» βήμα του Αλέξη στη Ρίγα


Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μία, ξημερώματα Παρασκευής, η τριμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ και το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας.

Η μαραθώνια συνάντηση, που διήρκεσε σχεδόν τριάμισι ώρες, είχε σύμφωνα με...
κυβερνητικές πηγές, άτυπο χαρακτήρα. 
Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε Μέρκελ και Ολάντ για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση στις τεχνικές διαπραγματεύσεις και στις συνεδριάσεις του Brussels Group.
Αποτέλεσμα, που να οδηγήσει στην υπογραφή συμφωνίας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, δεν υπήρξε καθώς η συνάντηση είχε άτυπο χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε και το επίμαχο θέμα ρευστότητας της χώρας.
Για φιλικές συνομιλίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην «επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος», έκανε λόγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά το τέλος της.
Ο κ. Ζάιμπερτ, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, επισήμανε ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, καθώς και να παραμείνουν σε στενή συνεργασία.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σήμερα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: