Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Financial Times! Οι 5 «σκληροί» του ΣΥΡΙΖΑ που κήρυξαν αντάρτικο κατά του Τσίπρα – Ο ρόλος του Μηλιού

Οι ηγέτες του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ρήξη με τους δανειστές προκαλώντας δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται πιο κοντά στην επίτευξη μιας νέας συμφωνίας.

Όπως αναφέρει πρωτοσέλιδο άρθρο της ηλεκτρονικής σελίδας των Financial Times, στους αντάρτες περιλαμβάνονται πέντε μέλη του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντρικής Επιτροπής με επικεφαλής τον Γιάννη Μηλιό...
 άλλοτε σκιώδη υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης.
«Ο ελιγμός τους σηματοδοτεί για πρώτη φορά, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία, την αντίθεση της σκληροπυρηνικής φατρίας στις κυβερνητικές επιλογές ως προς την οικονομική πολιτική και αυξάνει τις επιλογές της κυβέρνησης ως προς την αναχώρηση από το ευρώ».
Στο κείμενο που συνοδεύει τις απόψεις τους, αναφέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει μέρος της λιτότητας και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα μνημόνιο.
Όπως αναφέρει το άρθρο που υπογράφει η Κέριν Χοπ, οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν εδώ και εβδομάδες σε μια συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Το συγκεκριμένο κείμενο πρόκειται να συζητηθεί σε μια δημόσια συνεδρίαση του κόμματος την Τρίτη και ουσιαστικά επισημαίνει την κλιμάκωση της εκστρατείας, εντός του ΣΥΡΙΖΑ, κατά της λιτότητας. Η προβολή στο μέλλον είναι ότι μπορεί να διχάσει το κόμμα σε μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία.
Οι συγγραφείς του κειμένου κάνουν λόγο για ρήξη με τους πιστωτές «ως μόνη επιλογή». 
Κάνει λόγο για αναστολή των πληρωμών, για μέτρα που περιορίσουν την κίνηση κεφαλαίων, για κρατικό έλεγχο των τραπεζών, φορολόγηση των πλούσιων και για χρηματοδότηση υπέρ των ασθενέστερων – ακόμη και για μια έξοδο από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: