Το σαπισμένο και βαθιά διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης εγκαταλείπει βιαίως το προσκήνιο την ίδια στιγμή που οι ωδίνες του νέου που γεννιέται συγκλονίζουν την κοινωνία. Είναι ακριβώς αυτό το μεταίχμιο-λίγο πριν το...
χάραμα-που τρομάζει. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και πολύ σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούν ιστορικό παρελθόν ενώ πολλά από τα στελέχη τους θα έχουν φορτωθεί στην συνείδηση μερίδας του κόσμου εγκληματικές πράξεις σε βάρος της χώρας. Αυτό το διάστημα ζούμε την Εποχή των Τσαρλατάνων. Μια περίοδο που θυμίζει έντονα εκείνη με τους μάγους τύπου Θωμαδάκη που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους του Μαξίμου αλλά και της περίφημης βίλας της Εκάλης.
Οι Τσαρλατάνοι είναι παντού. Στην πολιτική, την δημοσιογραφία, τα ΜΜΕ, την διαφήμιση, στις επιχειρήσεις, διάσπαρτοι στην κοινωνία. Τσαρλατάνος είναι ο λαικιστής του καφενείου που όλα τα γνωρίζει και επιθυμεί διακαώς να γίνει μια μέρα πρωθυπουργός. Ε, λοιπόν συνέβη. Οι Τσαρλατάνοι κυβέρνησαν την Ελλάδα απολαμβάνοντας το φραπόγαλο σε δημόσια θέα. Αρχικά το κοινό (η λεγόμενη κοινή γνώμη-ο λαός) που προσκυνά το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας ταυτίστηκε μαζί τους. Διαχρονικά η εγχώρια κοινή γνώμη ταυτίζεται με πάσης φύσεως Τσαρλατάνους.
Είναι στο DNA του Ελληνα ο Τσαρλατανισμός. Εδώ θα διαφωνήσουμε με τον Σόιμπλε ο οποίος λυπάται τον ελληνικό λαό. Κακώς. Ο ελληνικός λαός αρέσκεται στους Τσαρλατάνους γιατί βλέπει σ΄αυτούς το είδωλό του στον καθρέφτη.
Μόνο που οι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί Τσαρλατάνοι της μεταπολίτευσης είναι πλέον γυμνοί. Και είναι γυμνοί γιατί τέλειωσαν τα δάνεια με τα οποία μοίραζαν εύκολο χρήμα στο πελατειακό κράτος των ψηφοφόρων τους.
Τέλειωσαν οι ψευδαισθήσεις του μεγαλείου-όσοι δε από τους Τσαρλατάνους έγιναν ζάπλουτοι έσπευσαν να βγάλουν τα λεφτά τους από την Ελλάδα.
Καθώς στερεύει το χρήμα και κλείνουν οι κάνουλες του δανεισμού (δις ευρώ δανείων διόγκωσαν το χρέος στην διάρκεια της μεταπολίτευσης) αποκαλύπτεται η ανικανότητα των κυβερνώντων. Η ανικανότητα αλλά και η θέληση η Ελλάδα να γίνει ένα σύγχρονο κράτος αξιοκρατίας, δικαιοσύνης, το οποίο θα χειροκροτεί τους νεαρούς αθλητές-πολίτες του που μπαίνουν στον στίβο της ζωής αντί να τους κόβει τα φτερά.
Οι πολιτικές ηγεσίες της μεταπολίτευσης, κύκνειο άσμα της οποίας αποτελεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν ότι μπορούσαν για να υπερπασπισθούν το πελατειακό κτήνος.
Η μετάβαση στο νέο δεν θα είναι χωρίς κόστος για τον λαό που τους έστελνε στην εξουσία. Ο λαός θα πληρώσει το τίμημα με διαρκή και επώδυνη φτωχοποίηση, η οποία θα κρατήσει όσο χρειασθεί για να αποβάλλει ο ίδιος τον Τσαρλατανισμό από το DNA του...
kourdistoportocali