Κυριακή 17 Μαΐου 2015

«ΕΜΦΥΛΙΟΣ» ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ! Σφάζονται συνιστώσες και κυβέρνηση για τον έλεγχο της νέας ΕΡΤ


Νέες ανταγωνιστικές συνιστώσες που δίνουν μάχη επιρροής για την διαμόρφωση του καθεστώτος λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης έχουν «ξεπηδήσει» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το που άνοιξαν οι πύλες του Ραδιομεγάρου, όλοι όσοι είχαν...
υποστηρίξει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων έχουν αρχίσει και διεκδικούν μερίδιο συμμετοχής στις αποφάσεις της Κυβέρνησης. 
Ετσι η υπόθεση της ΕΡΤ λαμβάνει χαρακτηριστικά εσωκομματικού εμφυλίου καθω΄ς υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις που έχουν κορυφαία στελέχη για τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στη δημόσια τηλεόραση.
Με βάση τα παραπάνω αναδεικνύονται δύο σημαντικές συνιστώσες στους κόλπους της ΕΡΤ μεταξύ των εργαζομένων της

Αυτή των δημοσιογράφων και αυτή των τεχνικών. 
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επιχειρεί να αποσπάσει την εμπιστοσύνη των δημοσιογράφων και να μειώσει την παρεμβατική επιρροή των τεχνικών, οι οποίοι διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την ενθάρρυνση που τους παρέχουν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Ραχήλ Μακρή. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Κωνσταντοπούλου είναι προνομιακή συνομιλήτρια με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Οι αλλαγές στην ΕΡΤ έχουν πυροδοτήσει και αντιδράσεις στις σχέσεις των φίλα προσκείμενων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο μέτωπο των επικοινωνιακών εξελίξεων της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Δηλαδή μεταξύ της Εφημερίδας των Συντακτών και της Αυγής.

Το γεγονός ότι στο νέο ενημερωτικό οργανόγραμμα της ΕΡΤ επελέγησαν δημοσιογράφοι απο την Αυγή είχε ως αποτέλεσμα τη δημοσιοποίηση αιχμηρών σχολίων από την Εφημερίδα των Συντακτών που έκανε λόγω για «κομματική σαβούρα»Κατά συνέπεια προκλήθηκαν αντιδράσεις και αναγκάστηκε ο διευθυντής του προαναφερόμενου εντύπου να ζητήσει «δημόσια συγνώμη».

πηγή: Secret

crash

Δεν υπάρχουν σχόλια: